Paikalliset

Lutherkirkon salissa on taas uusi menomesta

Yhden jos toisenkin ravintolan sisustuksen suunnitelleen Sakke Järvenpään näkemyksiä nähdään myös DOM Helsingissä. Vanhat ikkunat lasimaalauksineen ovat perua Lutherkirkon ajoilta.

Jussi Vehkasalo

Kilpailu kuulijoista kiristyy Helsingissä, kun DOM Helsinki avasi ovensa entisen Dante’s Highlight -ravintolan tiloissa Fredrikinkadulla.

Entisen Lutherkirkon tiloissa sijaitseva DOM ilmoittaa vaatimattomasti olevansa rock-maailman uusi pyhättö. Kolmessa kerroksessa on 650 asiakaspaikkaa.– Linjamme on rock. Viikolla kuullaan raskaampaa osastoa, perjantaisin lavalle nousee viikon nimekkäin bändi, ravintolapäällikkö Henna Juutinen kertoo DOMin ohjelmapolitiikasta.

DOMin tiloissa aiemmin toiminut Dante’s Highlight keskittyi enemmän heviin ja metallimusiikkiin.

– Musaspektri on nyt laajempi. Mutta hip hopia tai Jenni Vartiaista meillä ei kuulla, Juutinen linjaa.

Toteutetun laajan remontin jälkeen sisustuksessa nähdään Sakke Järvenpään kädenjälkeä.

– Nyt tämän paikan ainutlaatuisuus tulee entistä paremmin esille.

Ensimmäinen ravintola vanhassa kirkkosalissa oli Cafe Barock 1990-luvulla. Sittemmin tilassa on ollut muutama erilainen ja eri-ikäisille suunnattu menomesta. Keskellä kaupunkia sijaitseva Lutherkirkko tuli tunnetuksi 1980-luvun puolivälissä, kun joukko aktivisteja valtasi rakennuksen kannanottona nuorten heikkoon asuntotilanteeseen.

DOMin kellaribaari on avoinna joka päivä, kaksikerroksinen suuri puoli on auki keskiviikosta lauantaihin.

– Lauantaisin soittaa huippumuusikoista koottu DOM Supergrupo tähtivieraiden kanssa. Lauantaina 5. helmikuuta vieraina ovat Michael Monroe, Ville Tuomi, Jonna Geagea ja Ilja Jalkanen, Juutinen jatkaa.

DOM tulee saksan kielestä ja tarkoittaa tuomiokirkkoa. Esiintymislavan, joka on itse asiassa kaksikerroksinen, yllä on kupolimainen rakennelma.

Seinien koristeiksi on ripustettu eri rock- ja hevibändien sekä artistien julisteita.– Keikoille pääsee, jos on 18-vuotias.

HOK-Elannon ravintolaa DOMia vuokrataan myös erilaisia tilaisuuksia varten, joten siellä voi nähdä vaikka muotinäytöksen.

Keväällä DOMissa esiintyvät muiden muassa Timo Rautiainen, Korpiklaani & Tuomari Nurmio, tanskalainen Pretty Maid, Suburban Tribe, Poisonblack, Turmion Kätilöt, Tarot ja jenkkiläinen Blackfoot.

DOM Helsinki, Fredrikinkatu 42.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu