Tappajakoira raateli pennun henkihieveriin

Arkistokuva. Argentiinandoggi (oik.) hyökkäsi viime sunnuntaina jackrusselinterrierin (vas.) pennun kimppuun. Vaikeat vammat saanut pentu jouduttiin lopettamaan.

Anne Lahnajärvi

Suurikokoinen koira karkasi omistajaltaan ja raateli pienikokoisen jackrusselinterrierin pennun henkihieveriin Espoon Miilukorvessa viime sunnuntai-iltana. Rajujen vammojen vuoksi koira jouduttiin lopettamaan myöhemmin samana yönä.

Samassa tilanteessa myös jackrusselinterrierin omistaja sai sairaalahoitoa vaatineen puremavamman käteensä.

– Olin kävelemässä pennun kanssa Ylämyllyntiellä, kun edessä olleet koiranulkoiluttajat väistivät tiensivuun ikään kuin antaakseen tietä. En muista, että koira olisi haukkunut pennulleni, mutta se sai riuhtaistua itsensä irti ja tuli suoraan ja armotta päälle, hän kertoo.

Päällekäynyt koira on rodultaan argentiinandoggi. Se on kielletty muun muassa Isossa-Britanniassa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Portugalissa sekä Australiassa. Rodun tiedetään olevan vaikea muiden eläimien kanssa. Se voi jopa suoranaisesti inhota vieraita koiria.

– Tilanteessa ei ollut mitään uhkailua, leikkimistä tai muuta. Se koira tuli päälle tappaakseen.

Omistajat repivät koiria irti kaikin voimin ja hetkeksi vahvaleukaisen argentiinandoggin ote kirposi niin, että Koivukoski sai pienen koiranpennun syliinsä.

– En osaa tarkkaan sanoa, mitä siinä ehti tapahtua, mutta pääsin muutaman askeleen verran irti tilanteesta. Sitten se hyökkäsi uudelleen.

Tällä kertaa suuren koiran leuat eivät tavoittaneetkaan pientä jackrusselinpentua, vaan ne iskivät omistajan käteen aiheuttaen syvät, lihakseen asti ulottuvat vammat.

 

Se koira tuli päälle tappaakseen.”

Hän ei kuitenkaan huomannut vammojensa vakavuutta, vaan kutsui puolisonsa paikalle ja he riensivät Helsingin Viikin pieneläinsairaalaan.

 

– Koirallemme annettiin kipulääkkeitä, mutta pian eläinlääkäri huomasi haavat kädessäni ja käski meidän lähteä sairaalaan.

Kun omistaja palasi yömyöhään Haartmanin sairaalasta eläinlääkäri kertoi synkän tilanteen: vammojen vuoksi edes kaikkia röntgenkuvia ei oltu voitu ottaa. Vammat olivat niin pahat, ettei koiran selviämisestä ollut mitään takeita.

Koiran vammojen ja kipujen vuoksi ainoaksi ratkaisuksi jäi 10-kuisen pennun lopettaminen.

– Vaikka jackrusselinterriereistä sanotaan, että ne ovat rähjääviä ja räksyttäviä koiria, niin tämä oli oikeasti mitä kiltein ja ihanin koira, omistaja suree.

Käyttäjän Ossi Kurki-Suonio kuva
Ossi Kurki-Suonio