Paikalliset

Mopoilla kuuden tunnin kisat Tattarisuolla

Ruutulippu heilahtaa Tattarisuon mikroautoradalla ensi lauantaina, kun mopoharrastajat kerääntyvät vuotuisiin kestävyysajoihin Helsinki MopoGP -kilpailuun.

Helsingin Moottoripyöräilijäkerho HMPK ry:n järjestämä maksuton yleisötapahtuma keräsi viime vuonna seitsemänsataa katsojaa.

Tämän vuoden kilpailuun on ilmoittautunut 34 kisatiimiä eri puolilta Suomea ja yhdessä tiimissä on 3-4 motoristia. Osallistujien ikähaitari vaihtelee 12-vuotiaista eläkeläisiin.

– Kilpailu on osa moottoripyöräkerhojen toimintaa. Tarkoituksena on saada kerhojen porukkaa liikkeelle ja monet ajajat haluavat lähteä kilpailemaan. Tapahtuma myös tuo pikkuisen tuloja kerhoille, kertoo Helsingin Moottoripyöräilijäkerhon puheenjohtaja Ismo Tossavainen.

Tattarisuon rata on Tossavaisen mielestä ihanteellinen ja myös ainoa paikka Helsingissä, jossa moottoriurheilutapahtumia voidaan järjestää.

– Tattarisuon mikroautorata soveltuu niin mikroautoiluun kuin mopokilpailuunkin. Yleisötapahtumia varten siellä on tarvittavat oheispuitteet, kuten katsomo ja kahvio.

– Lisäksi mikroautoradan omistajalla on valmiina ympäristölupa, tapahtumien järjestäjien ei tarvitse hakea lupaa erikseen. Mikroautoradan ympäristölupa rajoittaa melua. Sata desibeliä on melurajana myös näissä kisoissa.

Tossavaisen mukaan melu ei ole aiempina vuosina poikinut valituksia.

Kilpailu ajetaan endurance-tyyppisenä kuuden tunnin ajona. Kisassa ei ole isoja rahapalkintoja.

– Ajajat kilpailevat kunniasta ja voitonhimostaan, ja paitsi muita tiimejä myös itseään vastaan.

Helsinki MopoGP 25. 8. klo 9-18.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu