Viihde

Immanuel haluaa tuoda uskonnon suomiräppiin

Räppiduo Immanuel ei häpeile uskovaisuuttaan. Kuvassa jäsenet Roni Lempiäinen sekä Mikael Meklin.

Olli-Pekka Lehtinen

– Ronilla oli kertsi, siitä tää koko homma lähti viime vuoden syksyllä, Mikaveli alias Mikael Meklin valottaa Imannuel-räppiduon lyhyttä historiaa.

Vaikka Roisin alias Roni Lempiäisen sekä Meklinin yhteinen räppitaival on vasta aluillaan, jatkuu keravalaisten ystävysten historia aina lapsuuteen saakka, joka kuuluu myös duon uudella levyllä Kilosanomaa.

Kristinusko kuuluu vahvasti Immanuelin musiikissa, eikä duo häpeile sitä.

– Kyllä me haluamme levittää tällaista kristittyä ilosanomaa. Mutta ei me sitä väkisin sanoihin väännetä – se kuuluu elämäämme, ja sitä kautta se päätyy biisejä kirjoittaessa myös levylle, Lempiäinen pohtii.

Yhdysvalloissa uskonto on ollut alusta saakka vahvasti osana rapkulttuuria. Jo legendaarinen Notorious B.I.G. kanniskeli kultaista Jeesus-kultakorua ja puhui uskosta avoimesti. Myös nykypäivänä esimerkiksi Kanye West tunnetaan vahvasti kristinuskoa edustavana muusikkona, joka kiteytyy miehen Jesus Walks -kappaleella.

 

Nykyajan räpissä puhutaan vain bilettämisestä ja naisista.”

 

Suomessa taas uskonnolliset räppärit ovat vähissä. Haluaako Immanuel tehdä omanlaista renessanssiaan suomiräppiin, palauttaen uskonnon räppäämiseen?

– Kyllä sitä noinkin voisi sanoa. Eihän täällä ole ketään muita kristittyjä räppäreitä kuin Ruudolf, joka muuten kävi keikallamme, Meklin naureskelee.

Eikä muutenkaan ole tarkoitus jäädä uskontopiirien omaksi hitiksi, vaan tavoitteet ovat korkealla.

– Mehän kuulutaan jo suomiräpin ykköskastiin, Meklin vitsailee.

– Tietenkin me halutaan tähdätä korkealle, mutta me ollaan aina oltu sitä mieltä, että räpissä on oltava sanomaa. Nykyajan räpistä se puuttu, puhutaan vaan bilettämisestä, naisista ja viinasta. Pitäisi olla muutakin, enkä tarkoita pelkästään uskontoa, Lempiäinen korostaa.

Immanuelin tulevaisuus näyttää hyvältä. Ensimmäiset kyselyt levystä saapuivat jo ensimmäisen katusinkun jälkeen, ja uusi Vastarintaliike-video on kerännyt Youtube-palvelussa jo 60 000 katselukertaa.

Tuotannonkin puolelle on saatu suuria nimiä. Anno Domini beats -kollektiivin tuottamia ”biittejä” kuullaan Immanuelin levyllä. Aikaisemmin samaista kollektiivia on käyttänyt musiikissaan muun muassa Snoop Dogg ja Wu-Tang Clan.

– Kyllä meille kaikenlaiset biitit uppoavat. Mutta nuoruuden lemppareiden takia sellainen vanha Dr. Dren tuotantotyyli toimii erittäin hyvin, Meklin toteaa.

Levyllä ei juurikaan ilmiöksi saakka levinnyttä bileräp-tyyliä kuulla, mutta muuten duo vakuuttelee kappaleiden olevan ”hullun kovaa” tuotannon puolelta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu