Paikalliset

Penttilän asuntoehdotukset kypsyivät pikavauhtia

Tuomarinkylän kartanon alueelle halutaan uusi pientaloalue. Kuvassa oleva kartanon pihapiiri säilyy nykyisellään.

Marketta Karjalainen

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä väitti Helsingin Uutisten haastattelussa pari viikkoa sitten (HU 14.11.), ettei hän tiedä tarkkoja paikkoja, jonne asuntoja voisi rakentaa Tuomarinkylän alueella.

Viikonvaihteen Helsingin Sanomat kuitenkin uutisoi, että Penttilä ehdottaa tuhatta pientaloa Tuomarinkylän Uusipellolle.

Penttilä kiistää nyt, että hän olisi kahdessa viikossa laatinut kaavoitussuunnitelman tarkoista rakentamispaikoista kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Tuomarinkylän alueella.

– Ei vieläkään kyse ole suunnitelmasta. Ainoastaan kysyn kaupunginhallitukselta, voidaanko selvittää täydennysrakentamisen mahdollisuuksia Tuomarinkylän Uusipellossa, Hannu Penttilä kertoo Helsingin Uutisille.

Valehtelitteko?

– En tietenkään valehdellut. Kaksi viikkoa sitten en ollut valmistellut mitään ehdotusta. Vasta sen jälkeen on kypsynyt ajatus siitä, olisiko mahdollisuus rakentaa asuntoja sinne, Penttilä vastaa.

 

En tietenkään valehdellut. Kaksi viikkoa sitten ollut valmistellut mitään ehdotusta.”

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina asemakaavan muutosehdotusta Tuomarinkylän hevosurheilukeskuksen laajentamiseksi.

 

Samassa kokouksessa Penttilä aikoo ehdottaa hallitukselle, että selvitetään asuntorakentamisen mahdollisuudet hevoskeskuksen lounaispuolella Uusipellolla, joka on nykyisin kartanon perinteisessä viljelykäytössä.

Jos kaupunginhallitus katsoo, että asuntoja olisi syytä lähteä sinne kaavoittamaan, kaavaehdotus etenee hevosurheilukeskuksen osalta kaupunginvaltuustoon ja muilta osin palautuu uuteen valmisteluun kaupunkisuunnitteluvirastoon. Virastossa pohditaan tarkemmin, voidaanko Uusipellon olemassaolevaa kaavaa muuttaa niin, että pelto osoitetaan asuntotarkoituksiin.

– Uusipellon mahdolliseen kaavoitukseen liittyy vielä useita kysymyksiä, jotka vaativat vastauksensa. Tuomarinkylä on osa valtakunnallisesti merkittävää kulttuurihistoriallista peltoaluetta, joten sen mahdollisesta asuntorakentamisesta keskustellaan ympäristöministeriön kanssa.

Penttilä ei suostu nyt paljastamaan minne päin Tuomarinkylää tai Haltialaa hän aikoo seuraavaksi esittää asuntoja.

– En ole sitä vielä pohtinut, enkä tiedä, onko kaupunkisuunnitteluvirastosta jotakin tulossa. Toivottavasti on, koska keskeisin tavoite tässä on Helsingin asuntopulan helpottaminen. Täydennysrakentamisen mahdollisuuksia tutkitaan kuitenkin koko Helsingissä, ei vain Tuomarinkylässä.

Helsingin poliittisissa ryhmissä Penttilän ehdotus Tuomarinkylän uudesta asuntoalueesta on herättänyt hämmennystä (HS 26.11.). Ehdotuksen on katsottu tulleen yllättäen kuin puskista.

Helsingin Uutiset kertoi 14. marraskuuta muun muassa siitä, että Jokeri 2 -bussilinjan tuleminen lisää rakentamispaineita reitin varrella Paloheinässä ja Tuomarinkylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu