Kulttuuri

Elias Kaskinen teki biisin ratikkakuskille

Täältä tulee Elias Kaskinen Band! Artti Pursiainen (basso), Axel Virkkunen (kitara), Elias Kaskinen (akustinen kitara, laulu) ja Osku Ärilä (rumpali) julkaisevat yhtyeen ensimmäisen levyn torstaina.

Armi Suojanen

Laulu onnellisesta raitiovaununkuljettajasta rullaa kuin ratikka. Sävel ja sanat ovat Elias Kaskisen ja bändi Elias Kaskinen Band.

Biisin idea syntyi, kun Kaskinen oli juoksemassa ratikkaan ja yllätyksekseen kuljettaja odotti häntä ovia sulkematta. Matkan aikana Kaskinen huomasi, että kuljettaja oli varsinainen persoona.

– Kun kuskit yleensä moikkaa toisiaan silleen hillitysti vähän sormiaan nostaen, niin tää kuski teki laajoja kaaria ja veti kättä lippaan, Kaskinen kertaa.

Mies ansaitsi oman biisin.

Raitiovaununkuljettaja on Elias Kaskinen Bandin ensimmäisen EP-levyn nimikkobiisi. Levyn julkaisua juhlitaan kulttuuriareena Gloriassa torstaina 3. helmikuuta. Samalla julkkarikeikalla esiintyy Destiny Ocean, joka Kaskisen silloisen bändin tavoin ylsi viime vuoden Ääni ja Vimma -katselmuksen semifinaaliin.

Ääneen ja Vimmaan Kaskinen osallistui Wifetime Experience -yhtyeellä, joka jäi tauolle. Siitä siirtyi Elias Kaskinen Bandiin vain rumpali Osku Ärilä. Kitaristiksi löytyi Axel Virkkunen ja basistiksi Artti Pursiainen, jotka Kaskinen tuntee konservatorion bigbandistä.

Kasassa on 18-vuotiaiden taitava ja tahtoa pursuva nelikko. Heillä kaikilla on musiikkiopintoja enemmän ja vähemmän pikkupojasta alkaen. Kaikki neljä soittavat muissakin kokoonpanoissa ja osaaminen venyy rockista jazziin. Ärilä tekee myös musiikkiteatteria.

Kun bändikaverit vaihtuivat Kaskinen vaihtoi kielenkin englannista suomeen.

Kaskinen ja Ärilä käyvät Kallion ilmaisutaidon lukiota. Virkkunen ja Pursiainen ovat Sibelius-lukiossa. Lakkiaisia odotetaan keväällä muissa paitsi Ärilän perheessä. Ärilä kirjoittaa vuoden päästä.

”Me ollaan jo tässä!”

Elias Kaskinen Bandin ja Destiny Oceanin levyntekoa ovat vauhdittaneet Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) ja Helsingin nuorisoasiainkeskuksen projekti, jossa kulttuurituotannon opiskelijat tutustuvat musiikin sisällön tuottamiseen ja markkinointiin.

Humakin opiskelijat valitsevat Äänen ja Vimman semifinaaleista kaksi kiinnostavaa yhtyettä ja tuottavat niille äänitteet ja järjestävät levynjulkaisukeikan.

– Me ollaan jo tässä! Levy on virstanpylväs, Kaskinen sanoo.

Kaikki neljä myöntävät auliisti, että Humakin opiskelijoiden apu on jouduttanut levyn julkaisua. Myös promotyö saa kiitosta.

Neljän biisin EP:stä toinen puoli on omakustanne. Se tehtiin Kaskisen ystävän Markojuhani Rautavaaran studiossa.

Keikkasetissä on nyt kahdeksan biisiä ja lisää syntyy kokoa ajan. Lyriikoiden aiheet pyörivät nuorten miesten maailmassa ja tarttuva pop-rock laittaa yleisön tanssimaan.

– Meillä ei ole konkreettista päämäärää, vaan aina pyritään pidemmälle. Tämä on loputonta työtä, Virkkunen kiteyttää.

Raitiovaununkuljettaja: myspace.com/ekb1

Ääni ja Vimma

Ääni ja Vimma -bändikatselmus 2011 etsii uusia 15–25-vuotiaita kykyjä.

Ilmoittautuminen alkaa ma 7.2. ja päättyy pe 11.2. tai heti, kun osallistujamäärä täyttyy. Mukaan otetaan 140 ensimmäiseksi ilmoittautunutta bändiä. Ilmoittautuminen: nuoriso.hel.fi/aanijavimma.

Osallistumismaksu 20 e pääkaupunkiseutulaisilta, muilta 30 e.

Aluekatselmukset Helsingissä, Vantaalla ja Kauniaisissa maalis- ja huhtikuussa. Semifinaalit ja finaali Gloriassa huhtikuussa.

Elias Kaskinen Bandin ja Destiny Oceanin levyn julkkarit Gloriassa (Pikku Roba 12) to 3.2. Ovet auki klo 19. Vapaa pääsy.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu