Paikalliset

HKL tilaa espanjalaisia läpikäveltäviä metrojunia

Uudet metrojunat muistuttavat ulkonäöltään nykyisin käytössä olevia uudemman sarjan metrojunia.

Havainnekuva/CAF

HKL:n johtokunta päätti 16. lokakuuta, että Helsinkiin hankittavat uudet metrojunat tilataan espanjalaiselta Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles -yhtiöltä.

Sopimusneuvottelut HKL:n ja CAF:n välillä alkavat välittömästi. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaishinta on yli 140 miljoonaa euroa. Hinta sisältää 20 nelivaunuista metrojunaa sekä option lisäjunien tilaamiseen, jos niin sanottu Itämetro Sipooseen toteutuu ennakoitua nopeammin.

 

Junissa on myös ilmastointi.”

 

Uudet metrojunat ovat kokonaan läpikäveltäviä eli vaunusta toiseen vaihtaminen matkan aikana on helppoa. Junissa on myös ilmastointi, niiden pituus on 90 metriä ja tilaa on 576 matkustajalle.

Metrojunat varustetaan aluksi väliaikaisilla ohjaamoilla, joita tarvitaan siirtymävaiheessa metron liikenteenohjausjärjestelmää automatisoitaessa. Väliaikainen ohjaamo puretaan metron automatisoinnin valmistuttua ja paikat otetaan matkustajakäyttöön.

Uutta metrojunakalustoa tarvitaan Länsimetroa varten. Lisäksi hankinnalla varaudutaan mahdolliseen Länsimetron jatkamiseen Matinkylästä Kivenlahteen.

CAF-yhtiöön päädyttiin tarjousvertailun kautta. Viime vuosina CAF on toimittanut metrojunia muiden muassa Madridiin, Roomaan, Washingtoniin, Barcelonaan ja Brysseliin.

Metrojunien hankintasopimus on tarkoitus sopia vielä tänä vuonna, jolloin ensimmäinen uusi juna saataisiin koeajettavaksi vuoden 2014 lopussa. Kaikki 20 junaa tulisivat liikenteeseen vuosien 2015–2016 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu