Toimitus testasi: Tällainen on rokkitietämystä koetteleva Rock Science -peli

Sanna Kylmänen testasi kavereidensa kanssa Rock Sciencen matkaversion. Kyseessä on suomenkielinen versio Rock Science -rocktriviasta. Peli on kehitetty Ruotsissa.

Marjo Rämö

Syksyllä ilmestyy lautapeliversio Rock Sciencestä. Lautapelin voi yhdistää kuvassa näkyvän festariversion kanssa, sillä molemmissa peleissä on eri kysymykset.

Marjo Rämö

Tiedätkö, miltä Metallican albumilta löytyy kappale Enter Sandman? (Vastaus löytyy jutun lopusta.)

Kysymys on poimittu uudesta Rock Science -pelistä, joka ilmestyi suomeksi kesäkuussa. Pelin Suomen-lisenssin omistaa tamperelainen Crooked Games Oy.

– Olemme myyneet Suomessa myös pelin englanninkielistä versiota. Englanninkielisen pelin myyminen on kuitenkin vaikeaa, ja siksi päätimme suomentaa sen, Crooked Gamesin toimitusjohtaja Onni Ikonen kertoo.

Rock Science -pelissä mitellään rock-tietämyksestä. Suomenkieliseen versioon on tehty kysymyksiä myös suomalaisista bändeistä. Mukana ovat muiden muassa HIM, Nightwish, Children of Bodom, Hanoi Rocks ja Michael Monroe.

– Suomalaisten bändien osuus kysymyksistä on noin kymmenen prosenttia, Ikonen kertoo.

Kesän alussa ilmestynyt suomenkielinen Rock Science Festival on matkapeli, jota voi pelata esimerkiksi festareilla. Pelissä on 800 rock-aiheista kysymystä.

– Pelissä ei siis ole mukana lautaa. Suomenkielinen lautapeliversio ilmestyy syksyllä, ja siinä on täysin uudet kysymykset.

Matkapelin ja syksyllä ilmestyvän lautapelin voi yhdistää toisiinsa.

Toimitus antoi Rock Science -pelin matkaversion testattavaksi Sanna Kylmäselle. Hän kokosi peliporukan, joka arvioi pelin.

– Kuuntelen paljon musiikkia. Pidän Metallicasta, Iron Maidenista ja Alice in Chainsista, mutta kuuntelen muutakin musiikkia ihan laidasta laitaan, esimerkiksi Madonnaa, Eppuja ja Chisua, Kylmänen kertoo.

Kylmäsen kokoamassa peliporukassa on hänen lisäkseen neljä kilpailijaa: kolme miestä ja yksi nainen. Pelaajien musiikkimaku on laaja. Pelaajat pitävät kotimaisesta indie-musiikista, folkista, stoner-rockista, uudemmasta rockista, 1980-luvun rockista ja popista. Pelaajaporukasta yksi ei kuuntele musiikkia ollenkaan.

Vastaus: Metallica (The Black Album) 1991.

Marjo Rämö