Paikalliset

Taivallahden kylpylä ei kiinnosta sijoittajia – alueelle ehkä uusi kaava

Kaupunkisuunnitteluviraston julkistama luonnos Taivallahden kylpylän asemakaavasta vuodelta 2007.

Kaupunkisuunnitteluvirasto

Töölön Taivallahden kylpylä-hotellin toteutuminen on edelleen epävarmaa, vaikka sen asemakaava vahvistui jo 2009.

Helsingin Uutiset kertoi viime elokuussa, että kaupungin kiinteistövirasto ei saanut hankkeen toteuttamisesta järjestettyyn tarjouskilpailuun ainuttakaan hakemusta. Kaupunki kertoi etsivänsä investoijia muita kanavia pitkin.

Tonttiosaston virkamiehen mukaan kylpylähotellin toteuttamisesta on käyty yhä neuvotteluja muutaman investoijan kanssa, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin.

– Vaikeutena on se, että kylpyläosuuden pitäisi olla rakennuksessa niin iso ja hotelliosuuden niin pieni, ettei kukaan ole katsonut hanketta kannattavaksi. Hanke ei näytä nykyisellä asemakaavalla toteutuvan, kertoo tonttiasiamies Ilkka Aaltonen.

Seuraavaksi pohditaankin asemakaavan muutoshakemuksen jättämistä kaupunkisuunnitteluvirastoon.

– Mahdollinen kaavamuutoshakemus voidaan jättää yhteistyössä hankkeen investoijan kanssa, kun nähdään, millainen konsepti olisi toteuttamiskelpoinen. Menee ensi syksyyn ennen kuin asiat käydään tarkemmin läpi. Silloin tiedetään, haetaanko kaavan muuttamista, Aaltonen jatkaa.

Helsingin hotellihankkeet ovat olleet pinnalla viime päivinä, kun kaupunginvaltuusto hylkäsi Jätkäsaaren 33-kerroksisen hotellin kaavamuutoksen.

Taivallahden hotellistakin käytiin aikoinaan kova kädenvääntö, ja valtuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen niukalla äänten enemmistöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu