Paikalliset

Kokoomus kärjessä, vihreät putoamassa

Helsingin toiseksi suurimman puolueen paikasta tulee jälleen jännittävä taistelu lokakuun kunnallisvaaleissa. Vihreät (19,9 %) ovat nyt vain rinnanmitan edellä sosialidemokraatteja (18,5 %), jotka edellisvaaleissa neljä vuotta sitten romahtivat kannatuksessaan yli viiden prosenttiyksikön päähän vihreistä.

Helsingin suurin on kokoomus (27,7 %), jolla luvataan seuraavina oleviin puolueisiin lähes kahdeksan prosenttiyksikön etumatkaa. Kokoomuksellekin tosin on luvassa hienoinen puolentoista prosenttiyksikön pudotus edellisistä kunnallisvaaleista, mutta edellisvaalien kakkosella vihreillä se on yli tuplat kokoomukseen verrattuna.

Puoluekannatusmittauksen teki TNS Gallup Helsingin kokoomuksen toimeksiannosta elo-syyskuun vaihteessa. Tutkimukseen osallistui 500 äänestysikäistä helsinkiläistä. Virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä suuntaansa.

Perussuomalaiset (10 %) ovat lähes kaksinkertaistamassa kannatuksensa edellisistä kunnallisvaaleista, mutta jäävät selvästi viime vuoden eduskuntavaalien kannatuksesta. Helsingin perussuomalaisten sisäiset sotkut eivät olleet vielä julkisuudessa, kun tutkimus tehtiin.

Sekä sosialidemokraatit että vasemmistoliitto (9,6 %) näyttävät olevan hienoisessa nousussa, mutta silti vasemmiston ja vihreiden yhteinen paikkaluku uhkaa jäädä alla ensimmäistä kertaa alle puoleen valtuustopaikoista.

Mielipidetutkimuksesta lasketun paikkajakoennusteen mukaan perussuomalaiset saavat nykyisen neljän valtuutetun sijaan yhdeksän. Vihreät ovat menettämässä nykyisistä 21 paikasta neljä ja sosialidemokraatit säilyttävät 16 paikkaansa. Kokoomus menettäisi yhden paikan nykyisistä 25:stä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu