Suomalaisten mitalit tuhottoman tiukassa

Tommi Evilällä on tältä kaudelta heikompi tulos kuin Roni Ollikaisella ja Mikko Kivisellä. Evilä uskoo, että hänellä on saumaa parantaa tämän kesän tähän asti parasta tulostaan.

Else Kyhälä

Tero Pitkämäki ei päässyt keihään loppukilpailussa kolmelle viimeiselle kierrokselle. Ari Mannio sen sijaan sai heittää loppuun asti ja hankki Suomen tähän mennessä ainoan mitalin. Pronssia tuli tuloksella 82,63.

Sirpa Repo

Kaksi päivää takana yleisurheilun EM-kisoissa ja yksi mitali, ei ainoatakaan pistesijaa suomalaisilla. Sitäkään Ari Mannio ei ole vielä saanut. Tapahtumapuistossa hän saa sen tänään kaulaansa.

Pronssi EM-kisoissa on aina kova juttu, vaikka tulostaso ei ollut hääppöinen.

Kisapäiviä on vielä kolme. Mitä meillä on odotettavissa? Toivottavasti ei ainakaan vesisadetta.

Tänään perjantaina kilpailee kaikkiaan kymmenen suomalaista. Heistä kolme pituushyppääjää osallistuu karsintaan ja Sanni Utriainen kilpailee illalla naisten keihäänheiton finaalissa.

Jos oikein makeasti käy, hyppää sunnuntain finaalissa pari suomalaista. Tarjolla sinne ovat Roni Ollikainen, Tommi Evilä ja Mikko Kivinen.

Helsingin Kisa-Veikkojen Ollikainen teki pari viikkoa sitten huiman tuloksen myötätuulessa, 832. Esbo IF:n Kivinen puolestaan ylitti viime kilpailuissaan ensi kerran kahdeksan metriä. Evilä muistetaan uransa tähtihetkestä MM-kisoissa.

Perjantain iltarupeama käynnistyy kello 18. Lauantain kisapäivä alkaa kello 11 ja illan osuus kello 19. Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina kilpaillaan kello 16 alkaen.