Paikalliset

Kampin kappelista tulee vihdoin totta

Arkkitehtitoimisto K2S Oy:n suunnittelema puinen hiljentymiskappeli rakennetaan Narinkkatorille Kampin liikekeskuksen ja vanhan linja-autoaseman väliin.

Kampin jättimäisen liikekeskuksen kainaloon alkaa tammikuussa rakentua pieni puinen naapuri.

Ympäristöstään selkeästi pyöreillä muodoillaan erottuva hiljentymiskappeli tuo palan pehmeitä arvoja keskelle kivikaupunkia. Seurakunta päätti kertaalleen jo luopua koko hankkeesta, mutta kaupunki patisteli sen taas liikkeelle.

Kaupunki perusteli aktiivisuuttaan halulla tuoda pehmeitä arvoja bisneskeskeiseen Kamppiin. Aloitekin kappelista tuli aikanaan kaupungin puolelta, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpiselta.

Kirkko luopui Simonkappelista viisi vuotta sitten seurakuntien talousvaikeuksien takia.

Nyt hanke on noussut komeasti kuolleista. Siitä tulee yksi Designpääkaupunkivuoden tähdistä.

– Kappelille on myönnetty rakennuslupa, sen rahoitus on myös kunnossa ja työ on jo urakoitu, kertoi kiinteistöjohtaja Markku Koskinen Helsingin seurakuntayhtymästä.

Rakentamisintoa ei loppusuoralla hyydyttänyt edes se, että kappelin kustannusarvio nousi rutkasti tarkemmassa suunnittelussa. Erityisrakenteinen puutalo ei synny 3,5 miljoonalla eurolla kuten aluksi arvioitiin, vaan hinnaksi on nyt laskettu 5 miljoonaa euroa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi lisärahoituksen.

Seurakuntayhtymän mukaan vuoden 2012 alussa valmistuva hiljentymiskappeli on Helsingin Designpääkaupunkivuoden uusi pääarkkitehtuurikohde.

Vuonna 2012 kirkkoarkkitehtuuria aiotaan tuoda muutenkin näyttävästi esiin.

Kallion kirkko täyttää sata vuotta ja Helsingin ensimmäisen kirkon paikalle Kellomäelle pystytetään telttakatos.

Arkkitehtitoimisto K2S Oy:n suunnittelemalla kappelilla on kokoa 300 neliömetriä. Puinen rakennus sijoittuu Narinkkatorin reunalle ja sinne tulee sekä seurakunnan että Helsingin sosiaaliviraston palveluja.

Kappelirakennuksella on kolme toiminnan pääsisältöä. Se on hiljentymispaikka, kohtaamisen ja sielunhoidon paikka sekä palvelupiste.

Toinen yritys

Kampin kappeli-idean isä on apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen, joka halusi tuoda bisneskeskeiseen Kamppiin pehmeitä arvoja.

Vuonna 2002 Helsingin seurakuntayhtymä päätti rakentaa Simonkadun varteen uuden kirkkotilan, Simonkappelin, Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien yhteiseksi hiljentymis-, sielunhoito- ja informaatiotilaksi.

Vuonna 2005 kappelin suunnittelukilpailun voitti arkkitehti Jari Heikkisen Majakka.

Vuonna 2005 seurakuntayhtymä luopui kappelista rahapulan takia.

Vuonna 2008 kaupunki tilasi puuarkkitehtuuriin perustuvat luonnossuunnitelmat arkkitehtitoimisto K2S Oy:ltä.

Uskotko käyttäväsi Kampin hiljentymiskappelia? Ota kantaa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu