Paikalliset

Keskustaan mahdutetaan jättiterveysasemaa

Irma Saarisen mielestä Herttoniemen terveysaseman lakkauttaminen olisi huono päätös. Asun Siilitien loppupäässä, joten nykyinen terveysasema on lähellä. Liikkuminen Kalasatamaan asti olisi hankalaa, Irma Saarinen kertoo.

Jani Jakonen

Helsingin keskustaan suunniteltava jättiterveysasema ei välttämättä sijoitukaan Marian sairaalan tyhjeneviin tiloihin.

Kaupunki on ryhtynyt etsimään vaihtoehtoista paikkaa, koska sosiaali- ja terveysvirastojen yhdistyttyä eri palveluja halutaankin nyt keskittää saman katon alle ja mahdollisimman suuriin yksiköihin.

– Kun keskustan terveysasemaa on monen vuoden aikana selvitetty, niin tähän saakka lähtökohtana on ollut, että se tulisi sijoittumaan Marian sairaalan alueelle. Malmin päivystys lähtee sieltä evakosta pois ja Maria tyhjenee, kertoo Helsingin sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkö Matti Toivola.

– Maria on edelleen yksi vaihtoehto, mutta se ei ehkä liikenteellisesti ole paras mahdollinen. Näin ollen olemme tarkastelemassa muitakin vaihtoehtoja, mutta niistä muista vaihtoehdoista minulla ei ole tarkempaa tietoa. Eli en voi sanoa edes työn alla olevia vaihtoehtoja, Toivola jatkaa.

Keskustasijainnistaan huolimatta Marian miinuksena on metroaseman puuttuminen.

– Tärkeintä olisi, että sosiaali- ja terveysasema olisi liikenteellisesti hyvin saavutettavissa ja silloin kyseeseen tulee metro.

– Totta kai Maria on vuosikymmeniä käytetty paikka ja helsinkiläiset ovat tottuneet asioimaan siellä, mutta sairaalakäyttö on eri asia kuin sosiaali- ja terveysasemakäyttö.

Myöskään nykyisen Viiskulman terveysaseman kehittäminen uudeksi sote-asemaksi ei tule Toivolan mukaan kysymykseen, koska paikka on liian pieni.

– Kuten Kalasatamassa myös keskustassa tavoitteena on, että saataisiin yhdellä kertaa mahdollisimman paljon tilaa, johon voidaan mahduttaa enemmän toimintoja. Viiskulma on myös liikenteellisesti vaikeassa kohdassa.

Helsingin keskustassa ei juuri ole vapaita tontteja uudisrakennuksille, joten sote-asema sijoitetaan olemassaolevaan rakennukseen.

– Tiloja haetaan aktiivisesti kiinteistöviraston kanssa. Kaupunginhallituksen budjettiehdotukseen tehtiin juuri tekstilisäys, että keskustan sosiaali- ja terveysaseman sijainti ja toiminnot päätetään vuoden 2014 aikana.

Keskustan sosiaali- ja terveysasema karsisi nykyisiä terveysasemia.

Viiskulman lisäksi myös Töölön terveysasema saatetaan lakkauttaa.

– Töölön terveysasemaa täytyy kriittisesti arvioida, riippuen siitä, kuinka paljon jostain saadaan tilaa keskustan sosiaali- ja terveysasemaa varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu