Anoppi ja muut hukassa juhannuksena – Tässä erikoisimmat pulmat

Juhannusta vietettiin perinteiseen tapaan railakkaasti. Keskikesän juhlan humu näkyi myös numeropalvelu 020202:seen soitetuista yhteydenotoista.

Monelta oli kadonnut kännykkä, lompakko ja avaimet. Kavereita etsittiin ja joltakin oli anoppi hukassa.

– Muutama asiakas oli itse eksyksissä ja tarvitsi paikannus- ja kartta-apua. Viikonpäiväkin oli osan muistista kadonnut. Moni lomalainen oli jo sunnuntaina hoitamassa virka-asioita, kun luuli, että on maanantai, 020202-numeropalvelusta kerrotaan.

Selvästi eniten kuitenkin kysyttiin takseja, kauppojen ja muiden palveluiden aukioloaikoja sekä tietysti, missä on juhannustanssit.

– Juhannuksena moni pelailee jotakin, joten pelien säännöt, tietokilpailu- ja vedonlyöntivastaukset kiinnostivat. Ja toki myös EM-jalkapallon tuloksia haluttiin tietää, nollakakkosesta todetaan.

Numeropalvelun juhannukseen kuuluvat myös erikoiset kysymykset, joita sateli tänäkin vuonna: mitkä ovat ne kaksi päivää Suomessa, jolloin ei ole kenenkään nimipäivä ja minkä väriseksi smurffi muuttuu, jos sitä kuristaa. Haluttiinpa myös tietää onko tomaatti hedelmä vai marja, mikä on iPhone-puhelimen paino tai Zimbabwen lämpötila.