Talent-esikarsinta kiinnosti vain neljää osallistujaa

12-vuotias Janina Valkki tuli ensimmäisenä paikalle pyrkimään Talent Suomeen. Kannustajana oli äiti Riitta Ojalainen. Myös isä Markku Valkki oli mukana.

Heikki Kemppainen

Talent Suomi -televisiosarjan esikarsintakierros on ollut käynnissä alkukesän ajan ympäri Suomea. Talent Suomen neljäs tuotantokausi nähdään televisiossa syksyllä.

Lappeenrannan esikarsinnassa ei nähty ruuhkaa. Paikalle saapui väkeä tusinan verran, joista vain neljä oli pyrkimässä Talent-kisaan.

Ruokolahtelainen Janina Valkki, 12, aikoi esittää Nightwishinkin tutuksi tekemän Walking in the Airin.

– Ajattelin laulaa englannin kielellä ja tää tuntui hyvältä.

Äiti Riitta Ojalainen totesi, että Talent Suomi -ohjelmaa on katsottu monet vuodet. Janina on ollut aikaisemmin Seinäjoella Tangovekara-kilpailun semifinaalissa, josta hän sai positiivista palautetta. Talentiin päätettiin osallistua, sillä karsinnassa ei ole ikärajaa.

Jotkut asiat ohjelmissa tosin mietityttävät äitiä.

– Jos jatkoon pääsee, hieman arveluttaa se julkisuus, hän kertoi.8-vuotias Tiitu Vento oli saapunut Simpeleeltä äidin, isän ja siskon kanssa.

– Tämä on ollut hänen unelmansa, äiti Suvi Vento paljasti.

Esikarsinnassa kilpailijat eivät saa esityksistään arviota, vaan esitykset ainoastaan nauhoitetaan ja lähetetään esikarsinnan tuomareille, jotka valitsevat ne, jotka pääsevät elokuussa ohjelman oikeiden tuomareiden eteen Espooseen, Tampereelle tai Kuopioon. Elokuussa voi mennä myös suoraan karsintapaikalle.

Tuotantokoordinaattori Ilari Wirtanen toteaa, että Lappeenranta on 13. paikkkakunta, johon Talent Suomi-kiertue on saapunut. Kilpailijoita on karsintoihin osallistunut vähimmillään muutama, enimmillään muutama kymmenen.

Wirtanen jatkaa, että numeroilla ei ole merkitystä, tärkein kriteeri on laatu.

Janina Valkki pääsi kameran eteen suljettuun kabinettiin ensimmäisenä vanhempiensa kanssa. Siellä ovat ainoastaan Wirtanen ja kuvaaja Italo Moncada.

– Ihan hyvin meni. Nyt odotellaan tuloksia, Janina kertoi esiintymisen jälkeen.

Jaksaako Talent Suomi -kykykilpailu vielä kiinnostaa?

Käyttäjän Heikki Kemppainen kuva
Heikki Kemppainen