Poliisi: Rikokset vähentyneet merkittävästi Helsingissä

Kiireellisissä hälytystehtävissä poliisi ehti tapahtumapaikalle alle kuudessa minuutissa.

Sirpa Repo

Helsingin poliisin tietoon tuli rikoslakirikoksia tammi-kesäkuun aikana noin 40 000, mikä on noin 5000 rikosta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2011. Eniten vähenemistä tapahtui vahingontekojen, varkauksien ja pahoinpitelyjen määrässä. Vahingontekoja tuli Helsingissä poliisin tietoon 2 964 (edellisvuosi 5 433) ja varkauksia 24 486 (edellisvuosi 28 797). Helsingin poliisin tietoon tulleet omaisuusrikokset vähenivät kaikkiaan 15 prosenttia.

Pahoinpitelyjä poliisin tietoon tuli 3 343 jossa vähenemistä edelliseen vuoteen on 499. Perheväkivaltarikosilmoitusten määrässä on samoin tapahtunut merkittävää laskua. Vuoden 2011 tammi-kesäkuussa näitä ilmoituksia oli 489, kun kuluvana vuonna samana ajankohtana 343.

Kiireellisissä hälytystehtävissä poliisi ehti tapahtumapaikalle alle kuudessa minuutissa. Katuturvallisuus on parantunut, kun vahingontekojen ja pahoinpitelyjen määrä on vähentynyt.

Poliisin myöntämien lupien määrä on noussut merkittävästi. Suurinta nousu on ollut passien osalta, joita tammi-kesäkuun aikana myönnettiin 46 627 kappaletta. Keväällä syntynyttä luparuuhkaa on pyritty helpottamaan muun muassa avaamalla Malmille uusi lupa-asioita käsittelevä palvelupiste.

Kommentit

RISTIRIITA!
Toisaalla poliisi sanoo että poliisivoimia ei saa vähentää kun on jne...kuten
eräs haastatteli poliisia ja ko tieto nousi sieltä.

Ainakin Malmin poliiseilla on aikaa käydä päiväsaikaan yksityisillä heilastelukaffeilla.

Ja Vantaan poliisi käy TYÖAIKANA KUNTOSALILLA, SIIS OIKEALLA KUNTOSALILLA. Minä ainakaan en saa käydä työaikana.

Ja kuljettaa juhlivia naisia ympäri ja eripuolille kaupunkia. Kun vaan naiset huvikseen pyysivät ja se onnistui.
Toisaalla poliisi sanoo rikosten vähentyneen vastoin lehten palstoja joka tosin ei ole mikään mittari.
Joka päivä on monta uutista rikoksista.
Mutta vain jäävuoren huipusta.
Perustelut:
POLIISI VALIKOI MITÄ RIKOKSIA ALKAA TUTKIMAAN JA EI EDES KIRJAA RIKOKSIA NIIN EIHÄN NIITÄ SITTEN OLE!
HEHEHEH!

Mutta päinvastoin, jatkuvasti on Siwa-ryöstöjä epämääräisten miesten tekemänä, ei naisten.
ETTEI VAIN, ETTEI VAIN...POLIISIVOIMIEN VÄHENTÄMISUHAN ALLA OLE TEHTY KEPPOSTA LAINLAATIJALLE HARHAUTTAMISEKSI JA PELOTTELUKANSANKIIHOTTAMISEKSI -RIKOLLISET POLIISIN AVUKSI JOKA ON IHAN LAILLISTA "PALKKAAMISTA", NIIN HETI SYNTYY NÄYTTÖÄ ETTÄ POLIISEJA TARVITAAN.

Kansalaiset, saa sitä itsekin ajatella....

SILMÄT AUKI

Omasta mielestäni poliisi tuskin ilmottaisi rikosten määrän olevan laskussa, ellei asia todellakin näin olisi. Rikosten määrän vähentyminenhän laskisi rahoitusta. Tosin eipä pahoinpitelyissä ja vahingonteoissa isot rahat pyörikkään, varkauksissakin vain törkeissä tapauksissa.

Tuomas