Hynynen: Uusi kirja on täyttä faktaa

Jouni Hynynen toteaa, että uusi kirja on täyttä faktaa, ei keksittyä edes osittain.

Heikki Kemppainen

Kuluneen kesän positiivisia pokkariyllätyksiä on Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuvan Jouni Hynysen päiväkirjaomainen tilitys rokkitähden elämästä, keikoista, biisien synnyttämisestä ja vuosisadan krapuloista.

 

Rokkitähti puhaltaa 3,3 promillea ja herää valtavaan aamuerektioon”

 

Karjalainen ruletti-kirja on sujuvaa ja hauskaa luettavaa, jossa vilahtelee Lappeenranta ja tuttuja rokkimiehiä Tuomas Holopaisesta Mokomaan. Onpa mukana Antti Tuiskukin.

Neljäs elokuuta Hynynen kirjoittaa, että aamulla olo on sellainen, että en näe muuta vaihtoehtoa kuin tehdä itselleni kossuvissyn. Lukija ehkä hämmästelee vaimon ymmärtäväisyyttä kaikkien rokkiseikkailujen keskellä.

– Ei kai se muuten miun vaimo olis. Mutta sanotaan nyt vaikka näin, että miussa on myös paljon hyvää, Hynynen vastaa kysymykseen puolison pitkäjänteisyydestä.

Lähisuku ei päässyt kirjaa sensuroimaan.

– No, en kai mie nyt sukulaisilta tai vaimolta kysele, mitä voin kirjoittaa. Enhän mie silloin vois kirjoittaa mitään, Hynynen kertoo.

Hynynen paljastaa, ettei kirjoita päiväkirjaa päivittäin, vain silloin kun on aikaa ja halua.

– Mie muistan aina kaiken. Jos en muista, niin siitä en tietysti voi kirjoittaa.

Uudesta kirjasta ei ole vielä tietoa. Kotiteollisuus julkaisee sen sijaan syyskuussa cover-levyn, jolla yhtye versioi toisten biisejä.

– Seuraavaan varsinaiseen levyyn olen juuri tekemässä biisejä. Sitä päästään äänittämään ehkä alkuvuodesta 2013 ja toivottavasti saadaan se samana keväänä ulos. Jos ei, niin voi voi, sitten myöhemmin. Kiirettä ei ole.

– Kesällä en lomaile. En osaa enkä halua, se on naisten ja koululaisten hommaa.

Kirjoja on kulunut useampi.

– Nyt on menossa Antony Beevorin Normandia 1944, Bukowskin Auringonvalo, tässä olen sekä Burroughsin Nisti. Äskettäin luin Juice Leskisen Aika jätti (valitut runot), Arto Mellerin Runot sekä Lehikoisen Katkera Manalan kannu (Kuoleman kulttuurihistoria Suomessa). Seuraavana jonossa on Walter C. Langerin Adolf Hitler - Mies ja myytti.

– Musiikkia en ala siulle luettelemaan, koska siulla ei riitä palstatila. Mainitaan vaikka DAD, Lama ja Dead Kennedys. Taustamusiikkia en kuuntele, ne on hisseihin tarkoitettua paskaa.

– Yleisohjeena voin sanoa, että kuuntelen sujuvasti ilman suuria aggressioita kaikkea muuta paitsi Jukka Poikaa, Elokuuta ja Tomas Lediniä, Hynynen kiteyttää.