Luukin festivaalivieraita hellittiin lauantaina helteellä ja hyvillä keikoilla

Redrama veti lauantain keikkansa Weekend-festivaalilla täydellä tunteella ja sai yleisön villiintymään.

Toni Tervo

Väkeä läpsytteli Weekendin suuntaan Vihdintien vieressä kulkevalla kevyen liikenteen väylällä lauantaina. Festivaalin toisena päivänä vältyttiin pahimmilta ruuhkilta.

Toni Tervo

Luukin heinäpelloille Vihdintien varteen oli saapunut ihmisiä nauttimaan tunnelmasta festariaitojen ulkopuolella.

Toni Tervo

Santeri Alén. Pekka Mäkelä, Erkka Ylitalo ja Jussi Lintukorpi nauttivat festaritunnelmasta Redramaa ja Lazeeta kuunnellen.

Toni Tervo

Redraman kanssa esiintynyt Lazee heitti ennen yhteiskeikkaa muutaman oman kappaleen.

Toni Tervo

Weekend-festivaaliin Kuopiosta saapuneet Rita Kortelainen ja Erika Partanen kävivät aiemmin kesällä katsastamassa myös toisen espoolaisfestarin, Kivenlahti rockin.

Toni Tervo

Luukin Weekend-festivaalin perjantaisessa liikennekaaoksessa kovia kokeneita festivaalivieraita hellittiin lauantaina aurinkoisella kesäsäällä ja hyvillä keikoilla.

– Kesän ykköskeikka, kehuskeli Weekend-stagella lauantain avannut Redrama (Lasse Mellberg) kymmenen festarin kokemuksella.

Eikä suotta. Redraman ja Lazeen heittämä yhteiskeikka nostatti täydessä festivaaliteltassa tunnelman kattoon. Myös viereinen nurmen peittämä mäki täyttyi kuulijoista.

– Olemme avanneet aika monta festaria tänä kesänä, eikä missään ole ollut alusta asti näin hyvä tunnelma.

Redrama myönsi pohtineensa ennen lavalle nousemista, millä mielellä ihmiset ovat perjantaisen liikennekaaoksen jäljiltä.

– Kun näin, että tulee niin paljon porukkaa, tuli aivan mahtava fiilis, hän kertoo.

Redraman ja Lazeen keikkaa lauantai-iltapäivänä seuranneet Santeri Alén, Pekka Mäkelä, Jussi Lintukorpi ja Erkka Ylitalo yrittivät nauttia festivaalitunnelmasta.

– Myöhästyimme eilen Skrillexin keikalta ja pakko sanoa, että festarifiilis vähän kärsi siitä, Ylitalo muotoili.

Kuopiosta asti saapuneille Rita Kortelaiselle ja Erika Partaselle Weekend oli jo kesän toinen espoolaisfestari.

– Kävimme kesäkuussa Kivenlahti rockissa, kaksikko kertoi.

Toisin kuin monet muut, Kortelainen ja Partanen eivät olleet tulleet katsomaan perjantaina esiintyneitä festivaalin päätähtiä Skrillexiä ja David Guettaa.

– Mikään tietty artisti ei oikeastaan kiinnosta. Tai Hurts täytyy kyllä nähdä, Kortelainen totesi.

Liikenne sujui lauantaina Vihdintiellä festivaalialueen lähellä sattuneesta peräänajosta huolimatta ilman suurempia ruuhkia.

Täysin ilman kommelluksia ei toinenkaan festivaalipäivä kuitenkaan lähtenyt käyntiin. Portit festivaalialueelle avautuivat lauantaina puoli tuntia myöhässä ja tuhatpäinen yleisö joutui odottamaan paahtavassa helteessä.

Käyttäjän Marjaana Varmavuori kuva
Marjaana Varmavuori