Ruoka

Sillä Sipuli -bloggariperheessä lapsetkin kokkaavat

Merituuli ja Jukka Hemilä ovat kokeilleet karamellisoitua kukkoa useampaan otteeseen, mutta hiukan reseptiä muunnellen.

Heli Koivuniemi

Sillä Sipuli on ruokablogeja seuraavalle tuttu nimi blogilistojen kärjestä. Mekin haastattelimme blogin pariskuntaa pari vuotta sitten. Mitä heille mahtaa kuulua nyt?

Suosio hivelee blogin taustalla häärivää pariskuntaa Jukka ja Merituuli Hemilää, mutta se ei ole heitä ylpistänyt.

Heidän perheessään kokkailu jatkuu entiseen malliin niin kotona kuin ystävien parissa.

– Varsinaisia teemoja meillä ei ole, mutta aasialaiset ja meksikolaiset maut näyttävät juhlivan meidän keittiössämme jatkuvasti, he toteavat.

Kukonpoikaan päädyimme sen eettisemmän kasvatuksen vuoksi.”

Erityisen ilahtuneita Hemilät olivat jouluisesta oivalluksestaan viettää kinkutonta juhlaa.

– Uskalsimme murtaa vahvan perinteen, joka tuntui todella hyvältä. Valmistimme kinkun sijasta potkan, jota söimme vain kaksi päivää ainaisen kinkun natustamisen sijaan.

Toinen oivallus liittyy juoman ja ruuan yhdistämiseen.

– Siis miten upeaa voi olla, kun ruoka ja juoma natsaavat just eikä melkein, Hemilät hehkuttavat ja kertovat nauttineensa Italian matkallaan Osteria Francescanassa osterinkuoresta lammasta ja vihreää omenaa, joka juomineen vei luvatusti vuoristopoluille.

Heitä kiehtoo juuri nyt myös kotimainen Viskilän kukko, joka on kuulunut heidän ruokapöytänsä herkkuihin eri muodossaan jo vuosia.

– Kukonpoikaan päädyimme sen eettisemmän kasvatuksen vuoksi. Broileria meillä ei kotona enää valmisteta.

Esikouluikäinen tyttäremme on hurahtanut herkuttelujuustoihin.”

Juustoiset ruuat kuuluvat nyt koko perheen suosikkilistalle.

– Esikouluikäinen tyttäremme on hurahtanut herkuttelujuustoihin.

– Perjantaisin etsimme juustohyllyltä jotain erityistä uutta, jos tytön suosimaa Vilhoa tai Jokioisten olutcheddaria ei löydy.

Kokkailuinto on tarttunut jo lapsiinkin.

Joskin keittiöpuuhiin he osallistuvat vanhempiensa mukaan vaihtelevasti.

– 9-vuotias Roni on visualisti, joka tykkää koristella ja koota jälkiruokia. Esikouluikäisen tyttären, Veeran bravuuri on leivitetty luomuporsaanleike, lohkoperunat uunissa ja porkkanamandariinisalaatti.

Ruoka säilyy kantavana teemana myös Hemilöiden matkustellessa.

– Matkustamme usein ruuan perässä. Syksyllä teimme Jukan kanssa Italian reissun, joka alkoi varaamalla pöytä Osteria Francescanaan. Vasta pöydän varmistuttua, mietimme hotellia ja muuta ohjelmaa, Merituuli Hemilä sanoo.

Italian-matkasta tulikin ruokavinkkelistä toistaiseksi mieleenpainuvin.

– Kävimme sekä kolmen Michelin-tähden ravintolassa että tienvarsiravintolassa. Kokeilimme myös maatilamajoitusten antimia.

– Toisella maatilalla nautimme jälkiruuaksi tilan omaa kuohuvaa, franciacortaa parvekkeella vilttien alla. Toisella tilalla taas makumuisto syntyi amarettokekseillä rapsakoitetuista kurpitsaravioleista ja ihan loistavasta tatti-mustikkarisotosta, Hemilät muistelevat.

Viime keväänä pariskunta vietti 10-vuotishääpäiväänsä Kööpenhaminassa.

– Juurikin ruuan vuoksi siellä, vaimo myöntää.

Lukijoiden iloksi he ikuistivat ravintola Relæn seitsemän ruokalajin menun viinipaketteineen blogiinsa.

Tänä keväänä koko perhe suuntaa kohti Vietnamia.

– Olemme merkinneet kartalle jo monta kiinnostavaa ravintolaa, Merituuli Hemilä hymyilee.

– Maistettavien listalla ovat muun muassa cua lot eli pehmeäkuorinen rapu ja Vietnamin kansallisruoka, nuudeleista ja tuoreista yrteistä valmistettu pho-keitto, hän luettelee.

Sillä sipuli -blogia ja perheen ruokamatkoja voi seurata osoitteessa http://sillasipuli.blogspot.fi/

Sillä sipuli -blogin Hemilät

Jukka ja Merituuli ja lapset Roni ja Veera

Blogiyhteistyö on Hemilöiden mukaan kehittynyt parempaan suuntaan.

– Yritykset ymmärtävät nykyään paremmin blogien erityisen paikan mainosmaailmassa ja tarjoavat reilumpia diilejä. Yhteydenottoja tulee aika paljon, mutta meille on ehdottoman tärkeää, että yhteistyökuviot edustavat meidän ajatus-maailmaamme.

Hemilät ovat mukana myös Blogiringissä, joka on heidän mielestään tuonut yhteistyöhön ammattimaista otetta.

Useamman vuoden bloganneelle pariskunnalle tärkein asia on yhä kokkaamisen ilo ja ruuasta nauttiminen.

– Tapahtuipa nautiskelu sitten oman perheemme tai suuremman porukan kesken, he arvioivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu