Ketä kiinnostaa?

Huomenna käynnistyvät yleisurheilun EM-kisat eivät saaneet mukaan kaikkia maanosamme parhaita. Toisilla painavat enemmän mahdollisuudet menestyä kuukauden päästä olympialaisissa Lontoossa, joten ei kaksia kisoja näin lähekkäin. Osa on jäänyt pois Helsingistä loukkaantumiseen vedoten.

Onko sillä sitten väliä? Eikös tämän pitäisi antaa meille suomalaisille paremmat mahdollisuudet menestyä?

Vai mitä me haluamme? Joku on sanonut, etteivät suomalaiset ole urheiluhullua kansaa vaan menestyshullua. Meitä ei tämän lauseen ääneen lausuneen mukaan kiinnosta urheilu sinällään. Vain mahdollisuudet kokea suomalaisen menestys saa meidät liikkeelle.

Minä en paljoa menestystä EM-kisoista odota. Silti ne kiinnostavat minua. Urheilua on mukava seurata, nyrkkeilyä lukuun ottamatta.

Heti keskiviikkona Olympiastadionilla kilpailee 20 suomalaista. Se on kolmasosa koko maamme joukkueesta.

Suurta yleisöä keskiviikkona todennäköisesti eniten kiinnostaa Jukka Keskisalon juoksu 3 000 metrin esteiden alkuerässä ja miesten keihäskolmikon heitot karsinnassa. Pääseekö koko poppoo, Ari Mannio, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen, torstain finaaliin? Vai tuleeko mahalasku?

Mitään en povaa, mutta kaikki on mahdollista.

Olisihan se hienoa saada edes yksi mitalisti kotimaasta. Palkinnot jaetaan nyt stadionin ulkopuolella, joten ihan ilmaiseksi pääsisi seuraamaan, miten suomalaisen urheilijan kaulaan ripustetaan mitali.

Miten hienoa olisikaan, jos suomalainen voittaisi kultaa. Oltaisiin yhdessä laulamassa Maamme-laulua tapahtumapuistossa. Siinä saattaisi monen silmäkulma kostua. Eikä siinä olisi mitään häpeämistä.