Ravintolapäivän nettisivuille rutkasti lisäpotkua

Ihmiset jonottivat elokuussa 2011 Kallion Herkut -myyntipöydälle Karhupuistossa. Myynnissä oli vegaanisia leivonnaisia.

Tuomas Sarparanta

Ravintolapäivä muuttaa 19. elokuuta kylät ja kaupungit tuoksuja, makuja ja elämyksiä kuhisevaksi ruokakarnevaaliksi. Sekä ulos puistoihin ja kaduille että sisälle koteihin ja toimistoihin avataan yhden päivän ravintoloita jo kuudetta kertaa.

Tietoa tapahtumasta jaetaan Facebookissa sekä www.restaurantday.org -sivuilla, mistä löytyvät myös kaikki mukana olevat ravintolat kuvauksineen ja karttoineen. 

Tällä kertaa palvelun uskotaan pelaavan entistä juohevammin, kun nettisivujen aiemmin koetuksella ollut kapasiteetti on vapaaehtoisvoimin jopa tuhatkertaistettu.

Suomesta toukokuussa 2011 alkanut tapahtuma on levinnyt kymmeniin eri maihin. Tälläkin kertaa mukaan on ilmoittautunut uusia maita, muun muassa Tanskasta on lyhyessä ajassa ilmoittautunut useita kymmeniä innokkaita ravintoloitsijoita.

Ravintolapäivän historian aikana mukana on ollut jo yli 1 500 yksittäistä pop-up ravintolaa.

– Kuudenteen Ravintolapäivään on jo nyt ilmoittautunut yli 600 ravintolaa ja ilmoittautumisia otetaan vastaan aina tapahtumapäivään asti, tiedottaja Kirsti Tuominen kertoo.

Innostus ja luovuus synnyttävät kerta toisensa jälkeen kiehtovia ja uniikkeja ravintolakonsepteja, joista kuka tahansa voi nauttia.

Hipstereille ja metsureille

Tällä kertaa päivän voi aloittaa jo varhain esimerkiksi Aamiaisravintola Kävyssä, joka kutsuu niin hipsterit kuin metsuritkin nauttimaan à la carte aamiaisesta omakotitalon pihalle luumupuiden katveeseen.

Elokuu on innoittanut käpyläläisten lisäksi monia muitakin keittotaitoisia: pöytiin katetaan oman sadon antimista valmistettuja herkkuja esimerkiksi Bistro Le Jardin:ssä. Ruskeasuon elonkorjuukeittiössä herkutellaan kauden juureksista, sienistä ja oman palstan marjoista loihdituilla ruoilla.

Ravintola Aino & Elvis luottaa legendoihin: pihapiirin munkkikahveja säestää ”Kaarilan Elvis” laulaen vuoroin Kari Tapion ja Elviksen hittejä.

Herkullisten makujen lisäksi Ravintolapäivä tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia.

Graffitinvirkkauspiknik kutsuu puiston vehreyteen nauttimaan pop-up ravintoloiden take away annoksista, seurasta ja yhteisöllisestä katutaiteen ja käsitöiden tekemisestä.

Pastaria BLVD 17:ssa vieraat voivat istahtaa kauniin sisäpihan suojassa rennoille sohville nauttimaan rakkaudella valmistettua pastaa ja ihailemaan taidetta.

Perheen pienimmät pääsevät temmeltämään Leonardon taistelujuoman voimin Lastenkahvila Turtlesissa samalla kun vanhemmat voivat nauttia muun muassa supervoimat antavasta mustikkapiirakasta.

Myös junamatkalla voi osallistua Ravintolapäivään: Venäjällä junassa tarjoillaan teetä keksejä. Herkkujen vastineeksi vieraita pyydetään kirjoittamaan matkakertomus vieraskirjaan.

Ravintolapäivän nettisivut on uudistettu vapaaehtoisvoimin toukokuun tapahtuman jälkeen, jotta ne palvelisivat entistä paremmin kasvavaa käyttäjämäärää. Myös käyttäjille maksuttomat mobiiliapplikaatiot päivitetään toimimaan yhdessä uusien nettisivujen kanssa. Uudistuksen ansiosta aiemmin koetuksella ollut kapasiteetti on pystytty jopa tuhatkertaistamaan.

Seuraavan Ravintolapäivä järjestetään marraskuussa 2012.

Ravintolapäivän taustalla on joukko vapaaehtoisia, jotka haluavat kannustaa hauskanpitoon, yhteiseen tekemiseen ja erilaisten ravintolaideoiden kokeilemiseen.

toimitus