Helsingistä lähtee kolme urheilijaa paralympialaisiin

Helsingistä on lähdössä kolme urheilijaa Lontoon paralympialaisiin.

Maalipallojoukkueessa pelaa Jarno Mattila, 27 ja ratakelauksessa kilpailevat Amanda Kotaja, 17 ja Toni Piispanen, 36

Vuonna 2001 maajoukkueeseen noussut Jarno Mattilan kansainvälisiin saavutuksiin kuuluu viides sija Ateenan paralympialaisissa. Rovaniemeltä kotoisin oleva Mattila pelaa mieluiten vasemmassa laidassa.

Vampulasta syntyisin oleva Kotaja muutti viime syksynä Helsinkiin opiskelemaan. Neljä vuotta sitten hän aloitti ratakelauksen treenaamisen Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n yleisurheiluleirillä Kuortaneella.

Liikuntatieteiden maisteri Piispanen kilpailee pyörätuolikelauksen lisäksi pyörätuolirugbyssä, jossa hän oli kymmenkunta vuotta maajoukkueen kapteenina. Ratakelauksessa hän aloitti kilpailemisen kesällä 2010 ja on saavuttanut useita MM-mitaleja.

Suomen paralympiakomitean hallitus valinnut Lontoon paralympialaisiin 35 urheilijaa kymmeneen lajiin. Mitalitavoitteeksi on asetettu seitsemän mitalia.

Paralympialaiset ovat liikunta- ja näkövammaisten viralliset olympialaiset. Paralympialaisiin saavat osallistua liikuntavammaiset, amputoidut ja näkövammaiset. Kisat järjestetään olympialaisten jälkeen 29.8.-9.9.

Käyttäjän Jorma Rinne kuva
Jorma Rinne