Paikalliset

Yleiskaavassa pohditaan myös Rastilan leirintäaluetta

Asuntojen rakentamismahdollisuutta Rastilan leirintäalueelle saatetaan tarkastella osana Helsingin uuden yleiskaavan valmistelutyötä.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikonvaihteessa (HU 5.10.) vuosaarelaisesta arkkitehdista Seppo Honkasesta, joka ehdottaa Rastilan leirintäalueen ottamista asuntorakentamiseen.

Vuosaaren vs. projektipäällikkö Antti Varkemaa tähdensi artikkelissa, että kyse on yleiskaavatason kysymyksestä.

Kaupungin yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen kertoo nyt, että valmisteilla olevassa Helsingin uudessa yleiskaavassa tarkastellaan periaatteessa kaikkia Helsingin alueita, mutta Rastilaa ei ole vielä erikseen pohdittu.

– On selvää, että hyvin keskeinen sijainti metroaseman äärellä tekee alueesta lähtökohtaisesti järkevän rakentamispaikan, Manninen sanoo.

– Toisaalta kaupungissa tarvitaan kaikenlaista toimintaa, myös leirintäalue. Tämä on valintakysymys, jota yleiskaavan luonnosvaiheessa täytyy pohtia. Päättäjilläkin on varmasti sanansa sanottavana asiasta, Manninen jatkaa.

Jos Rastilan leirintäalueelle kaavoitetaan asuntoja, nykyinen leirintätoiminta pitäisi todennäköisesti siirtää kokonaisuudessaan uuteen paikkaan.

Jotkut vuosaarelaiset ovat heittäneet ilmaan idean leirintäalueen siirtämisestä Östersundomiin.

– Rastilan leirintäaluetta hallinnoiva liikuntavirasto on ilmoittanut, ettei se ole toistaiseksi siirtämässä leirintäaluetta mihinkään. Voi kuitenkin olla mahdollista, että aihe nousee keskusteluun, Rikhard Manninen sanoo.

– Rastilan leirintäalueelle ei ole nyt luonnosteltu mitään rakentamista yleiskaavatyön tiimoilta, eikä voi suoraan sanoa, että leirintäalue aiotaan siirtää Rastilasta Östersundomiin. Asia voi nousta keskusteluun ja pohdintaan, mutta viime kädessä leirintäalueen osoittaminen asuntokaavoitukseen on arvovalintakysymys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu