Nainen, löydä itsestäsi jenkkakahvakaunotar

Kurvit esiin! kannustaa Suvi Asamoa, jonka oma vaatemallisto on tehty nimenomaan reheville, rohkeille naisille. Vaatemerkki kantaa nimeä The Beauty of Lovehandles.

Armi Suojanen

Suvi Asamoan The Beauty of Lovehandles -vaatemerkillä on parhaillaan pop up -myymalä Helsingin Forumissa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna hän menee myymään vaatteitaan Savonlinnan torille.

Armi Suojanen

Suvi Asamoa yllyttää muodokkaita naisia tuomaan kurvinsa esiin ja pukeutumaan näyttävästi. Hän elää niin kuin opettaa.

Armi Suojanen

Suvi Asamoan mielestä kaunes on mielentila, ei vaatekoko.

Armi Suojanen

Suvi Asamoa vaatii vaatteilta näyttävyyttä, mutta myös mukavuutta. Kaftaanin hihoja voi säädellä nauhoilla, joiden päätä koristavat pampulat.

Armi Suojanen

Kookkaan naisen ei pidä hävetä itseään eikä pyydellä anteeksi olemassaoloaan. Eikä hänen tarvitse pukeutua vain mustaan piilottaakseen kokonsa, latoo Suvi Asamoa teesejään.

 

Kauneus on mielentila, ei vaatekoko.”

Asamoa uskoo, että ylipainoiset, muodokkaat naiset voivat olla viehättäviä, kunhan uskovat itseensä ja pukeutuvat kauniisti, jopa näyttävästi.

– Kun itse uskoo olevansa kaunis, yleensä muutkin uskovat sen. Kauneus on mielentila, ei vaatekoko, hän kiteyttää.

Asamoa on uskottava, sillä hän ei itsekään kuulu XS-vaatteiden käyttäjiin.

Tärkeästä sanomastaan huolimatta, Asamoa ei ole tosikko. Huumorintajuton ihminen ei anna yrityksensä nimeksi XO Lovehandles oy eli suomalaisittain jenkkakahvat.

Ajatus omasta vaatemerkistä alkoi viritä, kun visuaalisen markkinoinnin ammattilainen jäi äitiyslomalle ja hektinen elämä oli rauhoittunut totaalisesti.

Töissä isossa ketjussa hän stailasi vaatteita ja eli vaatteiden keskellä. Silloin itsellekin löytyi helpommin vaatteita. Pian Asamoa huomasi, että ketjuvaatteiden mitoitus on”tosi pieni”. Niistä puuttuivat ”naisten mittaiset vaatteet”.

– Niin löysin pluskoon blogit.

Useimmiten isokokoiset vaatteet muistuttavat asuja, joilla ihminen sen alla halutaan häivyttää. Asamoa ei suostu siihen.

– Olen sellainen harakka. Pidän kiiltävästä ja värikkäästä.

Käydessään tätinsä luona Australiassa Asamoa löysi uusia vaatemerkkejä, mutta ei kuitenkaan ihan sellaisia, mitä etsi. Hän mietti ensin tuontia ja lopulta sitä, olisiko mahdollista ruveta itse tekemään vaatteita.

 

Pidän kiiltävästä ja värikkäästä.”

Ghanassa, miehensä kotimaassa, Asamoa ihastui kankaisiin ja usko omaan yrittämiseen vahvistui. Kun lapsuudenystävä sitten löysi hänelle Intiasta vaatesuunnittelijan yhteistyökumppaniksi, alkoi iso pyörä pyöriä.

– Ajattelin, että tämä homma pitää nyt katsoa. Lähdin ensimmäistä kertaa Intiaan ja olen käynyt siellä vuoden aikana kolme kertaa.

Ensimmäinen mallisto on nyt valmis ja myynnissä.

Design-asuilla on hintaa paljon enemmän kuin ketjumyymälöiden koltuilla, sillä jokainen asu leikataan erikseen. Ne ommellaan käsin perheyrityksessä, jossa on tehty myös Bollywood-näyttelijöiden asuja.

Seuraava mallisto julkistetaan elokuussa ja Asamoa hyrisee iloa.

– Olen saanut ihanaa palautetta pop up -myymälässä.

Isokokoiset naiset ovat kiitelleet ja ihastuneet. Kiitoksesta saa osansa myös Asamoan taito antaa illuusiopukeutumisen vinkkejä. Niillä saadaan kaula pidemmäksi, kurvit esiin ja lisää mukavuutta eli tehdään jenkkakahvakaunottaria.

Suvi Asamoa

33-vuotias, tyttönimeltään Takkinen.

Syntynyt Ruotsissa, josta perhe muutti Tampereelle Suvin ollessa 8-vuotias.

Asui Tampereella 6 vuotta. Suvin ollessa teini-ikäinen perhe muutti Helsinkiin.

Asuu nyt miehensä ja 2,5-vuotiaan poikansa kanssa Espoon Latokaskessa.

Perustanut The Beauty of Lovehandles -vaatemerkin. Ensimmäinen mallisto Ambitious Entries 1 julkistettiin kesäkuussa.

Vaatteet tehdään Intiassa, delhiläisessä perheyrityksessä.

Pop up -myymälä Helsingin Forumissa 28.7. asti. Lisätietoja: www.lovehandles.fi

Kommentit

Jos kookkaalla naisella tarkoitetaan lihavaa niin kyllä pitäisi tehdä jotain, eikä sulloa itseään nuorison käyttämiin muotivaatteisiin joita valitettavasti tehdään myös isoja kokoja. On niin kaupallista touhua. Jos pystyy itsestään pitämään huolta, kampaajat, rakennekynnet ym. hoitoja, niin pitäisi myös osata ajatella mitä suuhunsa työntää. Ihan hirvittää kun joka puolella lyllertää hikisiä isoja ihmisiä liian pienissä "muoti" vaatteissa. Ylipaino on vakava ongelma jota on turha puolustaa ja kehottaa vaan ostamaan oikeanlaisia vaatteita. Yhteiskunnalle on pian tulossa iso lasku kun kaikki läskit räjähtää samaan aikaan, eihän kenenkään ruumis kauan jaksa ilman seurauksia.

turpa kiinni niin kyllä laihtuu

Alkoholin liikakäyttö on paljon suurempi ongelma kuin ylipaino. Sairaaloiden päivystykset täyttyvät itseään telovista humalaisista. Kännissä myös tapellaan ja tapetaan herkemmin kuin selvin päin. Sosiaaliset ongelmat lisääntyvät yms. Lista on loputon. Tämä kansa juo itsensä hengiltä!

Lihavat on lepposia

Kerrankin sanottu niinkuin asia on , suomalaiset juo itsensä ja lähellään olevat hengiltä.
Yksi juoppo sairastuttaa koko perheen.
Ja jatkuvasti juoppojen käsiä, jalkoja ja päätä ollaan leikkaamassa, kun ne teloo itseään.
Ja, kun juoppo teloo itsensä sairaalakuntoon sille näkyy aina löytyvän aikoja terveyskeskuksesta sekä erikoissairaanhoidosta. Varsinkin talvella, kun on liukasta ja vanhukset kaatuu he saavat odottaa useinkin päiväkaupalla leikkaukseen, mutta juoppo se pääsee heti. Meidänkin juoppo leikattiin viime talvena neljä kertaa, kun milloin oli jalka tai käsi murtunut tai poikki. Pää ommellaan vähän väliä, kun kapakasta on liukas ja kivinen polku kotiin. Ja arvatkaa ottaako mua päähän, kun tätäkin juoppoa saa vielä kuskata sairaaloihin ja takaisin. Jos itse tarvitsen terveyskeskuslääkäriä niin taatusti ei aikoja löydy, kun en ole känniläinen. Nuoret on eri asia, mutta vanhat juopot jo lääkärinkin pitäisi huomata, että juoppo se on, vaikka osaakin esiintyä vain vähän
käyttäjäksi.
Lihavia aina moititaan, mutta ei se lihavuus aina ole ihan omaa syytä. Se on paljon perinnöllistä jotkut suvut lihoo ja jotkut ovat laihoja,vaikka söisivät, kuin hevoset.
Sitä paitsi nyt on löytynyt lihavuusgeeni ja sitä tutkitaan myöskin Suomessa.

Lihavien syrjintä on rasismia