Janus Hanski valmistautuu finaaliin:”Tukea ja kannustusta kotikonnuilta”

Janus Hanski toivoo, että persoonallinen lisä sallitaan tangomaailmaan..

Kari Martiala

Finalistit jakoivat ajatuksiaan finaalin alla.

Kari Martiala

Janus Hanski lähtee avoimin mielin lauantain tangolaulukilpailun finaaliin.

– On kenelle tahansa suomalaiselle artistille hyvin harvinainen tilaisuus päästä laulamaan noin upean bändin kanssa näin isolle ja omistautuneelle yleisölle. Tämä on jo keikkana hyvin arvokas, ilman kilpailuakin, Hanski sanoo.

Hanskin osallistuminen Tangomarkkinoille on tuonut palautetta kotikonnuilla pääkaupunkiseudulla.

– Helsingissä tämä osallistumiseni tangokilpailuun on otettu hirveän myönteisesti vastaan, hän myöntää. Olen saanut hyvää palautetta ja kannustusta.

Häneltä udeltiin lehdistötilaisuudessa valmiuksista hypätä tangokuninkaallisen rooliin ja vaativille keikkakiertueille.

– Olen toiminut laulajan ammatissa vuodesta 1991, joten jotakuinkin tiedän kyllä kentän vaatimukset.

En ole tarjoamassa ihan perinteistä tanssi-iskelmää.”

– Olen vähän huono puhumaan itsestäni, sillä mun tapani on laulaa niin kuin itsestäni tuntuu sisäisesti oikealta, ja jätän ihmisten ratkaistavaksi pitävätkö he tyylistäni, hän sanoo.

– En ole tarjoamassa ihan perinteistä tanssi-iskelmää, vaan minun tapani lähestyä maailmaa on vähän toinen. Toivon, että tällainen persoonallinen lisä sallitaan tähän tangomaailmaan.

– Se on sallittu jo, kilpailun toinen finalisti Marko Lundberg huikkaa väliin.

Janus ei saanut vielä julkistaa lauantain finaalin laulujaan, mutta luonnehti niitä muutamalla sanalla.

– Toinen kilpailulauluista on perinteinen ja suhteellisen tunnettu, toinen minulle hyvin sopiva, tekstivetoinen ja tulkinnallinen laulu.

Tangomarkkinoiden tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki sanoo, että tuomaristo ymmärtää ja tiedostaa yleisön toiveet.

- Me tiedämme ja ymmärrämme, että olemme valitsemassa ensi vuodelle sellaista tangokuninkaallista joka palvelee yleisöä. Siinä mielessä yleisön mielipiteellä on tärkeä merkitys, Haapamäki sanoo.

- Yritämme löytää kilpailijoista sellaista lavakarismaa, joka välittyy kuulijoille konsertissa. Seinäjoen Areenalla voi nähdä suoraan desibelimittarista mitä mieltä yleisö on kilpailijoista.

Teksti Kari Martiala