Viihde

Joka toinen Dance-finalisti on Stadista

Bootcampilta valittiin kuusitoista nuorta Dancen finaaliin.

Nelonen

Kahdeksan nuorta helsinkiläistä tanssi itsensä Dancen finaaliin. Bootcampille valituista 40 kilpailijasta finaalipaikan sai kaikkiaan 16. Espoolaisia joukossa on kaksi.

Tanssikilpailussa etsitään Suomen parasta tanssijaa, ammattilaista tai lahjakasta amatööriä, jonka esityksessä yhdistyvät taito ja karismaattinen persoona. Tanssijan oma tanssin laji voi olla mikä tahansa, mutta kisan kuluessa kaikki joutuvat osoittamaan lahjakkuutensa myös tanssin eri lajeissa.

Kilpailun päätuomarina on Marco Bjurström ja hänen ohessaan tanssinopettaja ja tanssin ammattilainen Merja Satulehto. Dancen juontaa Axl Smith.

Tässä he ovat, helsinkiläiset ja espoolaiset kilpailijat:

Haza Hajipoori, 24, Helsinki

Tyylilaji: Hip Hop

Haza on Iranin kurdi ja muuttanut Suomeen 4-vuotiaana. Hän aloitti tanssiharrastuksen 12-vuotiaana Tampereella. Vuoden tanssiharrastuksen jälkeen tanssitunteja kertyi jo 20 viikossa. Haza muutti lukion jälkeen yksin Helsinkiin tanssin perässä. Haza on ehtinyt kisata tanssissa ihan MM tasolla asti, ja treenannut tanssia myös ulkomailla, esimerkiksi New Yorkissa. Pienenä haaveissa oli rikkaudet, mutta vanhemmiten haaveet ovat muuttuneet terveen elämän, lasten ja ”tanssimisen niin pitkään kuin kroppa kestää" suuntaan.

Perhe, ystävät ja Julio koira ovat Hazalle tärkeimpiä elämässä.Vaikein paikka elämässä on ollut isän äkillinen kuolema pari vuotta sitten.

Jarkko Hänninen, 16, Helsinki

Tyylilaji: Show, Nykytanssi

Jarkko sai kipinän tanssiin katsottuaan ensimmäistä Suomen Dancen kautta. Hän aloitti tanssin harrastuksen kaksi vuotta sitten ja on esiintynyt Hairspray-musikaalissa. Vaikeinta aikaa elämässä on ollut yksin jääminen yläasteelle siirryttäessä, mutta nyt asiat ovat mallillaan. Opinnot Sibelius-lukiossa ovat alkaneet ja Jarkko kuvailee itseään "iloiseksi, ihanaksi ja elämänjanoiseksi nuoreksi mieheksi".

Jukka Kontusalmi, 25, Helsinki

Tyylilaji: Nykybaletti

Jukka muutti Helsinkiin lukioon mennessään, tavoitellen tanssijan ammatin unelmaa. Jukka sai ammattilaisen paperit vuonna 2007. Hänellä on klassinen koulutus SKO:n balettioppilaitoksessa. Töitä hän on tehnyt muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Pienen Suomalaisen Balettiseurueen riveissä, tanssiteatteri ERI:ssä ja Turun Kaupunginteatterissa.

Vaikeinta on ollut itsensä hyväksyminen kaikkine puolineen ja puutteineen. Nyt Jukka tavoittelee tanssijuutta sekä Dancen voittoa.

Jeffrey Kam, 16, Helsinki

Tyylilaji: Locking ja muut katutanssin lajit

Jeffrey aloitti tanssin aika lailla äitinsä takia. Pienenä kun Jeffrey istui syöttötuolissa ja radiosta alkoi soida rokkia tai muuta nopeaa ja menevää musiikkia, alkoi Jeffrey heilua niin lujaa, että tuolin jalat piti sitoa pöydän jalkoihin kiinni. Kun Jeffrey täytti 3 vuotta, äiti vei pojan tanssitunnille.

Jeffrey on kokeillut kaikkia katutanssin lajeja ja niistä nyt rakkain on löydetty. Hän on treenannut New Yorkissa, Tšekeissä, Saksassa ja useaan otteeseen Ruotsissa. Jeffrey haaveilee, että pystyisi elättämään itseni tanssilla. Opettaminen ja kilpailu ulkomailla on myös haaveissa.

Kiira Kilpiö, 23, Helsinki

Tyylilaji: Jazz

Kiiralla tanssi on verissä, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat tanssijoita. Hän on tanssinut itse kolmevuotiaasta lähtien. Asioiden käsittely käy luonnostaan tanssin kautta.

Elämän kohokohta oli tulla äidiksi 16-vuotiaana. Caisha tytär kulkee kaikkialle äidin mukana. Vaikeinta Kiiralle oli menettää isänsä kaksi vuotta sitten.

Kiira haaveilee elämästä, jossa elättäisi itsensä ja tyttärensä tanssilla.  Joskus hamassa tulevaisuudessa, Kiira toivoo vetävänsä omaa tanssiryhmää.

Kiira osallistui viime kaudella myös Danceen, mutta tippui silloin bootcampin toisena päivänä, lattareiden jälkeen. Haasteena Kiira näkee nytkin parityöskentelyn, sillä hän on aina tottunut tekemään kaiken yksin.

Konsta Reuter, 21, Helsinki

Tyylilaji: show ja broadway

Konsta aloitti tanssin äidin "pakottamana", mutta vuosien varrella siitä on tullut rakas asia, jota ilman ei voisi elää. Konsta on tanssinut kilpatansseja, josta siirtynyt rock’n’swing-tanssien kautta ”show-maailmaan”. Tanssitunteja Konsta on pitänyt 16-vuotiaasta asti. Vielä hän ei ole päässyt opiskelemaan tanssia ulkomaille asti, mutta se siintää haaveissa.

Vaikeinta elämässä on ollut isoveljen kuolema kolme vuotta sitten.

Nora Laitinen, 21, Espoo

Tyylilaji: Showtanssi ja jazz

Aloitti tanssin 9-vuotiaana, kun oli nähnyt Madonnan musiikkivideon ja pakotti äidin viemään hänet tanssitunneille. Sen jälkeen tanssi vei tytön kokonaan. 15-vuotiaana Nora pääsi Sibelius-lukioon tanssilinjalle, myöhemmin pitkän tanssiharrastuksen ja treenaamisen jälkeen hän sai Stepup Schoolista töitä tanssikeikoilla ja opettajana.

Noralla on esiintymiskokemusta erilaisissa tanssikisoista Suomesta ja ulkomailta sekä kokemusta taustatanssijana artistien keikoilla.

Nora toivoo pääsevänsä toteuttamaan itseään tanssijana ja koreografina monipuolisesti. Hän haaveilen myös tanssin opiskelusta ulkomailla sekä matkustamisesta.

Oona Moilanen, 20, Espoo

Tyylilaji: Show ja disco

Oona aloitti tanssimisen jo kolmevuotiaana ja on on tanssinut siitä lähtien. Oona on esiintynyt ja kilpaillut monesti Suomessa ja ulkomailla.  Nyt Oona opettaa tanssia DCA:lla. Hän on asunut koko elämänsä Espoossa ja perheeseen kuuluu pikkuveli, mamma ja pappa.

Tähän astisen elämän kohokohta Oonalla on ollut MM-kisat Oslossa 2008, kun hän voitti showpienryhmässä ja muodostelmassa hopeaa.

Sami Vallius, 27, Helsinki

Tyylilaji: Hip Hop ja House

Sami on tanssinut 5 vuotta. Hän on syntynyt Itä-Helsingissä hyvään perheeseen. Sami on opiskellut media-assistentiksi ja nykyisin saa elantonsa kuvaajana ja editoijana. Harrastuspuolella kaikki lautailulajit ovat olleet lähellä Samin sydäntä (lumilautailu, skeittaaminen, wakeboarding). Tanssi valloitti Samin sydämen viisi vuotta sitten ja sillä tiellä hän on edelleen.

Sami on kiertänyt maailmalla kisaamassa ja opettanut yhden vuoden tanssikoulu Flow:lla.

Katrin Vaskelainen, 28, Helsinki

Tyylilaji:Lyrical Jazz

Katrinilla on Turun konservatoriosta tanssijan koulutus. Katrin on kokeillut kaikkia mahdollisia lajeja, jopa kansantanssia ja breakingiä. Kova treenaus ja kilpailuvietti ovat aina hallinneet Katrinin elämää.

Ikää on tullut mutta silti Katrista tuntuu ettei ole vielä tarpeeksi hyvä, tehnyt tarpeeksi, kokenut tarpeeksi.

Elämän kohokohdiksi Katrin mainitsee SM 2007 Soolon voiton ja hyväksytyksi tulemisen Lontoon kouluun. Vaikeita tilanteita elämässä on ollut yleisurheilun jättäminen, Lontoon koulu, ero parisuhteesta tänä keväänä sekä se ettei päässyt viime Dancen kaudella finaaleihin.

Suorat lähetykset alkavat Nelosella 27.9. Peacock-teatterissa.

 

Haza Hajipoorin nimi on 5.10. korjattu jutussa oikeaan muotoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu