Paikalliset

Uusi valtuusto ei rajoittaisi maahanmuuttajalasten määrää kouluissa

Helsinkiin valittu uusi kaupunginvaltuusto ei lähtisi rajoittamaan maahanmuuttajalasten määrää päiväkodeissa tai kouluissa. Maahanmuuttajien sijoittamista tasaisemmin eri kouluihin on joskus väläytetty ratkaisuksi eriytymisongelmiin.

Päivi Tuovinen

Selvä enemmistö Helsingin kaupunginvaltuuston uudesta kokoonpanosta vastustaa maahanmuuttajaoppilaiden määrän rajoittamista kouluissa ja päiväkodeissa.

Helsingin Uutisten vaalikone esitti vaalien alla väitteen: Maahanmuuttajien määrää on rajoitettava ja siirrettävä muualle niissä päiväkodeissa ja kouluissa, joissa heidän määränsä kasvaa yli kolmannekseen kaikista lapsista.

Noin 70 prosenttia vaalikoneeseen vastanneista, nyt valituksi tulleista valtuutetuista on eri mieltä väittämän kanssa.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka valtuutetuista enemmistö kertoi vaalikoneessa kannattavansa maahanmuuttajaoppilaiden määrän rajoittamista.

Väittämä jakaa kokoomuksen kahtia, sillä yli puolet vaalikoneeseen vastanneesta 20:sta kokoomusvaltuutetusta vastustaa rajoittamista.

Voimakkaimmin maahanmuuttajien rajoittamista vastustavat vihreiden, Vasemmistoliiton ja rkp:n valtuutetut. Sdp:n valtuutetuista joka neljäs kannattaa maahanmuuttajaoppilaiden määrän rajoittamista.

Helsingin Uutisten vaalikoneen väittämään vastasi 58 nyt valituksi tullutta valtuutettua. Helsingissä on 85 valtuustopaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu