Enkeli-Elisa hävisi netistä – tässä selitys

Ruutukaappaus

Runsaan julkisuuskohun keskelle joutuneet Enkeli-Elisa-verkkosivut sekä Facebook-sivut ovat hävinneet netistä tänään. Enkeli-Elisan tarinan Facebook-ryhmään oli liittynyt jopa 40 000 ihmistä.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut Enkeli-Elisan tarinasta julkisuuteen yhteyttä pitänyttä kirjailija Minttu Vettenterää. Hän oli kuitenkin kirjoittanut eilen Facebook-sivulleen, että Enkeli-Elisa-sivusto pidetään kiinni yhden päivän.

– Tänään pidetään Elisasta vapaapäivä, jotta huomenna jaksetaan palata uudella innolla. Tuolloin Enkeli-Elisan facesivuun tullaan tekemään muutoksia (sivu päivän kiinni) ja samalla tulen antamaan lausunnon liittyen tähän vellovaan keskusteluun siitä, että mitä media on uutisoinut ilman tietojen varmistamista, Vettenterä kirjoittaa.

Enkeli-Elisan tarina ja sen aitous on herättänyt runsaasti keskustelua sen jälkeen, kun Helsingin Sanomien Kuukausiliite julkaisi viime lauantaina artikkelin, jossa tarinan todenperäisyys kyseenalaistetaan. Poliisi on ilmoittanut selvittävänsä tarinan aitouden.

Vettenterä on myöntänyt antaneensa julkisuuteen väärää tietoa. Hänen mukaansa Elisan kuolinpäivä on vääristetty henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Enkeli-Elisan tarina kertoo nuoresta tytöstä, joka tekee itsemurhan koulukiusaamisen seurauksena.

Käyttäjän Ossi Kurki-Suonio kuva
Ossi Kurki-Suonio