Espoon räjähdys: Poliisi epäilee talousrikoksia

Poliisi toivoo, että asunnoille ja taloyhtiöille koituneet vahingot ilmoitettaisiin keskitetysti kiinteistöyhtiöiden kautta.

Seppo Korkman

Länsi-Uudenmaan poliisi on tänään tehnyt yhden pidätyksen tiistaina Espoon Matinkylässä sattuneen räjähdyksen johdosta. Tutkinnanjohtaja Minna Immonen kertoo, että pidätetty toimii operatiivisessa johdossa räjäytystyöt tehneessä yrityksessä.

Immosen mukaan kyseinen henkilö oli otettu kiinni jo eilen. Häntä on kuulusteltu, mutta poliisille ei ole toistaiseksi vahvistunut, oliko pieleen menneen räjäytystyön taustalla puhtaasti huolimattomuus vai liittyykö tapaukseen myös taloudellisen hyödyn tavoittelu.

Immonen kuuluu Länsi-Uudenmaan poliisin talousrikosyksikköön ja yrityksen toiminta tullaan käymään läpi.

– Tämän hetkisten tietojen mukaan yritystä on syytä epäillä myös talousrikoksista, hän kertoo.

Sama louhinta-alan yritys on ollut poliisin tutkinnan kohteena jo aiemmin. Länsi-Uudenmaan poliisi on jo aiemmin tänä vuonna aloittanut yrityksen tutkimisen toisen tapauksen johdosta. Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnan alla on useita eri tapauksia, Immonen sanoo.

– Tutkintaa jatketaan nyt yhteistyössä Itä-Uudenmaan poliisin kanssa.

Tiistaina sattuneen räjähdyksen osalta poliisi epäilee yritystä vammantuottamuksesta, räjähderikoksesta, törkeästä yleisen turvallisuuden vaarantamisesta sekä työturvallisuusrikoksesta.

– Korostan kuitenkin, että nämä nimikkeet voivat muuttua vielä tutkinnan aikana, Immonen huomauttaa.

Poliisin toive korvausasioissa

Tutkinnanjohtaja Minna Immonen toivoo, että kiinteistöille aiheutuneet vahingot, kuten rikkoutuneet ikkunat, karmit ja ovet ilmoitettaisiin keskitetysti taloyhtiöiden kautta mahdollisimman nopeasti.

Sen sijaan omaisuusvahingot, kuten auton särkynyt lasi taikka kodin irtaimistolle koitunut vahinko ilmoitettaisiin poliisille netin kautta tai sitten suoraan Espoon pääpoliisiaseman palvelupisteelle.

Immonen sanoo ymmärtävänsä, että loma-aikana voi vierähtää helposti pitkäkin tovi, ennen kuin kaikki vahingot selviävät, mutta poliisin työn kannalta on tärkeää, että tiedot vahingoista saataisiin selville mahdollisimman pian.

Kommentit

Ja taas pääurakoitsija joka vastaa urakasta ja on tilannut louhinnan pääsee kuin koira veräjästä. Vastuun pitää kantaa pääurakoitsijan joka ei ole valvonut aliurakoitsijansa toimia. Pääurakoitsija maksamaan vahingot mikäli louhijan rahat ei riitä. Pääurakoitsija on valinnut tämän urakoitsijan ja ei ole vaatinut räjäytyssuunnitelmaa. Pääurakoitsija kuori vaan kerman eli rahat päältä ja vetäytyy vastuusta. Mitä teki pääurakoitsijan vastaava mestari. Väisti vastuunsa täysin.

Konsultaattori

Ja sama PaukkuPate on ennenkin ollut poliisin kanssa tekemisissä.

Näinhän siinä käy,kun pääurakoitsija antaa homman sille,joka halvimmalla tekee,
luvista viis,kunhan jotain jälkeä syntyy
ja tässähän tapauksessa sitä tuli,mitä ei olisi saanut tulla.

Aa-Pee

On hämmentävää että valvova viranomainen ( aluehallintovirasto) sanoo, että
käytäntöjä täytyy tarkastaa. Mitä ne valvojat oikein tekevät. kun vasta sitten kun jotain tapahtuu , niin aletaan niitä käytäntöjä tarkastaa ?
Eikö valvojan tehtävä ole huolehtia että käytännö tovat aina ajantasaiset
eikä vasta sitten kun tapahtuu ?

huolimattomat

PAEBin aliurakoitsijat kilpailuttava henkilö on saatava tästä täysmääräiseen vastuuseen. Oppii sitten etukäteen ottamaan selvää taustoista. Sama koskee koko yrityksen kaikkia urakoitsijoita.

Konsultaattori

Tämä PaukkuPaten aijemmat rötökset
Kaahasi kuorma-autolla viime keväänä iltapäiväruuhkassa 136km/t nopeudella.

Kuorma-auton lastina satoja nalleja & 500 kg räjähteitä,lupia ei ollut kuljettajalla ollenkaan räjähteiden kuljettamiseen,eikä autoa oltu hyväksytty kyseiseen vaarallisten räjähteiden kuljetukseen,räjähteet irrallaan auton lavalla,kyydissä 2 matkustajaa.

Kaikki mahdolliset rikkeet,mitä voi tälläisessä tapauksessa olla.

Ja tälläinen koheltaja päästetään työmaalle panostajaksi.

Aa-Pee