Viihde

Micke Björklöf & Blue Strip tähtää nyt maailmalle

Micke Björklöf & Blue Stripin elokuussa julkaistava After The Flood -levy äänitettiin New Orleansissa.

Pasi Tuominen

Suomalainen pitkän linjan blues-yhtye Micke Björklöf & Blue Strip yrittää tosissaan viedä kotimaista blues-osaamista maailmalle.

Tähän tarjoaa tilaisuuden kansainvälisen levysopimus, jonka bändi on solminut keskieurooppalaisen Music Avenue -yhtiön kanssa. Sopimus kattaa kaksi albumia, jotka julkaistaan 25:ssä maassa.

– Tähän asti meidän ulkomaankeikkailu on ollut aika pienimuotoista. Nyt on olemassa julkaisukanava, ja vielä kun saadaan promootio kuntoon, mahdollisuudet touhun laajentamiseen ovat kasassa, laulaja Micke Björklöf sanoo.

Ulkomaille suuntaaminen on 20 vuotta Suomessa toimineelle marginaalisen genren bändille luonteva ratkaisu.

– Täällä piirit ovat aika rajalliset ja keikkapaikkojen määrä suhteellisen pieni. Suurimmat festarit on kierretty ja about kaikki mitä tässä genressä voi tehdä, on tehty, sanoo kitaristi Ville Leppänen.

Kansainvälisen sopimuksen taustalla on paljon jalkatyötä. Euroopan bluesunionin kautta Björklöf on luonut kontakteja Eurooppaan. European Blues Challence -tapahtuma on ollut keskeinen ”näyteikkuna”, samoin Yhdysvaltojen vastaava tapahtuma.

Björklöf löysi tiensä roots-musiikin maailman jo teini-iässä 80-luvun alkupuolella. Myöhemmin mies tutustui Pepe Ahlqvistiin toimiessaan tämän H.A.R.P.-yhtyeen apumiehenä ja löysi sitä kautta Robert Johnsonin ja muiden vanhojen blues-miesten aarrearkun.

– Sen jälkeen oma soitto- ja kuunteluhistoria ovat kulkeneet selvästi juurevampaa tietä. Tosin nyt kun katsoo taaksepäin, vanhemmista hard rock -fanituksistakin ne blueseimmat biisit ovat olleet suosikkeja.

Täällä piirit ovat aika rajalliset ja keikkapaikkojen määrä pieni.”
Björklöf on kotoisin Tammisaaresta, josta perhe muutti Pohjanmaalle isän työn perässä. Nykyinen koti on ja pysyy Kauhavalla.

Blue Stripin uusi After The Flood -levy ilmestyy syksyllä Skandinaviassa, Pohjois-Amerikassa ja muualla Euroopassa. Australia, Uusi Seelanti ja Japani ovat vuorossa myöhemmin.

– Ehkä suurin haave tällä hetkellä on, että ei tarvitsisi itse tehdä tätä kaikkea säätöä, vaan voisi keskittyä soittamiseen.

Micke Björklöf & Blue Strip Järvenpään Puistobluesin päätösklubilla Vanhankylän Kartanolla 30.6.

Vantaalainen vahvistus

Ville Leppänen on Pohjanmaalla toimivan Blue Stripin erikoisuus, pohjalaisbändin vantaalainen vahvistus. Miehen synnyinkaupunki on Espoo, josta Olarin kasvatti muutti Korsoon 12 vuotta sitten.

Vasenkätisyytensä vuoksi lempinimellä ”Lefty” tunnettu Leppänen on yksi Suomen työllistetyimmistä roots-muusikoista.

Hän säveltää suurimman osan Blue Stripin biiseistä. Muita aktiivisia projekteja ovat Keystone Cops, Lena & The Slide Brothers sekä Southpaw Steel ´n´ Twang.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu