Ei mikään diiva, vaan sikahyvä tyyppi

Ai kuka Sanni Kurkisuo? 19-vuotias kevään abiturientti Sibelius-lukiosta sai unelmaroolin Miss Farkku Suomi -leffassa.

Toni Tervo

Lukiolaistyttö marssii elämänsä ensimmäisiin koekuvauksiin ja saa pääroolin kokoillan elokuvasta. Saattaa kuulostaa sadulta, mutta Sanni Kurkisuolle tarina on totista totta. 19-vuotias tämän kevään abiturientti nähdään uuden kotimaisen Miss Farkku Suomi -elokuvan naispääosassa.

– Sibelius-lukiossa pidettiin casting-tilaisuus ja mietin silloin, pitäisikö mennä kokeilemaan. Elokuva on aina kiinnostanut, joten lähdin ihan kokeilumielessä mukaan. Kun minulle soitettiin, että sain roolin, se oli yksi ihmeellisimmistä hetkistä, joita olen kokenut, nainen muistelee.

– Nyt vähän jännittää, mutta odotan innolla, että ihmiset pääsevät näkemään elokuvan, hän jatkaa.

Miss Farkku Suomi perustuu Kauko Röyhkän samannimiseen kirjaan. Tarina sijoittuu 1970-luvun Ouluun ja kertoo nuorisomusiikin noususta ja rakkaudesta. Toisessa pääosassa nähdään Mikko Neuvonen. Sivurooleissa vierailevat muun muassa Olavi Uusivirta, Pirkko Hämäläinen ja Maria Ylipää.

Kurkisuo ei ollut tutustunut kirjaan etukäteen, mutta päätti lukea sen ensimmäisten koekuvausten jälkeen.

– Oma hahmoni, Pike, on kirjassa ehkä vähän vähemmän esillä. Kirja on myös ehkä vähän rankempi ja elokuvasta on karsittu monia rajuimpia kohtauksia, näyttelijä analysoi.

– Luettuani sen tiesin, että minun on pakko saada tämä rooli.

Näytteleminen ei kuitenkaan ole nuoren naisen ensimmäinen intohimo. Kurkisuo on myös lahjakas muusikko, joka muun muassa esittää elokuvan tunnuskappaleen.

– Kirjoitan paljon biisejä. Sitä olen tehnyt lapsesta saakka. Menen nyt näiden musahommien kanssa päivä kerrallaan. Uskon kuitenkin, että täältä vielä tullaan.

– Aion nyt lukion jälkeen pitää välivuoden, tehdä töitä ja musiikkia. Katson jatko-opiskelujen kanssa myöhemmin miltä tuntuu.

Elokuva tuo Helsingissä asuvalle naiselle luonnollisesti myös runsaasti ennen kokematonta julkisuutta.

– Naamanikin on Miss Farkku Suomi -kirjan uuden painoksen kannessa! Totta kai tämä on uusi tilanne minulle. En kuitenkaan tee tätä julkisuushakuisesti. Minusta ei tule diivaa, Kurkisuo hymyilee.

Selvä. Ei siis diiva, mutta millainen ihminen Sanni Kurkisuo sitten on?

– Mähän olen ihan sikahyvä tyyppi. Vitsi vitsi, olen varmaankin eläväinen ja nauravainen tyttö, joka ei ota elämää liian vakavasti, nainen naurahtaa.

Miss Farkku Suomi sai ensi-iltansa 3.8.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo