Mäkitorpan iltapäiväkerhot järjestetään taivasalla

Leikkipuisto Mäkitorpan koululaisten iltapäivätoiminta järjestetään ainakin alkusyksyn ajan ulkona Mäkitorpan puistoalueella.

Tulipalo tuhosi Oulunkylässä sijaitsevan leikkipuistorakennuksen käyttökelvottomaksi 23. heinäkuuta, minkä jälkeen sosiaalivirasto on kuumeisesti etsinyt korvaavia tiloja.

– Leikkipuisto Mäkitorpan toimintakausi alkaa 14. elokuuta Mäkitorpan puistoalueella ulkotoimintana. Jos on sateinen syksy, niin siltä varalta on käyty neuvotteluja mahdollisuudesta käyttää puukoulua, joka sijaitsee osoitteessa Teinintie 8, kertoo vastaava suunnittelija Marjo Salminen sosiaalivirastosta.

Leikkipuiston henkilökunta työskentelee Mäkitorpan puistoalueella ja myös koululaisten välipala tarjotaan ulkokentällä, jos ei sada.

Koulun kanssa on sovittu, että kello 14 jälkeen, kun oppitunnit on pidetty, iltapäivätoiminta voisi käyttää koulun tiloja.

– Jos pikkukoululaisten koulupäivä päättyy vähän aikaisemmin, he saapuvat Mäkitorpan puistoon ja leikkivät siellä ulkona vähän aikaa. Sitten kello 14:sta jälkeen mennään yhdessä puukoululle nauttimaan välipalaa, Salminen selvittää.

Sosiaaliviraston mukaan Mäkitorpan leikkipuiston ulkoalue on käyttökelpoinen, vaikka vähän aikaa sitten siellä riehui iso tulipalo.

– Kaikki on putsattu siellä. Hyvin tarkkaan on huolehdittu siitä, ettei mitään palanutta materiaalia ole puistoalueella. Myös betonialusta, jolla rakennus sijaitsi, on putsattu laudoista ja palaneesta materiaalista, jotta koko alue on turvallinen, Marjo Salminen sanoo.

Ennen pitkää ilmat kylmenevät ja talvi lähestyy.

Salmisen mukaan toiminta ei voi jatkua ulkona kovin pitkälle syksyyn, joten Mäkitorppaan yritetään saada tilapäisiä parakkirakennuksia.

– En osaa nyt arvioida, miten nopeasti parakit saadaan, koska toinen virasto vastaa niistä. Toimiin on jo ryhdytty, että mahdollisimman pian saataisiin katto pään päälle.

Monta tuntia koulun jälkeen ulkona saattaa herättää närää lapsiperheissä, vaikka ilma ei olisikaan sateinen tai kylmä.

– Korvaavia sisätiloja on haravoitu lähialueelta tarkkaan. Puukoulu on lähin mahdollinen paikka, koska pikkukoululaisilla ei välttämättä ole saattajia, jotka voisivat viedä kauemmaksi. Sitten kun saadaan parakit, tilanne parantuu.

Käyttäjän Jani Jakonen kuva
Jani Jakonen