Millainen on hyvä juontaja, Lorenz Backman?

Lorenz Backman on monelle tuttu ruutukasvo monesta eri viihdeohjelmasta. Ensi syksynä Suomen Talentia juontava Backman pitää tärkeänä, että juontaja ei varasta huomiota esiintyjiltä.

Toni Tervo

Lorenz Backman on nähty tv-juontajana niin monessa ohjelmassa, että miestä itseäänkin mietityttää, ovatko omat maneerit katsojille liian tuttuja. Tulevana syksynä Backman aloittaa Talent Suomen uutena juontajana yhdessä Giant Leapin Sebastian Rejmanin kanssa.

– Mietin aina miten voisin kehittyä itse paremmin juontajana. Moni juontaa hommat aina samalla tavalla, mutta minä haluan aina lisätä jotain uutta. Katson välillä vanhoja esiintymisiäni ja mietin esimerkiksi, miten asetun kuvassa ja kuinka se palvelee kyseisen ohjelman tarkoitusta, Backman kertoo.

Backman on nähty juontamassa muun muassa Huumaa ja Biisikärpästä.

– Tärkeää on ottaa huomioon ohjelman rytmi ja fiilis. Joihinkin ohjelmiin sopii pieni pelleily ja joissain taas pitää olla vähän vakavampi. Tärkeää kuitenkin on, ettei varasta huomiota esiintyjältä.

Kokeneena juontajana Backman on kehittänyt vuosien varrella itselleen kikkoja, jotka auttavat vaikean yleisön kanssa.

– Minulle on syntynyt joitain sellaisia rutiineita, joihin voin nojata tarvittaessa. Joskus on tilanteita, joissa yleisöön ei saa kontaktia. Silloin on hyvä olla jotain varalla.

Yleisön puolelleen saamiseksi Backmanilla on yksi vinkki.

– Juontajan pitää pistää itsensä rohkeasti likoon. Yleensä yleisökin reagoi silloin.

Talent Suomen uuteen kauteen juontaja lähtee innolla.

– Talent on mielestäni formaattina ihan mahtava, oikea vanhan ajan vaudeville, jossa voi odottaa tapahtuvan mitä tahansa, Backman hehkuttaa.

Tulevan kauden kilpailussa nähtiin juontajien vaihtumisen lisäksi muitakin muutoksia, sillä tuomaristossa Katja Ståhlin, Sami Saikkosen ja Jaana Saarisen korvaavat Janne Kataja, Maria Sid sekä Mikko Von Hertzen.

–  Totta kai ohjelman uudistuminen on riski, koska katsojat ovat tottuneet jo johonkin tiettyyn. Kaikki ovat kuitenkin olleet todella luottavaisia, Backman vakuuttaa.

– Yksi mielenkiintoinen seikka tässä on, että minä, Janne ja Maria olemme kaikki olleet joskus juontamassa jotain. Saa nähdä maltammeko kaikki pysyä omilla tonteillamme vai hypimmekö toistemme pesteissä. Ohjelmassa voidaankin nähdä pieniä rajakahakoita. Positiivisella tavalla tietenkin, mies myhäilee.

Talent Suomen Espoon karsinta järjestetään 3.-4.8. Espoon kulttuurikeskuksessa. Ohjelman neljäs kausi alkaa 15. syyskuuta.