Muru avaa maailman ensimmäisen pop down -ravintolan

Muru tarjoaa syyskuussa herkkuja maan alla.

WDC

Tytyrin kaivoksesta on louhittu kalkkikiveä kohta sadan vuoden ajan.

WDC

Tytyrin kaivoksessa Lohjalla avautuu syyskuussa maailman ensimmäinen pop-down ravintola.

Ravintola on osa Helsingin designpääkaupunkivuoden tarjonta. Tytyrin ainutlaatuisessa kaivosympäristössä pääsee illastamaan maanantaista lauantaihin 10.–24. syyskuuta. Ravintolan keittiöstä vastaa vuoden 2012 ravintolaksi valittu Muru.

Muru Pops Down in Tytyri sijaitsee 80 metriä maanpinnan alapuolella ja illan aikana käydään jopa 350 metrin syvyydessä. Matka syvyyksiin tehdään Tytyrissä toimivan KONEen testilaboratorion hisseillä.

Kaivosympäristö ja maaperä ovat innoittaneet ravintolassa tarjoiltavan menun, joka yhdistää puhtaita ja lähellä tuotettuja suomalaisia kauden raaka-aineita. Tarjolla on maanläheistä ruokaa, uniikki tunnelma ja asiantunteva henkilökunta.

Muru Pops Down in Tytyri on syntynyt usean eri toimijan yhteisestä visiosta. Luovaa ajattelua soveltaen ravintolamaailman trendikonsepti ”pop up” käännettiin ylösalaisin pop down -ravintolaksi. Kaivosruokalaelämys on  ainutlaatuinen, sillä 350 metrin matkan maanpinnan alapuolelle on tehnyt vain 0,1 prosenttia maailman väestöstä.

Ravintola on yleisölle auki kymmenenä iltana. Ravintolassa tarjoiltavan illallispaketin 128 euron hintaan sisältyvät bussikuljetukset Helsingistä Tytyriin ja takaisin, ruoka- ja ruokajuomat sekä pääsy kaivosmuseoon. Kuljetukset lähtevät Helsingistä klo 17 ja paluu on noin klo 23.30.

Pöytävaraukset: www.wdchelsinki2012.fi/tytyri.