Madonna-fanit käyvät jo kuumana

Madonnan maailmankiertue kä'ynnistyi toukokuussa Israelista.

Kevin Mazur

Popin kuningatar räväyttää.

Kevin Mazur

Popin kuningattaren Suomen vierailuun valmistaudutaan kuumeisesti eri puolilla Helsinkiä. Päiväkausia jatkuneet lavanrakennustyöt ovat loppusuoralla.

Kiihkeimmät fanit laskevat tunteja konsertin alkuun.

SPR:n vapaaehtoiset valmistautuvat päivystämään megakonsertissa. HSL ja VR järjestävät lisävuoroja kuljettamaan konserttiyleisön stadionille ja takaisin.

Vaikee kuvitella et 3 päivän päästä maailman tunnetuin ja vaikutusvaltaisin nainen yli 300 milj. levymyynneillään ja 9 loppuunmyydyllä kiertueella astelee meiän eteen ja heittää varmasti unohtumattoman shown”, kirjoittaa fani Madonna-foorumilla

Mä kuolen kohta! Ei millään jaksa odottaa Sunnuntaita varsinkin kun pääsee niin lähelle Madonnaa. Harmi vaan kun se on niin nopeesti sit ohi se hetki jota on odottanu ikuisuuden. Mut fiilikset on sitä luokkaa et mä räjähdän kohta”, kertoo toinen.

Ihan mahtava fiilis! :) ylihuomenna näkee taas kuningattaren kolmen pitkän vuoden jälkeen ja huomenna jonottomaan! mut ihan mieletöntä, en voi uskoo”, tilittää kolmas.

 

Pop-ikoni Madonna nousee Olympiastadionin lavalle sunnuntai-iltana 12. elokuuta. Konserttiin mahtuu noin 43 000 kuulijaa.

Ensi viikolla 54-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä tähti on pitkän ja värikkään uransa aikana käynyt vain kerran aiemmin Suomessa.

Jätkäsaaressa 6. elokuuta vuonna 2009 Madonnan tahdissa bailasi 85 000 henkeä.

 

MADONNAN KONSERTIN

KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT

Klo 16 uloimmat portit avataan, turvatarkastukset aloitetaan

Klo 17 portit Olympiastadionille avataan

Noin klo 19.30 lämmittelijä Martin Solveig aloittaa

Noin klo 21.00 Madonna aloittaa

Klo 23 konsertti päättyy viimeistään

Sisääntulon nopeuttamiseksi turvatarkastukset pyritään aloittamaan uloimmilla porteilla jo noin klo 16. Tämän jälkeen on mahdollisuus ostaa kiertueen t-paitoja ja muita oheistuotteita.

Lipuntarkastus alkaa sisemmillä porteilla noin klo 17, jolloin itse stadionille pääsee sisään.

Yleisöä kehotetaan varaamaan aikaa ja juhlamieltä sekä saapumaan stadionille julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen.

Tapahtuman puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä. Mäntymäentiellä on pysäköintikielto. Hammarsköldintie on suljettuna yleiseltä liikenteeltä klo 6-24. Uimastadionille pääsee kuitenkin kävellen tai polkupyörillä.

Stadionille pääsee keskustasta esimerkiksi ratikoilla 4, 4T, 7A ja 10. Stadionin ohi kulkevat myös kaikki Elielinaukiolta lähtevät ja Mannerheimintietä ajavat bussit. Junalla tulija voi jäädä pois Pasilassa ja taittaa loppumatkan 7B-ratikalla. HSL:n Reittiopasta  kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa.

HSL  ja VR järjestävät lisäliikennettä konsertin päätyttyä. Ratikka 8X kulkee Oopperalta Paavalin kirkolle ja 10X puolestaan Oopperalta Kolmikulmalle noin klo 23.30 alkaen. Mannerheimintietä ajavilla busseilla 40, 43, 63, 69, 231N, 248A, 270N, 345N, 452 ja 453 on lisävahvistusta keskustasta poispäin. Myös lähijunissa on lisävaunuja. Lisäbussi 58X liikennöi 20 minuutin välein Jäähallilta Itäkeskukseen klo 23.30–1.10.

Lisäjuna pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä konsertin jälkeen: Z-juna Lahteen lähtee Rautatieasemalta klo 23.41. Kaukoliikenteen osalta Tampereen ja Turun suuntiin on järjestetty lisäjunat, jotka lähtevät Rautatieasemalta klo 23.45. Lisätiedot: www.vr.fi 

Kielletyt tavarat

Sateenvarjojen tuominen konsertteihin on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä pyydetään tarvittaessa varustautumaan sadeasuin.

Videolaitteiden, nauhureiden, järjestelmäkameroiden, telttatuolien, laser-osoittimien, alkoholin, tölkkien, purkkien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen konserttiin ja konserttialueen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty.

Mukaan voi ottaa max. 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon.

Olympiastadion on savuton.

Konserttijärjestäjä suosittelee kuulosuojaimia.

Stadionin ulkopuolella on maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen.

Suomen Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoiset pitävät huolta yleisöstä stadionilla. Vapaaehtoiset jo ennen konserttia ja auttavat tarvittaessa konserttia järjestävää henkilökuntaa. Ensiapuryhmä hoitaa juhlijoiden pienet haavat ja vammat. Punaliiviset vapaaehtoiset tilaavat paikalle ammattiapua, jos hätä on suuri.

FAKTA Madonna Louise Veronica Ciccone Syntyi vuonna 1958 Aloitti uransa vuonna 1979 Esikoisalbumi Madonna 1983 Poplaulaja, lauluntekijä Tanssija Muotisuunnittelija Tuottaja Lastenkirjailija Elokuvaohjaaja, näyttelijä