Tulevien tapahtumien järjestäminen Luukissa epävarmaa

Weekend-festival keräsi perjantaina noin 25 000 ja lauantaina noin 16 000 kävijää.

Toni Tervo

Espoon Luukin ulkoilualueella viikonloppuna järjestetyn Weekend-festivaalin jälkipuinti on käynnissä. Helsingin kaupungin liikuntavirasto ei vielä osaa sanoa vuokraako se alueen uudelleen RL Concerts -yritykselle tai ylipäätään kenellekään.

– Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, katsotaan ensin, mitä viranomaiset sanovat, kertoo osastopäällikkö Stefan Fröberg Helsingin kaupungin liikuntavirastosta.

Fröbergin mukaan myös ihmisten antama palaute otetaan huomioon, kun päätös jatkosta tehdään.

Alueella on nyt siivoustyöt ovat käynnissä. Järjestäjillä on aikaa siivota keskiviikkoon asti.

– Sitten teemme lopputarkastuksen ja katsomme, onko jotakin huomautettavaa. Alue näyttää kyllä jo nyt varsin siistiltä, kertoo Helsingin kaupungin liikuntaviraston ulkoilupäällikkö Petri Angelvuo.

Festivaalin järjestelyt saivat osakseen kovaa kritiikkiä, kun osa festivaalikävijöistä juuttui liikenneruuhkiin, eikä päässyt alueelle ajoissa. Myös muita järjestelyt saivat osakseen arvostelua, alueella ei muun muassa ollut tarpeeksi vessoja ja vesipisteitä.

Kommentit

Vai varsin siistiltä näyttää jo Angelvuon mukaan. Tälle telttailualueelle ei järjestäjän mukaa saanu viedä mitää nestemäistä - vartijat kuulemma pitää siitä huolen. Mistäs ne tuhannet tyhjät kalja ja viinapullot sinne on ilmestyny. Toivottavasti ei koskaan Luukissa järjestetä vastaavaa tapahtumaa. Vai mitä sanotte näistä kuvista.

http://maxwin.1g.fi/kuvat/2012+Kuvat+Photos/Sekalaiset+%28misc%29/2012.0...

andei

Aivan käsittämätöntä sotkemista. Toivon ettei pääkaupunkiseudun parasta koirapuistoa enää käytettäisi tähän tapahtumaan! Eikä koko Luukkia, joka on pääkaupunkiseudun vihreä kesäkeidas ihmisille (ollut ainakin). Helsingin liikuntaviraston ihmisten pitäisi ainakin nähdä tämä sotku, ennenkuin antavat lisää lupia vastaavalle.

Hävetkää sotkijat

Täysin väärä paikka festareille.
Rikkoutunutta lasia ja roskaa joka puolella järkyttävä määrä. Olisipa kiva tietää kuka neropatti sai idiksen Luukin alueesta festaripaikkana?
Siivoaminen ei ihan hetkessä käy, enkä todellakaan usko että aluetta saadaan siistiksi ilman vapaaehtoistalkoita, ja sehän ei lienee ollut tarkoitus? Vai oliko?
Koira-aitauksen puhdistaminen lasista taitaa olla mahdotonta, lasia jää maapohjaan kuitenkin, ainoa tapa olisi kuoria kerros maata pois ja tuoda uutta tilalle..

Kokonaisuudessaan projekti oli fiasko. Liikenne jumiutui, järjestelyt vähintäänkin ontuivat, paikka oli väärä eikä paikan siistiminen todellakaan ollut sitä mitä piti.

Oikeissa töissä

Onko koirapuisto jo siivottu niin, ettei jää pienintäkään vaaraa lasinsiruista tai pullonkorkeista. Paikalla käyneet kertoivat myös rikotuista aidoista. Meneekö mahdolliset tassuhaavat järjestäjien ja siivoojien tahallisen vahingontuottamisen piikkiin, eli kenelle koiraväki saa toimittaa eläinlääkärilaskut?
Taitaa käydä juuri niinkuin pelättiin, jokainen järjestäjien lupaus jää lunastamatta.

Puisto pilalla

Olen kuullut, että siellä koirapuistossa on tänään keskiviikkona pidetty lopputarkastus ja mikä oli tulos: ei mennyt läpi. Järjestäjien siivous ei ole kelvannut Helsingin Kaupungit Ulkoiluvirastolle. Itse menen tsekkaamaan tilanteen huomenissa iltapäivällä.

andei

Espoon päättäjillä on ilmeisesti tarkoitus todella tehdä Pohjois-Espoosta meluhelvetti, jossa kukaan ei halua enää asua. Ampumarata häiritsee jo nyt tarpeeksi, ja sitä on ehdotettu laajennettavaksi, lentomelu on pahimmillaan yli 80 db, ja nyt sitten tämä festivaali. Järjenkäyttö on sallittua!

aarrgghh