Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Polkupyörille paremmat pysäköintikatokset

Puotilan metroasemalle rakennetaan uudenlainen pyöräkatos.

HKL

Polkupyörien säilytysmahdollisuuksia parannetaan lähivuosina joukkoliikenneasemilla. Niillä muun muassa lisätään erityisiä säilytyskatoksia ja pyörätelineitä.

 Polkupyörien liityntäpysäköinnin kehittäminen on Helsingin ja muiden pääkaupunkiseudun kuntien sekä VR:n ja Liikenneviraston yhteishanke. Sen tavoitteena on tarjota polkupyörille turvallisia ja sääsuojattuja säilytystiloja.

Hankkeessa HKL on kehittänyt uudenmallisen pyörätelineen sekä polkupyöräkatoksen ja toteuttaa niiden pilottikohteet. Tuotekehitysprojekti on myös osa WDC-vuoden ohjelmaa.

 Ensimmäinen pilottikohde hankkeessa on Puotilan metroasema, jossa uusien polkupyörien pysäköintikatosten rakennustyöt alkavat ensi maanantaina. Pyöräkatokset valmistuvat lokakuun alussa. Nykyiset Vanhalinnantorin polkupyörätelineet poistetaan käytöstä ja rakentamisen aikana käytössä on väliaikaiset pyörätelineet.

 Puotilaan rakennettavat pilottikatokset tarjoavat polkupyörille suojaisan ja valaistun säilytysalueen, jossa polkupyöriä varten on runkolukituksen mahdollistavia pyörätelineitä. Katoksista kerätään kokemuksia kuluvan syksyn ja talven ajan, jonka jälkeen uusia katoksia rakennetaan myös muille metro- ja rautatieasemille.

 Hankkeessa kokeillaan myöhemmin myös uudentyyppistä lukittavaa pyöräsäilytyskaappia, jossa kaapin saa käyttöönsä matkakortilla. Pyöräkaappien pilotti toteutetaan ensi kesänä Vuosaaren metroasemalle.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu