Paikalliset

Metro seisoo joulukuun alussa

Metroliikenteen katkon aikana metron automatisointiprojektista vastaava Siemens vaihtaa vanhan metroliikennettä ohjaavan asetinlaiteen uuteen.Asetinlaite ohjaa esimerkiksi opastimia, joista metrojunankuljettaja tietää, saako hän ajaa junalla eteenpäin.

Sirpa Repo

Helsingin metron ohjausjärjestelmä vaihdetaan uuteen joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-2.12. Metro ei silloin liikennöi lainkaan.

Katkon aikana metroliikennettä ohjaava asetinlaite vaihdetaan uuteen, digitaaliseen laitteeseen. Asetinlaitteen vaihtaminen on osa metron automatisointiprojektia.

Metron liikennekatkon ajan yhteydet Itä-Helsinkiin hoidetaan busseilla 99M ja 99V. Bussit ajavat Rautatientorilta Herttoniemen ja Itäkeskuksen kautta Mellunmäkeen ja Vuosaareen. Lisäksi Ruoholahden ja Paavalin kirkon välillä liikennöi ylimääräinen raitiolinja 11. Poikkeusliikenteestä tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

 Metroasemat ovat metroliikenteen katkon aikana kiinni. Rautatientorin ja Kaisaniemen asemien lipunmyyntitasot pysyvät kuitenkin avoinna ja liiketilat käytössä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu