Paikalliset

Joutomaa vapautti nuoret arkkitehdit

Wasteland- arkkitehtuuritapahtuman lähtökohtana oli joutomaa.

Mia Pajunen

– Tätä pidetään joutomaana, mutta en näe sitä sellaisena, sanoo Helsingissä järjestettyyn Wastelands-arkkitehtuuritapahtumaan osallistunut Sam Patterson.

Hän viittaa Kalasataman kärkeen, jossa asfalttikenttää reunustavat sorakasat ja niiden takana rakenteilla olevat kerrostalot. Toisella puolen on merenlahti ja Helsingin keskusta.

– Tämä on kuin vapauden saareke normeja täynnä olevassa kaupungissa, paikka ajatella ja unelmoida ilman tilaan sisältyviä lukemattomia referenssejä. Kaupungit, niiden asukkaat ja me arkkitehdit tarvitsemme tällaisia paikkoja, joissa on tilaa yllätyksille – kokea ja ajatella jotain uusiksi, Patterson toteaa.

Samankaltaisesti voisi kuvata kaksiviikkoista Wastelands: XXXII European Architecture Students Assembly -tapahtumaa, jonka loppunäyttely järjestetään Suvilahdessa lauantaina.

– Suvilahden ja Kalasataman alueen henki näyttää tarjonneen täydelliset puitteet tällaisen tapahtuman järjestämiseen. On ollut upeaa huomata, kuinka kansainvälinen joukko nuoria arkkitehtejä on aistinut ja inspiroitunut Helsingin tunnelmasta, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva muotoilija Janne Melajoki.

Jotain käytännössä tehtyä voi nähdä 28. heinäkuuta Suvilahdessa, jossa Wastelands-loppunäyttely järjestetään kello 14-18 ja myös sisätiloja avataan yleisölle. Kaikki ovat tervetulleita viettämään lauantaita arkkitehtien kanssa.

Tapahtuma on osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu