Viihde

Anssi Kela ei kelvannut helsinkiläiseksi

- Nummela on kuin tatuointi, ihmiset mieltävät minut yhä nummelalaiseksi, Anssi Kela kertoo.

Sonja Huttunen

Byrokratian oikun takia muusikko Anssi Kelan passissa lukee syntymäpaikkana Kerava, vaikka Kela ei ole ”Sherwoodissa” asunut päivääkään. Sama virhe toistui pari vuotta myöhemmin Kelan veljen kohdalla vaikka kotikulmina toimivat Oulunkylän kadut.

– Jostain syystä meitä ei hyväksytty helsinkiläisiksi, vaikka pari vuotta siellä asuimme. Kerava taitaa olla jäänne vanhempieni opiskeluajoilta, Kela arvelee.

Oulunkylän jälkeen Kelan tie vei lapsuudeksi Kauniaisiin, sieltä nuoruudeksi Vihdin kirkonkylälle ja vielä eteenpäin Nummelaan. Nykyään koti löytyy Käpylästä, mutta otsassaan hän kantaa edelleen Nummelan leimaa.

– Ihmiset mieltävät minut jotenkin nummelalaiseksi edelleen, se on kuin tatuointi, Kela sanoo.

Nummela on kulkenut Kelan maineessa jo 11 vuotta. Nimikkokappaleeseen on moni suomalainen osannut samaistua kaikessa koruttomuudessaan.

– Suosio piilee varmaankin siinä, että moni suomalainen asuu “Nummelassa”. Kappale on ehkä ymmärretty hieman väärin, sillä oikeastaan vain kolmas säkeistö kertoo suoraan Nummelasta. Kappale voisi kertoa yhtä hyvin vaikka Keravasta.

 

Ihmiset mieltävät minut yhä nummela-laiseksi, se on kuin tatuointi.”

Kela on kymmenen vuoden aikana ollut muusikko, autourheilija ja kirjailija, ja viime talven aikana hänet nähtiin vahvasti myös Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjassa. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet iloisia siitä, että suutari ei ole pysynyt lestissään.

 

– Osalle kuulijoista kampanjointini oli pahinta myrkkyä. Jos joku on heittänyt sen takia levyni menemään, niin ei voi mitään: en aivan ymmärrä, miten musiikkini on siitä yhtäkkiä huonontunut, kun olen ottanut kantaa. Ei jonkun Anssi Kelan ura ole tärkeämpää kuin ne asiat, joita Haavisto ja kampanja edistivät, Kela pudistelee päätään.

Tuusulan Taiteiden yössä 10. elokuuta Kela esiintyy kahdessa roolissa: kirjailijana ja muusikkona. Hän  esittelee ensin uutukaista Matkamuistoja-kirjaansa ja kipuaa sitten yksin kitaransa kanssa lavalle.

– En tee keikkaa varten edes biisilistaa. Minusta on hauskaa lähestyä keikkaa yhdessä yleisön kanssa niin, että otan koko ajan toiveita vastaan ja soitan fiiliksen mukaan. Haluan ottaa yleisön prosessiin mukaan niin, että meille tulee yhteinen, ainutkertainen fiilis, Kela lupaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu