Bongo Rock toteutti unelmansa Flowssa

Cornell Campbell otti yleisönsä Flown perjantaissa

Toni Tervo

Bongo Rock, eli Reino Nordin ja DJ Herkules ovat kuin kaksi pientä lasta jouluaattona. Duo on juuri saanut Flow festivalin perjantai-illassa lavalle vieraakseen legendaarisen jamaikalaisen reggaelaulaja Cornell Campbellin.

Yleisö ei heti tajua kuka lavalla on, mutta jo ensimmäisen biisin jälkeen paikallaolijat yltyvät valtaisiin suosionosoituksiin. Uskomatonta, yksi yleisön jäsen huokaa.

Bongo Rhino – nimellä esiintyvälle Reino Nordinille lavan jakaminen Campbellin kanssa on lapsuuden unelman täyttymys. Mies vitsaileekin lavalla voivansa nyt kuolla onnellisena.

-Kuvittele, että olet digannut lapsena vaikka Michael Jacksonia ja pääset aikuisena esiintymään hänen kanssaan. Sitten keikalla hän kuulostaa samalta kuin olet aina unelmoinut ja esittää kaikki ne biisit, mitä kuuntelit pienenä. Sitä tämä on minulle. Minulla on muutamia inspiraation lähteitä ja Cornell on yksi kirkkaimmista.

-Kysyin häneltä milloin hän heitti ensimmäisen keikkansa. Vastaus oli että 50-luvulla. 50-luvulla! Sehän on tyyliin aiemmin kuin Pedro Hietanen. Tämä on kaveri, jolta Bob Marley lainasi, Nordin päivittelee.

Nordinin mukaan yhteistyöstä Campbellin kanssa jäi niin hyvä fiilis, että se saattaa poikia jotain isompaakin.

-Sen verran hyvät vibat jäi, että saatamme tehdä jotain duunia yhdessä, mies myhäilee.

Nordin on esiintynyt Flow festivalissa nyt jo monta vuotta putkeen.

-Tämä on paras paikka tehdä sitä mitä me tehdään. Flowssa meidän juttu uppoaa. Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma.

Kaiken kaikkiaan flown perjantai sujui yleisömäärästä ja viileästä säästä huolimatta melko mallikkaasti. Esityksiä nähtiin muun muassa Jukka-Pojalta, Graciakselta ja tietenkin päälavalla viimeisenä esiintyneeltä Lykke Li:ltä, joka korvasi hienosti viime vuoden perumisensa.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo