Äitien vihaaja puhuttaa Oulunkylän poltetussa leikkipuistossa

Oulunkylän leikkipuiston palon aikoihin leikkipuiston aitaan ilmestyi töhry, jossa tarjottiin abortteja ja pakkosterilisaatioita ratkaisuksi väestöongelmaan.

Harri Varmavuori

Nuorille äideille solvauksia huuteleva mies puhuttaa Oulunkylässä. Noin 60-vuotiaan miehen on epäilty jopa liittyvän Oulunkylän leikkipuistorakennuksen tuhopolttoon. Tuhopolton aikoihin leikkipuistoon oli töhritty tekstejä, joissa kirjoitetaan liikakansoituksesta ja aborteista. Miehen tiedetään huudelleen äideille vastaavanlaisia mielipiteitä.

– Lähes kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät hänet. Olen itsekin törmännyt mieheen terveyskeskuksessa. Lapseni eivät olleet mukanani, mutta mies huusi perääni, että älä tee lapsia ikinä, nimettömänä pysyttelevä äiti Oulunkylästä kertoo.

Mies pyörii lähes päivittäin terveyskeskuksessa ja ulkoilualueilla. Useiden havaintojen mukaan mies on toistuvasti ollut bussin numero 72 kyydissä ja lähestynyt äitejä myös siellä.

Poliisi selvittää, liittyykö mies viime viikon maanantaina tapahtuneeseen leikkipuisto Mäkitorpan tuhopolttoon. Tähän mennessä poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että leikkipuiston alueella on liikkunut joitakin henkilöitä ennen tuhopolttoa.

– Tekemistämme havainnoista on mahdollisesti olemassa myös todistajia. En vielä kuitenkaan sanoisi, että meillä on epäiltyjä. Kuulusteluja ei ole vielä aloitettu, rikoskomisario Markus Stenberg kertoo.

Leikkipuistorakennuksen tuhopoltto aiheutti yli kahden miljoonan vahingot. 1970-luvun lopulla rakennettua taloa oli laajennettu kolme kertaa. Parisen vuotta sitten sinne tehtiin peruskorjaus. Talossa oli noin 300 neliötä.

Käyttäjän Vera Miettinen kuva
Vera Miettinen