Eläinten pelastukseen oma puhelinnumero

Innokkaat eläimet pyrkivät välillä sisälle asuintiloihin.

Sirpa Repo

Helsingin eläinpelastukselle on nyt oma puhelinnumero. Se on on (09)-310 30150. Puheluun vastataan pelastuslaitoksen tilannekeskuksessa ympäri vuorokauden.

Hätäkeskuslaitos on linjannut, että yleiseen hätänumeroon 112 ilmoitetaan vain sellaiset eläinasiat, jotka koskevat ihmisten turvallisuutta, tuotantoeläimiä tai isoja riistaeläimiä. Kaikki muut eläinpelastusilmoitukset ottaa Helsingissä vastaan pelastuslaitoksen tilannekeskus, jossa on jatkuva päivystys.

Epäselvissä tapauksissa tulee ottaa yhteys ensin tilannekeskukseen.

Kommentit

se että suurin osa tehtävistä on niitä että esim joku linnunpoikanen on pudonnut pesästä tai muu roskalintu on jollain tapaa loukannut itsensä ja niiden auttamiseksi ei voi juurikaan tehdä jolloin täytyy vain lopettaa ne jota varten kutsutaan palokunta. Muualla suomessa ihmiset ymmärtää ja antaa luonnon korjata.

112

Tarvitaanko hätäkeskusta loppujen lopuksi mihinkään. Kiireellisetkin pelastustehtävät voitaisiin soittaa pelastuaslaitoksen tilannekeskukseen, poliisiasiat poliisin tilannekeskukseen ja sairaankuljetusasiat ensihoitokeskukseen!

kysyn vaan!