Paikalliset

Paatero: Poliisi voisi toimia portsarina

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan olisi hyvä, jos poliisi voisi tehdä sivuhommia, kuten toimia portsarina tai järjestyksenvalvojana.

Paatero ottaa kantaa poliisin vapaa-ajan toimintaan omassa blogissaan. Hän muistuttaa, että poliisi on lain mukaan velvollinen puuttumaan vakaviin rikoksiin myös vapaa-ajallaan. Toisaalta poliisin mahdollisuuksia tehdä sivutöitä on rajoitettu.

Poliisi ei voi esimerkiksi tehdä sivutöitä vartijana, järjestyksenvalvojana, portsarina, taksikuskina tai muissa tehtävissä, jotka voisivat vaikuttaa negatiivisesti poliisin puolueettomuuteen. Järjestely ei Paateron mukaan ole nykysäännösten mukainen.

– Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi voitaisiin vallan hyvin kuvitella, että poliisi portsarina, yleisten tilaisuuksien valvojana, taksin kuljettajana tai julkisten kulkuneuvojen järjestyksenvalvojana palvelisi yhteiskunnan turvallisuusintressiä varsin hyvin.

– Jos tuossa tehtävässä sitten tulisi eteen poliisiasia, niin henkilö toimisi tilanteessa poliisina. Samalla poliisin tilannekuva siitä, missä yhteiskunnassa mennään, paranisi huomattavasti, Paatero kirjoittaa.

Paateron mukaan Suomessa olisi löydettävä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uusia tapoja tuottaa palveluita.

– Uusien tehtävien avaaminen poliisille vapaa-aikana olisi halpa ratkaisu sisäisen turvallisuuden parantamiseksi.

– Ratkaisu ei kuitenkaan poistaisi sitä tosiasiaa, että budjettivaltion yksi ydintehtävistä on poliisitoimi ja siitä on myös jatkossa pidettävä huolta vähintäänkin nykyisellä rahoituksella kehysrahoituksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu