Ruoka

Lihaton lokakuu -kasvisruokahaaste palkittiin eläinsuojelutekona

Tunna Milonoff ja Riku Rantala palkittiin Lihaton lokakuu -haasteen aloittamisesta.

Päivi Tuovinen

Eläinsuojeluliitto Animalia on myöntänyt Pro Animalia –palkinnon Lihaton lokakuu –haasteen aloittaneille Docventures-vetäjille Tuomas Milonoffille ja Riku Rantalalle.

Milonoff ja Rantala polkaisivat kasvisruokahaasteen pystyyn ruokaa käsitelleen dokumenttiviikkonsa yhteydessä syyskuussa. Ohjelman studiovieras Leo Stranius, Luonto-Liiton kasvisruokavaliota noudattava toiminnanjohtaja ja kaupunginvaltuutettu, haastoi sekaruokavaliota noudattavan Riku Rantalan kuukauden lihattomaan ruokavalioon.

Keskiverto suomalainen säästää lihattomalla ruokavaliolla 6,5 kiloa lihaa ja 45 500 litraa vettä.

Vetäjät ovat laskeneet, että kuukauden aikana keskiverto suomalainen säästää lihattomalla ruokavaliolla 6,5 kiloa lihaa ja 45 500 litraa vettä. Facebookissa yli 30 400 ihmistä on ilmoittautunut myös ottaneensa haasteen vastaan. Sen tavoitteena on lopettaa tai merkittävästi vähentää lihan syömistä lokakuun ajan.

Eläinsuojelujärjestö Anmalia kiittää palkinnon saajia siitä, että he ovat herättäneet keskustelua eläinten tehotuotannosta. Animalian mukaan Lihaton lokakuu -kampanja on saanut monet miettimään suhdettaan eläintuotantoon sekä tutustumaan kasvisperäisiin ruokavaihtoehtoihin.

Milonoff ja Rantala ovat ensimmäiset henkilöt, jotka ovat projektiensa johdosta saaneet sekä Pro Animalia että Anti Animalia –palkinnot.

– Tämä on varmasti ensimmäinen kerta, kun samalle taholle on myönnetty sekä Anti- että Pro Animalia –palkinnot, mutta toivottavasti ei viimeinen. Kehotamme siis etenkin lihan tehotuottajia tsemppaamaan. Viestimme on: eläinten tehotuotannossa on valtavia ongelmia, Milonoff ja Rantala kommentoivat palkintoa Animalialle.

Anti-Animalia palkinnon he saivat vuonna 2002 tehdessään Madventures-ohjelmaa. Rantalaa ja Milonoffia syytettiin tuolloin tyylistä tehdä eläimille tehtävästä raa'asta väkivallasta viihdettä nuorille suunnatussa matkailuohjelmassa.

Pro Animalia –palkinto myönnetään taholle tai tahoille, jotka ovat esimerkillisellä toiminnallaan edistäneet eläinten hyvinvointia. Tänä vuonna järjestö myönsi palkinnon myös Turkistarhaton Suomi –kansalaisaloitetta puoltaneille 36 kansanedustajalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu