HS: Oikeusministeri haluaa kieltää seksinoston kokonaan

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) kertoo kannattavansa seksin ostamisen täyskieltoa.

Tällä hetkellä Suomen laki kieltää ainoastaan seksin ostamisen parituksen tai ihmiskaupan uhrilta.

– Tuomioistuimissamme käsitellyt tapaukset osoittavat selvästi, että Suomen lainsäädäntö ei toimi. On ollut erittäin vaikea osoittaa seksin ostajan voineen tietää, että seksikaupassa hyväksikäytetty henkilö on ollut parituksen tai ihmiskaupan uhri, toteaa Henriksson Helsingin Sanomien mukaan.

– Jos parituksen ja ihmiskaupan torjumiseksi halutaan todella tehdä enemmän, Suomessa pitäisi kieltää seksin ostaminen kokonaan Ruotsin ja Norjan mallin mukaan.

Itämeren alueen seksikauppaa käsittelevään seminaariin osallistuneen oikeusministerin mukaan Ruotsin seksin oston kokonaan kriminalisoida lainsäädäntö on osoittautunut toimivaksi.

Ruotsissa seksin osto kriminalisoitiin vuonna 1999. Henrikssonin mukaan tällä on ollut toivottu vaikutus ja että se on tärkeä väline sekä prostituution että ihmiskaupan ehkäisemiseksi.

Seksikauppaa käsittelevä seminaari järjestettiin Visbyssä Ruotsissa.

Kommentit

Taas näitä feministi-ministerien seksi-kieltojuttuja. Seksi on perustarve siinä missä ruokakin. Kaikki miehet sitä eivät ilmaiseksi saa ja miksi heitä pitäisi rangaista siitä että he eivät saa biologisia tarpeitaan tyydytettyä?

Mies_81

Samaa mieltä mies-81: n kanssa. Suunnan pitäisi olla juuri toiseen suuntaan: laillisia ja verotettavia bordelleja pystyyn, niin johan loppuu ihmiskauppa ja muut prostituution ongelmat. Kun kaiken maailman hihhulit päättävät asiasta. seksi valitettavasti pysyy syntisenä paheena, vaikka siinä ei ole mitään erikoista.

mies-87

Miksi meillä on eri säännöt seksin ja huumeiden osalta. Huumekauppiasta rangaistaan, mutta käyttörikos tulkitaan lievemmin. Eikö siis voisi ostaa pienen määrän seksiä omiin tarpeisiin ilman, että siitä tulee rangaistava teko.
Millaista kauppaa se sellainen on, jossa myyminen on sallittua, mutta ostaminen rikos. Anoppini sanoi aikanaan, ettei meillä elä prostituutiolla, kun meillä on niin paljon rikkureita. Siksi kait sekin on kielletty miehiltä, jotta fenimistit saavat tahtonsa läpi eikä kylmäketju katkea.

Sisäänostaja

Tätä on varmasti hyvä selvittää. Koskisiko se myös myyntiä, tukussa tai vähittäin? Entä avio-/avoliitoissa ja olisiko au-seksi säädettävä luvanvaraiseksi?
Tärkeä kysymys on vähemmistöjen, vammaisten, vanhusten, nuorten, vanhojen, keski-ikäisten, eronneiden, maahanmuuttajien yms erityis- ja tavallisryhmien tarpeet, joita ei tähänkään mennessä ole huomioitu? Miten se on sen yksinäisten tarpeiden laita? Olisiko mahdollista järjestää kaksikielistä
kokeilua vaikka Pietarsaareen? Voisi auttaa myös kotimaan matkailua. Ja onko
olemassa EU-direktiiveja, joille Jutta sitten neuvottelisi vakuudet?

Epätietoinen

Tässähän jatketaan vain hallituksen vanhoja omakohtaisia linjauksia. Jos on nuori ei tarvita vanhainkoteja, jos on terve ei tarvita terveysasemia, jos on rahaa ei tarvita töitä, jos ei ole lapsia ei tarvita päivähoitoa, jos saa matkusta lentokoneella valtion piikkiin ei teiden kunnosta ole väliä. Mutta jos halutaan näyttää Euroopalle että ollaan vallankahvassa, kuskataan rahaa maailmalle.

kooäm

Ensimmäinen ja toinen kommentti on minun mielestäni oikealla linjalla siitä että seksin ostoa ei pitäisi kokonaan kieltää. Suomen laki tällä hetkellä on harvinaisen ajantasainen, ja seuraa omaa aikaansa. Kyseessähän on kahden aikuisen ihmisen keskinäinen sopimus siitä että rahalla saa orkun itselleen, oli kyseessä sitten nainen taikka mies. Vielä kun yhteiskunta tulisi siinä vastaan että toiminta olisi laillista ja terveydellisesti turvallista. Itselläni sen verran kokemusta että eipä tapahtuma paljon poikketa esim. lääkärissä käynnistä. Tapahtuma ammattitaitoisesti hoidettu ja nopeasti ohitse.

mies_52

Mielestäni seksin osto jos ei kyseessä ole paritus tai pakkoparitus, voi olla parempi vaihtoehto, kuin raiskaukset. Jos seksin ostolla voidaan vähentää tai lopettaa raiskaukset olen sitä mieltä, että kyllä seksin ostaminen on parempi vaihtoehto. Ja kyllä niitä on tarpeessa olevia miksi heidän täytyisi kärvistellä jos joku suostuu sopuhintaan antamaan. En tietenkään suosittele tätä toimintaa, mutta mikä kukaan on sanomaan jos joku tarttee, niin ostaminen parempi ratkaisu. Sanompa vielä itse olen uskova ihminen, mutta ymmärrän lähimmäisiäni enkä missään nimessä suosi huoruutta missään muodossa, mutta prostituutiota on ollut maailman sivu ja kyllä Jeesuskin ymmärsi ja rakasti myös heitä.

Ei kivi sydämiä

Maailmassa on ennenkin kokeiltu kieltolakeja.
* Alkoholin myynti kiellettiin 1. maailmasodan jälkeen useassa maassa, mm. Suomessa ja USA:ssa.
- Mutta alkoholistit eivät luopuneet viinasta, vaan ostivat sitä salakauppiailta.
- Lopputuloksena USA:ssa oli, että mafia nousi kukoistukseen viinanvalmistuksen ja -myynnin avulla.
- Kieltolait kumottiin länsimaissa (mm. USA:ssa ja Suomessa), jotta järjestäytynyt rikollisuus ei saisi tai pysyisi vahvassa asemassa viinakaupan avulla.
* Huumeitten myynti kiellettiin länsimaissa 1900 -luvulla.
- Mutta narkkarit eivät luopuneet huumeitten käytöstä.
- Lopputuloksena länsimaissa on ollut, että järjestäytynyt rikollisuus nousi taloudelliseen kukoistukseen huumemyynnillä.

* Nyt sitten aiotaan saada aikaan seksinoston kieltävä laki Suomessa, kuten on joissakin maissa, esim. Ruotsissa.
- Esim. sadan euron maksu seksikerrasta on melko vahva viite siitä, että ostaja on seksiriippuvainen (vrt. alkoholisti ja huumenarkkari).
- Kieltolaki tuskin lopettaisi seksibisnestä, vaan se siirtyisi maan alle.
- Järjestäytynyt rikollisuus kaappaisi itsellensä seksibisneksen.

Järjestäytynyt rikollisuus tuskin kunnioittaisi seksimyyjän ihmisarvoa, vaan myös ihmiskaupalla ja orjatyöllä hoidettaisiin seksibisnestä.

järjestäytynyt rikollisuus kaappaa laittoman bisneksen

Aivan olen samaa mieltä kanssasi, tällaiset kiellot juuri aiheuttavat järjestäytynyttä rikollistoimintaa. Ja mafia jos mikä on kamalaa rikollisuutta joka aiheuttaa tuskaa ja kuluja yhteiskunnalle enemmän, kuin mikään muu.
Ruotsin mallia ei tässä tapuksessa tarvitse ottaa meille, koska Ruotsi säätelee ja kumoilee näitä lakejaan edestakaisin.

Ei kivi sydämiä

Järjestäytynyt rikollisuus on kaapannut myös laillisen bisneksen esimerkiksi Belgiassa ja Saksassa, mutta varsinkin Belgiassa. Belgia on verrattavissa Suomeen, väestöä vähän, naiset koulutettuja ja toimeentulevia. Syntyperäisistä belgialaisista naisista vain harvat ovat ryhtyneet alalle, joten alan ovat kaapanneet ulkolaiset rikollisjärjestöt, jotka harjoittavat ihmiskauppaa ja tuovat naisia kehitysmaista.

Belgialaiset ovat sulkeneet silmänsä ilmiöltä, koska palveluja käyttävät belgialaiset miehet, EU:n palveluksessa olevat ja turistit. Belgialaiset kuulemma havahtuivat, kun näitä ihmiskaupan uhrien ruumiita alkoi löytyä perheiden sunnuntaikävelyjen reiteiltä.

Järjestäytynyt rikollisuus kukkii St.Paulissa, jonka tilastoja on netissä luettavissa. Järjestäytyneen rikollisuuden tuontitavaralla ei ole ihmisarvoa, ei luvallisen kaupan maissa eikä luvattoman kaupan maassa Suomessa. Joku kehitysvammainen virolainen tai romanialainen alaikäinen ovat vain sattumalta esille tulleita ja jäävuoren huippu.

asiaihminen

Mies_81:n teksti herättää ajatuksia. Onko nainen pelkkä panopuu? Onko seksi kansalaisen perusoikeus? Kuuluuko seksiä saada ilmaiseksi - vai pitääkö itse kunkin ponnistella, olla siivo ja siisti ja kohtuullisesti käyttäytyvä, mikä kaikki vaatii myös rahaa vähintään saippuan ja shampoon ja pyykinpesuaineen hinnan verran tässä postmodernissa yhteiskunnassa.

Suomessa naisia on rutkasti enemmän kuin miehiä. On rumia ja kauniita, lihavia ja laihoja, ahkeria ja laiskoja, elämänkatsomukseltaan ja yhteiskunnallisilta valinnoiltaan naisia joka lähtöön. Mies saa olla miten ruma ja köyhä tahansa, vammainen tai vammaton, sairas tai terve, uskovainen tai pakana, ja kyllä naisen löytää. Joskus vain näyttää sille, että miehen kuin miehen pitää saada näitä missinnäköisiä tai botoxilla ja silikoonilla siloteltuja. Norminainen, nainen ihmisenä ulkoisine puutteineen ja vajavuuksineen ei kelpaa.

Miehen ei Suomessa tarvitse muuta kuin olla suht. kohtelias, ystävällinen ja naista ihmisenä kohteleva, niin takuulla saa. Tällä reseptillä ei olisi erään kansanedustajankaan tarvinnut mustaa naista vongata kun kerran ei mustia muutenkaan hyväksy.

asiaihminen

Eihän nainen nyt pelkkä panopuu ole. Vain osittain, keittiössä huseeraamisen ohella.. ;-)

Muuten tuo hössötys että kuka tahansa siivosti käyttäytyvä ja olemukseltaan siisti kaveri löytäisi kotkottimen (ja saisi ilmaiseksi pimpsaa) ei pidä paikkansa, varsinkaan maaseudulla.

Schmock

Mitä siellä maaseudulla muuta saa? Maksullisia naisiako?

Jos kerran on kanttia lähteä maalikyliin maksullisten perään, niin kysyn vaan, että onko sinne maaseudulle pakko jäädä happanemaan, jos siellä ei ole mitään elämisen edellytyksiä. Jos ei ole muuta kuin metsälle istutettuja pakettipeltoja, tyhjiä navettoja ja vastaavia, voi kyllä siirtyä kaupunkiin ja käydä kesäisin hoitelemassa ne metsäistutukset kaupunkilaismorsmaikun kanssa.

asiaihminen

Tollo!

Mistä kuvittelet lihan, munien, maidon ja viljan olevan peräisin? - Ei ne kaupan tiskille tyhjästä ilmesty!

Eikä se kaupunkilaiskotkotinkaan ole muuta kun maajussin lihavan lompakon perässä, joten pimpsaa on parempi ostaa selvillä seteleillä kuin joutua elättämään 24/7 loista jolla ei ole muuta kun rasvatut kukkaron nivelet.

Schmock

Näin on, ei kukaan omalle lapselleen tai läheiselleen moista ammattia suo, eikä missään nimessä halua.
Nämä samat isukit, sitten kuitenkin käyttävät näiden toisten isukkien "lapsia" ostettuina naisina, se on moraalia se.
Eivätkä miehet halua ottaa vaimokseen jos tietävät naisen olleen prostitoitu.
Mutta tosiasia kuitenkin on, että on miehiä jotka eivät löydä itselleen kumppania, vaikka heissä ei ulkoista vikkaa olisikaan, sitten on rujot ja rammat joiden varmasti on vielä vaikeampaa löytää itselleen naista. Mene ja tiedä näin, vaan on ja aina tulee olemaan.
Se joka synnitön on heittäköön ensimmäisen kiven.

Ei kivi sydämiä

Olisiko kyse hiukka eri asiasta kuin vain immenkalvosta. Vai antaisiko mies-87 vaimonsa, tyttärensä, siskonsa ja äitinsä luisua kaupalliseksi naiseksi? Auttaisiko mies-87 rakkaimpiaan menestymään alalla? Loisiko mainokset ja kotisivut, hoitaisiko kirjanpidon ja pankkiasiat, yhteydenpidon verottajaan ja työterveydenhuoltoon?

asiaihminen

Oletko sinä oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain? Etkö kertaakaan koulussa oppinut, että ihminen suhtautuu läheisiinä hiukkasen erilailla kuin ventovieraisiin. Aivan perusevoluutiopsykologiaa. Maailmassa on paljon asioita ja ammatteja, joita en antaisi läheisteni tehdä: strippari, roskakuski, siivooja, muttaa Helsinkiin... Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minulla olisi oikeus tehdä se ratkaisu heidän puolestaan. Oikein järjestettynä laillistettu prostituutio ei tee kenellekään pahaa. Konservatiivit, hihhulit ja muut pöhköt eivät vain tunnu sitä tajuavan, koska ovat uppoutuneet omaan ahteriinsa. Ei prostituutiossa osteta toista ihmistä, vain hetki heidän aikaansa. Maailmassa on monta muutakin ammattia, joissa toimitaan aivan samoin psykologista alkaen. Nyt hieman järkeä hommaan.

mies-87

Jahas, mies-87 on siis kopeloinut psykologinsa ja siivoojansa intiimejä alueita "hetken heidän aikaansa ostettuaan".

Kyllähän juttu on niin, että mikä ammatti on laillinen, siihen voi työvoimaviranomainen työttömän ohjata. Arvatenkin suomalaisessa hyvinvointivaltiossa prostitutio olisi jatkuvasti työvoimapuutteesta kärsivä ala, kunnes rikollisjengit täyttäisivät paikkoja ihmiskaupan uhreilla kuten Saksassa, Belgiassa, Hollannissa ym.

Jos siis prostitutio olisi laillista ja mies-87:n työtön tytär ja vaimo panisivat hanttiin, niin karenssi napsahtaisi alle aikayksikön. Mikään laillinen duuni ei ole paskaduuni eikä työ tee kenellekään pahaa, vai?!? Kysyy naiselle ihmisarvon takaava

asiaihminen

Ei hemmetti kun sinä olet typerä. Ei pienintäkään aikomusta väitellä itse asiasta, vaan sen sijaan hyökätään henkilöä vastaan ja toivotaan, että väittely sillä loppuu.

mies-87

Asiaa! Seksiä ostavat vaan eivät tunnu näkevän ihmistä ihmisenä, joka on välittämisen arvoinen. Voi olla, että he ovat niitä, jotka eivät syystä tai toisesta pysty/pääse parisuhteisiin, joissa rakkaus inhimillistäisi ihmisen ja isyys saisi heidät ottamaan vastuuta tekemisistään, mitkä kokonaisvaltaisesti johtaisivat eettis-moraaliseen kehitykseen.

Minusta oikea ongelma ei ole seksin ostaminen ja myyminen, vaan miesten ja naisten parisuhdetaidot ja -asenteet, kuin myös biologisiin tarpeisiin liittyvä ymmärrys ja asenteet. Yhteiskunnan on todella tehtävä enemmän sen eteen, että kaikki ne löytävät kumppanin, jotka sellaisen haluavat! Meidän täytyy kasvaa sellaisiksi ihmisiksi, että tulemme toimeen keskenämme, rakastamme ja siedämme toisiamme. Silloin ei kukaan jää yksin, kun suhtautuminen lähimmäisiin ja perheeseen sekä omaan ja toisten kehoihin, on rakkaudellista.

Komeus/kauneus on katsojan silmässä

Prostituutioon liittyy rikollisuutta, jopa ihmiskauppaa, jota on nykyisen vain parituksen kriminalisointiin perustuvan käytännön pohjalta kohtuuttoman vaikeaa puuttua. Ministeri on minusta ihan oikealla asialla.

Martti Hellström

marttifi

En usko ostokiellolla olevan toivottua tulosta, menee rikollisuus, vaan maanalle ja "mafioituu", joka on pahempaa ja raaenpaa, kun pelkän sexin osto.
Mutta tämä kysymys onkin kinkkinen kuka tietää millä prostituutio poistettaisiin, ei sitä ainakaan tähän asti ole millään saatu kitkettyä. Ei vankilatuomioilla ainakaan, jotka ennenvanhaan olivat käytössä ns. huorat istuivat vankilassa kiinnijäädessään huorinteosta ja toinen osapuoli eli se mies kulki vapaalla.
Parasta tietysti olisi, jos tämänkaltainen kaupallisuus pysyisi jotenkin valvonnassa.
Voisiko lain laatia parituksen kriminalisoimiseksi? Eli paritus ja ihmiskauppa saataisiin vakavaksi rikokseksi meidän laissamme, ellei se jo sitä ole?

Ehkä nämä "yksityisyrittäjät" voisivat jäädä lain ulkopuolle?

Ei kivi sydämiä

VIIMEINKIN!
Tolkun aika siis on todellakin palannut.
Ja ehdotus muuttukoon kiireesti teoiksi.

Mieleltään terve ihminen ei osta ihmistä, sillä samalla se otus myy oman ihmisarvonsa - jota ei todellisuudessa edes ole.
Miten sellainen ihminen voi elää normaalia elämää?

Moraalittomaksi muuttuminen on alhaisinta mitä ihmiselle voi tapahtua.
HYI!

OikeaLeena

Minusta riittäisi, kun kiellettäisiin kaupankäynti käytetyllä tavaralla ja alle 21 -vuotiailta. Rikkomistapauksessa vehkeet valtiolle, rikkojan kustannuksella ja julkisesti.

M. U. Slim

Tekopyhät ministerit opintomatkalla Saksaan katsomaan miten asiat on siellä hoidettu. Sivistysmaassa on halpoja huorakatuja ja ylellisiä kylpylaitoksia joissa saa palvelua kokkaronsa mukaan. Joskus tuntuu, että meidän päättäjissä on useita asennevammaisia jotka eivät elä tässä maailmassa. Kerrotaan, että asennevammaisuus katoaa kun jotkut päättäjät pääsevät vaikkapa Saksaan Hollantiin tai Belgiaan. Tarjonnasta nautitaan oikein vapauden riemulla.

Erkki A

Niin tai näin niin seksin kauppa ei häviä mihinkään kysessähän on maailman vanhin ammatti.Huumetuomiot on Suomessa yhtää kovaa luokkaa monessa tapauksessa kun murhasta saatu tuomio mutta miten on käynyt kauppa senkun kasvaa ja kilomäärät aina vaan suuremmat pidätys tilanteissa.Ehkä astettainen vapautus ja valvonta olisi tehokamppaa,tiedä häntä.

yrittäjä

Mikään rikollisuus ei häviä minnekään, sillä kaikki rikollisuus pohjautuu ihmisten ikiaikaisiin arvoihin ja asenteisiin. Rikokset ja rikollisuus vain muuttuu muuttuvassa ympäristössä. Kun tilanne on näin toivoton, niin ehkä kaikkien rikosten asteittainen vapautus ja valvonta olisi tehokkaamppaa - arveleeko "yrittäjä"?

asiaihminen

Pääosa ihmisistä kuuluu lintumaisesti seksiä harrastaviin eli parisuhteessa kasvatetaan yhteiset lapset.
Mutta osalla ihmisistä (varsinkin tropiikin sateisissa osissa, joissa maanviljelys elättää pienellä vaivalla) on nisäkäsmäistä seksiä harrastavia eli naaraat kilpailuttavat uroksia ja parhaat urokset (mitä se sitten tarkoittaakin) saavat monta naarasta.
Yhdistämällä saadaan:
- Alfaurokset, joilla 10 naarasta
- Beetaurokset, joilla 2 naarasta. - Eli klassinen 'vaimo ja rakastajar' -tapaus.
- Gammaurokset eli lintumaiset parisuhteet.
- Deltaurokset. Tämäkin on klassinen tapaus. Vaimo tekee pääosan lapsista beetauroksen kanssa ja sitten kyllästyy kilpailemaan tämän rakastajattaren kanssa. Vaimo menee uusiin naimisiin ja tekee yhden tai kaksi lasta uuden miehen kanssa. Uusi mies huolehtii myös vaimon edellisen avioliiton lapsista palkkioksi siitä, että sai vaimon.
- Epsilonurokset eivät piittaa siitä, että joutuvat jakamaan naisen usean miehen kanssa. Esim. bordellien asiakkaat.

seksisuhteitten jaottelua

Lintumaailmasta oppia seksisuhteisiin. Ja pigviinit on kulemma homoseksuelleja. Mielikuvitusta peliin, ihmiset, jokainen kyllä löytää kumppanin, jos sellaisen välttämättä haluaa. Nyrkkikyllikkikin on keksitty... ;)

Vanha Korrrppi Yössä Naurahtaa

Täsmennetään vielä, että jokainen naista ihmisenä arvostava mies löytää kumppanin. Naisia on enemmän kuin miehiä, joten kaikki miestä ihmisenä arvostavat naiset eivät löydä kumppania. Valitettavasti.

asiaihminen