Asukkaat vastustavat Puotilan kartanon myyntiä Krishna-liikkeelle

Puotilan kartanossa toimi vielä vuonna 2011 ravintola terasseineen.

Irmeli Manssila

Puotilassa on suivaannuttu kaupungin aikeista myydä Puotilan kartano uskonnolliselle Krishna-liikkeelle.

Alueen asukkaat pelkäävät, että myynnin myötä kartano sulkeutuisi vain yksityiskäyttöön. Kulttuurihistoriallisesti arvokas Puotilan kartano on aiemmin toiminut yleisölle avoimena ravintolana ja kokouspaikkana. Myös läheisen Puotilan kappelin käyttäjät ovat vuokranneet kartanoa hää- ja kastetilaisuuksiin.

– Alueen asukkaat ovat järkyttyneitä siitä, että Puotilan kartano ei jatkossa olisi asukkaiden ja yhdistysten vapaassa käytössä. Alueen asukkaat haluavat säilyttää Puotilan kartanon kaikille kaupunkilaisille ja järjestöille avoimessa käytössä, kertoo Puotila-seuran varapuheenjohtaja Mikko Sorsa.

Mikko Sorsa tähdentää, että asukkaat eivät sinänsä vastusta Krishna-liikkeen tuloa kotikulmilleen.

– Suomessa on uskonnonvapaus ja on tärkeää, että myös Krishna-liikkeellä on pääkaupunkiseudulla paikkoja, joissa se voi toimia.

– Puotilan kartano on kuitenkin sijainniltaan niin harvinainen Helsingissä. Tämä on ainoita kartanoita, jotka sijaitsevat keskellä kylää ja tiheää asutusta. Silloin korostuu hyvin vahvasti kartanon merkitys nimenomaan paikallisille asukkaille, Mikko Sorsa jatkaa.

Krishna-liikkeen ajatuksena on toteuttaa Puotilan kartanoon oma koulutusyksikkö ja sille tilapäistä opiskelijamajoitusta.

Kiinteistöviraston mukaan kartanon myynti mahdollistaa myös jatkossa yleisölle avoimen ravintola- ja kokoustilakäytön, sillä kartanon päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulisivat avoimet ravintola- ja kokoustilat.

Puotilan kartanon myynti on kiinteistölautakunnan päätettävänä torstaina 10. tammikuuta.

Myyntiesityksen tultua julki Puotila-seura järjesti nopeasti infotilaisuuden lautakunnan jäsenille tiistai-iltana.

Kiinteistövirasto esittää lautakunnalle, että kartano myydään Krishna-liikkeelle 250 000 euron hintaan.

Ryhmä helsinkiläisiä toimijoita, mukaan lukien Puotila-seura, jätti oman ostotarjouksensa perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun. He tarjosivat kartanosta 220 000 euroa.

Mikko Sorsaa ihmetyttää, että kiinteistövirasto on myyntiesityksessään sivuuttanut paikalliset toimijat.

– Puotila-seura on jo heti alusta asti ollut aktiivisesti yhteydessä kaupungin virkamiehiin ja yhteyttä on pidetty koko myyntiprosessin ajan. Seura on tuonut esille, että kartano pitäisi säilyttää kaikille helsinkiläisille ja järjestöille avoimena paikkana. Lisäksi kiinteistövirasto itse kehotti Puotila-seuraa jättämään ostotarjouksen joulukuun lopussa ja niin on toimittu.

Seura pyrkii vielä vaikuttamaan lautakunnan jäseniin.

– Me haluaisimme Puotilan kartanosta kaikille avoimen Kulttuurikartanon, Mikko Sorsa lisää.

Kommentit

Jos joku huuhaapelleilyhoopojen pulju ottaa kartanon hoteisiinsa niin se on paljon, oikein paljon parempi, kuin antaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennusen rappeutua. Puotila-Seuran vätykset eivät ole saaneet aikaan mitään muuta kuin kirjoitelmia yleisönosastoihin. Annetaan nyt yrittämään tarjoutuneiden yrittää. Parempi sekin on kuin ei mitään tai yleisönosastojen sepitelmät.

Yksisilmäinen

Toivotaan todellakin että saadaan elämää krisnan myötä ja edullista opiskelija asumista ja ehdottomasti halpaa kasvisruokaa a`la Krisna

Kokoomus ei kiitos

Uuden, mahdollisen, vuokralaisen myötä on kyse rakennuksesta ja siihen liittyvästä kulttuurihistoriasta. Sinä joudat hankkimaan asuntosi ja itusi mistä parhaaksi näet.

Yksisilmäinen

Miten ihmeessä Puotila-seura on aktivoitunut vasta joulukuussa 2012 kun Puotilan kartano on ollut tyhjillään ja myynnissä jo vuoden? Tässä Hra Sorsa kovasti vakuuttelee, ettei ole kyse uskontorasismista mutta mitä muuta syytä heillä on toimia juuri nyt kun tiedossa on ostajaehdokkaan nimi... mielestäni todellinen motiivi on selvääkin selvempi vaikka sitä yritetään Puotila-seuran taholta kiertää. Sen sijaan tosiasiahan on että Vartiokylän ja Puotilan asukkaista varmastikin jo suurin osa on ulkomaalaistaustaisia, joten kenen etuja tämä Puotila-seura 'kotiseuturakkaus' oikein palvelee? Ei ainakaan valtaosaa Puotilan asukkaista. Tervetuloa Krishna-liike raikkaine tuulineen!

Tavallinen suomalainen

Todella mistä nämä nimby puotilalaiset ja yritäjät nyt löysivät rahoituksen, on erittäin sääli,
että Krishnat eivät saaneet kokoomuksen pelin johdosta kauppoja tehtyä. Nyt silmä tarkkana miten kauan ja kuinka nämä Puotila-seuralaiset ja liikemiehet kartanon meille kunnostavat ja tuleeko siitä mitään kunnon ravintolaakaan enää meille. Onneksi nuoret pian ottavat vallan Puotilassakin.

Kokoomuksen peliä

Täällä näköjään Espoolaiset kirjottelee. Kartano kondikseen ja vastaavaan käyttöön kun mitä on jo vuosikymmeniä ollutkin. Krishna-liike voi etsiä toisen ja fiksumman paikan .

Janska

Seurattu ollaan joo myyntiprosessia, joka alkoi jo aikaa sitten, joulukuussa sitten kiinteistölautakunnankin mitta tuli täyteen alituisesta känäämisestänne ja päätti antaa teidän yrittää, mutta tuo tarjouksenne on siitä huolimatta naurettava vaikka rahat saataisiinkin kursittua jollain ilveellä kokoon.. Ja mikä oikeastaan onkaan todellinen halu kunnostaa tätä kulttuurikohdetta miljoonalla, parilla? Rohkenempa epäillä sitäkin seikkaa, sillä ilmiselvä syy Kartanon ostoon vaikuttaa löytyvän yllämainitsijan sanoin; Uskontorasismista! Saakoot Krishnat tai vaikka Mormonit kartanon, kunhan vain tekopyhyydelle ei anneta valtaa!

Kyllästynyt "kotiseutu-ihmisiin"

Krishnojen mukaan he kunnostavat kartanon talkoovoimin. Onko oikeasti siellä niin vähän korjattavaa, että maallikotkin siihen pystyvät?

Seppola

Kaupungin ei pitäisi myydä arvokasta kartanokiinteistöä, sehän on jopa amiraali Cronstedtin syntymäkoti! Kiinteistöä vastaan saa tarvittaessa lainaa, tällä hetkellä jopa negativisella reaalikorolla, joten rahapulakaan ei voi olla myynnin syy. Tuo 250000 lämmittäisi kaupugin kassa vain hetken, kuin "housujensa kasteleminenkin"!

kansanveneilijä

Krishna-liikkeen tilahanketta vastustava Puotila-seura esittäytyy julkisuudessa kuin se edustaisi kaikkien itähelsinkiläisten tai puotilalaisten mielipidettä. Puotilan alue on tunnettu monikansallisuudestaan ja suvaitsevaisuudestaan, ja tästä syystä Puotila-seuran lausunnot eivät anna oikeata kuvaa asioiden todellisesta laidasta.
Viimeisin seuran päivitys on, että kartanoa ei pidä myydä Hare Krishnalle, koska liikkeen toiminta ei vastaisi kartanon arvoa. Millä lailla Puotila-seuran ehdottamat disco, ravintola, taidenäyttelyt ja huutokaupat sopivat kulttuurihistorialliseen kartanoon paremmin kuin Krishna-liikkeen ehdottamat korkeakoulu, monikulttuurinen kohtaamispaikka ja kasvisravintola? Krishna-liikkeen suunnitelma on lähempänä kartanon omaa historiaa. Puotilan kartanossa on toiminut koulu, ravintola ja pappila.
Puotilan kartano on rapakunnossa siksi, että sitä käytettiin useita vuosia liikemaailman palvelukseen pitämättä huolta sen kunnosta. Liikemaailman arvot mitataan euroissa ja se on kiinnostunut kulttuurista ja kartanoista vain siinä suhteessa kuin ne tuottavat euroja. Toisaalta Euroopassa ja muualla maailmassa on useita esimerkkejä Krishna-liikkeen kunnostamista ja hyvin ylläpitämistä arvokohteista.
Joulukuussa julkisuuteen tuli tieto itähelsinkiläisen liikemiesryhmän ”yllätystarjouksesta” Puotilan kartanosta. Nyt kun tarjoukset ovat tulleet julki, kävi ilmi, että liikemiesten tarjous jää 30000 euroa krishnojen alle. Keskiviikkona Ylen ykkösaamussa kerrottiin, että Puotila-seura on korottanut tarjoustaan, jotta se ei jäisi Krishna-liikkeen jalkoihin.
Vaikka Puotila-seura haluaisi avata kartanoon huutokaupan, itse kartanoa ei myydä huutokaupalla. Kartanokaupassa seurataan kilpailulainsäädäntöä, jonka mukaan tarjouskilpailu suljettiin jo syyskuussa. On merkillistä, että Puotila-seura ja liikemiehet haluavat porhaltaa kilpaan nyt yli lakien. Kartanohan on ollut kaupan jo vuoden päivät.

Teologian kandidaatti

Tässä esimerkki Hare Krishnan ravintolasta ja heidän aukioloistaan. Tämä toimintatapa ja tarjonta saattaa pikkuisen tökkiä perinteisten Kartanossa kokoontuvien ryhmien jäsenille. Venekerhojen, asukasyhdistysten, kalakerhojen, taloyhtiöiden,Puolueiden paikkallisyhdistysten, LionsClubien, Rotareiden, taiteilijaseurojen, kuorojen kuukausikokoukset ja esim. pikkujoulut pelkällä intialaisella ruualla ja ilman alkoholia ja kahvia saattaa johtaa siihen että paikka jää vain Hare Krisnan käyttöön. Mutta se taitaa ollakin tarkoitus.
Govinda's
Ruoholahdenkatu 24 D (inner court, 3rd floor)
Sat 12-16

Vegetarian food in pure Indian style, you can even eat with your hands and sit on the floor here. This is in fact a Hare Krishna temple so please remember to take your shoes off etc.

Hare Hare

Toivotaan että kiinteistölautakunta ottaa aikalisän ja myy kartanon sitä oikeasti tarvitseville eli Puotila-seuralle! Paikka saadaan arvoiseensa käyttöön ja siitä tulisi koko Itä-Helsingn helmi. Ravintola-ja juhlapalvelujen lisäksi alueella on runsaasti yhdistyksiä sekä taloyhtiöitä, jotka tarvitsevat kokoontumistiloja. Kartano tulee ehdottomasti säilyttää julkisessa käytössä ja nähdä alueen merkitys koko kaupunginiosalle. Onneksi kaupungilla on oikeus hylätä tai hyväksyä kaikki tarjoukset!!!

Kartanon puolesta

"Toivotaan että kiinteistölautakunta ottaa aikalisän ja myy kartanon sitä oikeasti tarvitseville eli Puotila-seuralle!"

Jos noin niin vain ja ainoastaan käteiskaupalla!!!!!!!!!!

Yksisilmäinen

Kokoontumistiloja on edelleen tarjolla Krishna-liikkeen omistuksessakin, ehkä jopa enemmän kuin aiemmin. Yli 70 % tiloista jätetään julkisiksi. Kabinetit ovat vuokrattavana entiseen tapaan ja ravintola, kirjasto jne kaikille helsinkiläisille avoimet. Kaikki halukkaat yhdistykset ja taloyhtiöt jotka tarvitsevat kokoontumistiloja ovat edelleen tervetulleita. Nämä seikat ovat myös myös kaupungin päättäjien tiedossa.
Ainoastaan disko ja kaljakuppila jäävät puuttumaan, nehän eivät muutoinkaan sovi arvokkaaseen kartanomiljööseen.

Teologian kandidaatti

"Ainoastaan disko ja kaljakuppila jäävät puuttumaan, nehän eivät muutoinkaan sovi arvokkaaseen kartanomiljööseen."

Kyllä ne Puotilan Kartanoon sopisivat. Erinomaisesti!!!

Yksisilmäinen

Vai niin. Onhan se ravintolatoimintaa sekin vaikka kahvia,teetä,olutta,viinejä j.n.e saakkaan. Eri asia on se miten sinne saadaan asiakkaita. Kartanomiljööseen on sopinut oikein hyvin esim. kesäterassit.

kalle vaan

Toisaalta on jokseenkin käsittämätöntä, että tarjouskilpailun jo lakattua, tarjouksia aletaan yhtäkkiä nostella kuin housunpuntteja. Tarjoukset tehdään ajallaan ja huolellisesti, sen jälkeen rutinat pois. Sittenhän tuon näkee, miten tarjousvoittaja selviää velvoitteistaan. Niistä voi sitten rutista jos aihetta on tai valittamisen aihetta syntyy. Nyt tämä keinotekoinen ja laiton huutokilpailu menee naurettavaksi.

Myyntisopimuksiin voinee laatia sellaiset pykälät, että niiden kiertäminen tai täyttämättä jättäminen johtaa toimenpiteisiin. Pakkohan kiinteistölautakunnan ja museoviraston on tällaiset asiat osata!

Rätt skall vara rätt

Lähteekö museovirasto talkoisiin mukaan? Miten ihmeessä suojelukohteen vaatimaa tasoa ylläpidetään jos toiminnan tavoitteena on aikaansaada jotain köyhäinapua ja tukea hädänalaisille?

Hei haloo!

Kaiken takana pitäisi olla rehellisyys ja läpinäkyvyys, myös Hare Krishnan toiminnassa. Jos tarjolla on vain tiukan linjan intialaista ruokaa, ei kahvia, teetä ja alkoholia ei silloin voi sanoa, että paikka säilyy hyvätasoisena ravintolana kuten Kaupungin myyntiehdoissa ilmoitettiin.

Hare Hare

Krishna-liikkeen ravintolatoiminta on ollut pitkään pienimuotoista edellisten toimitilojen rajoitusten takia. Tämä on yksi niistä syistä jonka vuoksi liike tahtoo isompiin tiloihin - voidakseen harjoittaa mittavaa kasvisravintolatoimintaa, jota sillä on muissakin maissa. Nam :-) Noitten ravintoloitten ruoka on parasta ruokaa jota olen missään ravintolassa syönyt ja mielelläni tallustan jatkossa kartanoon sitä syömään. Ja miksi ihmeessä jok'ikisestä paikasta pitäisi saada etanolia ja kofeiinia? Minä ainakin syön paljon mieluummin lasteni kanssa sellaisessa harvinaisessa paikassa jossa ei ole kaljanhuuruista terassia. Ja olen tosi pettynyt kaupunkimme päättäjiin jos tämä homma ei nyt etene tarjouskilvan sääntöjen mukaan, Krishna-liike on seurannut niitä, samaa ei voi sanoa Puotila-seurasta.

Helsinkiläinen äiti

Hyvä Timo( nimim. Helsinkiläinen äiti), te voisitte pitää nykyistä ravintolaa auki vaikka joka päivä, ei se ole tilan koosta kiinni. Isomman Kartanoravintolan omistaminen Itä-Helsingissä ei ole teidän juttu. Koettakaa löytää teille sopiva paikka sieltä missä löytyy teille sopivia asiakkaita esim. läheltä oppilaitoksia ja työpaikkoja. Teille sopivan kokoisia kiinteistöjä on vapaana vaikka kuinka.

Namaskaar

Hyvä Timo( nimim. Helsinkiläinen äiti), te voisitte pitää nykyistä ravintolaa auki vaikka joka päivä, ei se ole tilan koosta kiinni. Isomman Kartanoravintolan omistaminen Itä-Helsingissä ei ole teidän juttu. Koettakaa löytää teille sopiva paikka sieltä missä löytyy teille sopivia asiakkaita esim. läheltä oppilaitoksia ja työpaikkoja. Teille sopivan kokoisia kiinteistöjä on vapaana vaikka kuinka.

Namaskaar

"Minä ainakin syön paljon mieluummin lasteni kanssa sellaisessa harvinaisessa paikassa jossa ei ole kaljanhuuruista terassia."

Syö ihmeessä. Älä sotkeudu tähän "asiaan", älä edes nälkäisenä.

Yksisilmäinen

Ostajaehdokkaista Puotila-seura, Lions Club ja alueen liikeelämän edustajat ovat pitkällä aikavälillä huomattavasti sitoutuneempia kiinteistön omistajia ja käyttäjiä. Olennainen tekijä on myös liiketoiminnan uskottavuus ja kannattavuus sekä toiminnan suuntaaminen sellaisille kohderyhmille, että kartanon toiminta saadaan jälleen kannattavaksi.

Päätöksellä on erittäin suuri merkitys kaupunginosan tulevaisuuden kannalta, joten toivoa sopii, että asia ratkeaa parhain päin.

Kartanon puolesta

Krishna-liikkeelle ehdottomasti! Kasvisruoka on eettisesti kestävä ratkaisu. Samalla kaupunki voisi irtisanoa osan kartanon edustan siirtolapuutarhapalstoista ja voitaisiin kasvattaa luomukasvikset lähiruokana. Kannatan! Tällaisia mallitiloja muualle myös, se on sitä kestävää kehitystä. Kaljankittaaminen on auttamattoman vanhanaikaista...

Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Kyllä minun mielestä ruokakulttuuriimme kuulu viini ja olut ruokajuomina. Kahvia kera leivoksen jälkiruokana. Itse en menisi enää ko. kartanoon pelkän kasvisruoan takia. En edes pidä sellaisesta. Joka ei alkon tuotteista pidä voi ottaa vettä vaihtoehtona eikä kahviakaan tarvitse juoda. Kasvisruokaahan voi lisätä a´carte listaan liha/kala/kanaruokien ohella. Itse Puotilalaisena kannatan kartanon myyymistä Puotila-seuralle. Minun mielestä tuollaista paikkaa ei saisi hallita jokin uskonnollinen järjestä vaan se tulisi olla riippumaton niistä, samoin olisi poliittisten järjestöjenkin kanssa meinaan jos olisi jokin puolue hamuamassa kartanoa.

Puotilalainen

HIENO PÄÄTÖS!! KIITOS SIITÄ!

"Kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan 10.1.2013, että Helsingin kaupunki myy omistamansa Puotilan kartanon perustettavalle Puotilan kartanon puolesta -kiinteistöyhtiölle 250 000 euron hintaan. Kauppaan kuuluvat myös pehtoorin talo, varastorakennus ja muut tontilla sijaitsevat piharakenteet.

Kaupan jälkeen uusi omistaja aikoo aktivoida alueen asukkaita toimintaan mukaan ja rakentaa Puotilan kartanosta ”Kulttuurikartanon”. Rakennuksiin ja pihapiiriin liittyvät peruskorjaustyöt on tehtävä yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Samalla kiinteistölautakunta päätti vuokrata kartanon tontin perustettavalle kiinteistöyhtiölle 30 vuoden vuokrasopimuksella. Vuokralaisen tulee säilyttää tonttia ympäröivä kivimuuri, ylläpitää tontilla sijaitsevat ulkoilureitit ja sallia niillä esteetön kulku.

Helsingin kaupunki järjesti Puotilan kartanosta syksyllä 2011 tarjouskilpailun, mutta ei saanut yhtään hyväksyttävää tarjousta. Kesällä 2012 aloitetun markkinoinnin ja neuvottelujen kautta tarjouksia saatiin neljä. Korkeimmat tarjoukset tekivät perustettava kiinteistöyhtiö ja Krishnaliike. Lautakunta katsoi, että perustettavan kiinteistöyhtiön tarjous täyttää Krishaliikkeen tarjousta paremmin kaupunginhallituksen linjauksen kartanon myynnistä siten, että se säilyy ravintola- tai muussa vastaavassa käytössä.

Puotilalainen

Eli avoimen kaljakuppilan kuten oli aiemmin, kiitos ei, mielummin käyn nauttimassa paikallisena maittavaa kasvisruokaa ravintolassa!

Linda tervo

Hävettävä päätös kiinteistölautakunnalta. Liekö edes laillinen tarjouskilpailun sulkeuduttua jo ajat sitten. Liike-elämän mekkoja on kaupungissamme jo kyllin. Nyt tuli näkyviin kiinteistölautakunnan eräiden jäsenten todellinen luonne: vastustus nousi
erilaisuusuuden pelosta ja uskonnollisesta syrjinnästä.
Nimet esiin! Ketkä lautakunnan jäsenistä äänestivät intilaispohjaisen mutta värikkääseen itäämme hyvin sopivan Krishnaliikkeen ulos. Tietääpä ketä ei sitten seuraavissa vaaleissa ainakaan äänestä.

Hannes

Kokoomuksen edustajat halusivat vetää uuden tarjouksen, sehän on luettavissa. Kannatata lukea pöydällä ollut kauppakirjaluonnos jne lautakunnan sivuilta, kauppa oli mneossa Krishnoille, mutta Kokoomus siellä alkoi suhmuroida. Enpä liity Puotila-seuraan, on liian nurkkapatrioottista porukkaa, juntteja todella.

Kokoomuksen peliä

Hannekselle. Tässähän näitä ;-)
______________________

Helsinki
Govinda's

Ruoholahdenkatu 24 D (sisäpiharappu, 3. krs)
00180 HELSINKI
La 12-16 lounas
http://www.harekrishna.fi

Intialaisvaikutteista kasvisruokaa, joka tehdään pitkälti lahjoitusten avulla. Temppeli oikeastaan, joitakin käyttäytymissääntöjä hyvä huomioida (esim. kenkien riisuminen eteisessä). Täällä saa syödä sormin ja lattialla istuen, jos haluaa. Vegaanisen ruoan saatavuus ei ole itsestään selvää, mutta viime sitä on ollut hyvin saatavilla.

Ho Dai Cafe Lounas

Albertinkatu 12

Uusi vegaaninen lounaskahvila. Avataan maaliskuussa 2012.
Kasvisbaari

Taiteidentalo
Kuvataideakatemia
Kaikukatu 4 B
(09) 753 0798
http://www.kasvisbaari.fi
avoinna arkisin klo 9-17.

Kasvismakuja läheltä ja kaukaa. Päivittäin vegaani ja gluteeniton vaihtoehto.
Kasviscafe

Meri-Rastilan Kuja 2 b
00940 HELSINKIK
Kasviscafen Facebook-sivu.
Avoinna Ma-To 7-23, Pe-La 10-03, Su 10-10

Vegaanista ruokaa, maustettua ja burgereita.

Kasvis Cafe is the first roots reggae cafeteria in Helsinki! We are selling vegeterian foods, afrocaribbean special rootcafe & Ataya tea. Roots reggae soundsystems & livebands EVERY Friday and Saturday! We are located in east Helsinki, next to Rastila metro station.
Kipsari

Hämeentie 135 E
00560 Helsinki
040 5177 071
http://kipsari.com
avoinna arkisin klo 8-19.

Kipsari on opiskelijaravintola, baari ja kahvila, joka sijaitsee Taideteollisen korkeakoulun kellarikerroksessa. Päivittäin vegaani- ja laktovegetaarinen vaihtoehto.
Roban Vegemesta

Pieni Roobertinkatu 2-4
www.vegemesta.com
Vegehampurilaisia ja muuta pikaruokaa.

Silvoplee

Toinen linja 3
00530 HELSINKI
(09) 726 0900
Ma-pe 11-18, la 12-18

Monipuolisen elävän ravinnon lisäksi myös lämpimiä ruokia (annos kootaan itse ja punnitaan kassalla). Muuten vegaanista, mutta hunajaa on joissakin ruoissa ja jälkiruoissa. Jälkiruoat saattavat sisältää muitakin eläinperäisiä aineksia.
Vegetaari (Elävän ravinnon pikapiste)

Eteläranta 1 (Vanha kauppahalli)
00130 HELSINKI
(09) 759 3119
Ma-pe 10-18, la 10-16

Monipuolinen valikoima vegaanista ja gluteenitonta ruokaa ja juomaa. Ruokailla voi paikanpäällä muovipurkeista tai ottaa niihin kansi mukaan ja syödä muualla. Paikassa myydään myös luomua ja hapantuotteita.
Vaasankadun vegemesta

Vaasankatu 6
www.vegemesta.com

Tarjolla muun muassa tofu-, soija- sekä hamppuburgereita, luomukahvia ja herkullisia leivonnaisia. Suurin osa tuotteista vegaanisia. Ravintolassa on ilmainen internet. Annokset voi maksaa myös tekstiviestillä. Katso aukioloajat nettisivulta.
Veganissimo

Kulmavuorenkatu 2
00500 HELSINKI
http://www.veganissimo.fi

Zucchini Vegetarian Cafe

Fabianinkatu 4
00130 HELSINKI
(09) 622 2907
Ma-pe 11-16, lounasravintola.
Unicafe

Opiskelijaravintoloista saa myös vegaanista ruokaa. Lisätietoa:
http://www.unicafe.fi/

Itselleni Puotilan kartano merkitsi hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Joskun jopa siiderinkin terassilla join. Siisti paikka.

Båtby

Onko tarjota linkkiä tuohon kauppakirjaluonnokseen? Löysin vain lautakunnan päätöksen.
Todella pöyristyttävää että, jopa ehdotus tarjouksen täydentämisestä molemmille ehdokkaille äänestettiin nurin.

Hannes

Nyt sitten vain kaikki vanhat kokoomuslaiset Puotilassa talkoohommiin kunnostamaan kartanoa. Kylläpä ohimennessä tarkastan jatkossa miten homma edistyy ja museovirasto toivottavasti myös aktiivisesti mukana tarkastamassa miten ja milloin homma valmistuu, veikkaan menevän vuosia ja sitten taas menee uudelleen myyntiin.
Toivottavasti juttu menee myös oikeuteen kaupan laittomuuksien osalta ja Krishnat voittavat lopulta kaupunkia ja hyvä-veli joukkoja vastaan.

voi puotila

Krishnaliike voi halutessaan viedä asian hallinto-oikeuteen (se lienee se oikea paikka) ja tapahtunutta puidaan sen jälkeen pitkään ja hartaasti. Ennen ratkaisua ei paikassa tule tapahtumaan yhtään mitään. Vihreiden jättämä eriävä mielipide asiaan kuvaa tapahtumien kulkua hyvin:
10.1.2013 Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta päätti myydä Puotilan kartanon kiinteistön itähelsinkiläisistä yrittäjistä, yhteisöistä ja yksityishenkilöistä kostuvalle ryhmälle. Asiasta äänestettiin lautakunnassa, koska kiinteistövirasto esitti, että kartano myytäisiin Krishnaliike ISKCON Suomessa -nimiselle yhdistykselle.

Lautakunnan vihreät jäsenet katsoivat, että tarjousprosessissa ei ole tarjoajia kohdetu tasapuolisesti, minkä vuoksi asia olisi pitänyt palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Koska tämä palautusesitys hylättiin, vihreät äänestivät lopullisessa äänestyksessä esittelijän esityksen puolesta. Palautusäänestyksessä vihreiden jäsenten lisäksi palautusta kannattivat Keskustan ja Vasemmistoliiton edustajat. Viimeisessä äänestyksessä esittelijän esitystä kannattivat Vihreiden lisäksi Keskustan edustaja ja Vasemmistoliiton edustaja äänesti tyhjää.

Kritiikkimme kohdistui nimenomaan prosessin epätasapuolisuuteen ja olisimme toivoneet, että molemmilla kärkitarjoajilla olisi ollut mahdollisuus tarkistaa vielä tarjoustaan, jotta ne olisivat pätöstilanteessa olleet mahdollisimman samalla viivalla. Asia on herättänyt rusaahkosti huomiota, joten julkaisen tässä vihreiden jättämän eriävän mielipiteen asiaan.

--

ERIÄVÄ MIELIPIDE KIINTEISTÖLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN 2§/10.1.2013

Kiinteistölautakunta on kokouksessaan 10.1.2013 päättänyt myydä Puotilan kartanon kiinteistön Jukka Aholle perustettavan kiinteistöyhtiö Puotilan kartanon puolesta –yhtiön lukuun 250 000 euron kauppahinnalla esittelijän esityksen vastaisesti.

Katsomme, että tehty päätös rikkoo yleisiä hyvän hallinnon periaatteita eikä kohtele tarjouksen jättäneitä tahoja yhdenvertaisesti.

Lautakunnan enemmistön hyväksymä tarjous lopullisessa muodossaan oli jätetty kiinteistövirastoon 9.1. eli noin vuorokausi ennen kokousta, jossa päätös tehtiin. Vastaavaa mahdollisuutta tarjouksen tarkistamiseen ei ollut esittelijän esittämän vaihtoehdon tarjoajalla eli Krishnaliike ISKCON Suomessa ry:llä. Mielestämme tarjoamistilanne on näiltä osin ollut epätasapuolinen ja kohtuuton muita kuin valittua tarjoajaa kohtaan.

Tosiasiallisesti lautakunnan enemmistön hyväksymällä tarjoajalla on ollut paremmat mahdollisuudet käyttää hyväkseen muista tarjouksista saamaansa informaatiota oman tarjouksensa hintatason määrittelyyn. Kiinteistölautakunnan olisi tullut varmistua siitä, että molempien kärkitarjoajien tarjoukset perustuvat mahdollisimman yhtenevään informaatioon sekä muista tarjouksista riippumattomaan arvioon hankkeen toteuttamismahdollisuuksista.

Katsomme, että ensisijaisesti kiinteistölautakunnan olisi pitänyt palauttaa asia uudelleen valmisteltavaksi siten, että kahdelle parhaan tarjouksen jättäneelle olisi varattu yhtäläinen mahdollisuus tarkistaa tarjoustaan ja asia olisi myöhemmin pitänyt ratkaista näiden tarkennettujen tarjousten perusteella.

Koska asiaa ei päätetty palauttaa valmisteluun edellä mainitulla tavalla, asia olisi toissijaisesti tullut ratkaista esittelijän esityksen mukaisesti niiden tarjousten perusteella, jotka tarjoajat ovat jättäneet hyvissä ajoin ennen päätöksen tehnyttä kokousta. Tällöin 9.1. tehtyä Jukka Aholle perustettavan kiinteistöyhtiö

Puotilan kartanon puolesta –yhtiön lukuun tehtyä tarkennettua tarjousta ei olisi tullut tarjoajien tasavertaisen kohtelun nimissä ottaa käsittelyyn.

Katsomme, että lautakunnan enemmistön äänillä tehty päätös on omiaan heikentämään kaupungin uskottavuutta luotettavana ja tasapuolisena neuvottelukumppanina.

Helsingissä 10.1.2013

Tuula Paalimäki

Tuomas Viskari

Hannes

Vaikka nyt kuinkakin olisi ikävää se, että tässä ei päästy toimiaan kauniisti niin päästiinpä onneksi rohkeasti! Tulos puhukoon puolestaan! Kiitos!

Monipuolista hengen ja inhimillisyyden (~ asukasaktiviteetteja ja -viihtyvyttä) viljelyä tulee voida kartanossa toteuttaa ja jatkaa. On esim. hyvä , että Puotilan kappelin (huom. alunperin kartanoon kuulunut rakennus) tapahtumille järjestyy viereisestä kartanosta juhlapaikka.
Lämmin kiitos myös tuosta kasvisravintolalistauksesta!

Kiitos!

Kiitos vihreille, jotka ainakin toimivat kaikkien sääntöjen mukaisesti kaupungin lautakunnissa. Muistamme äänestäjinä kyllä kuka kähmii. Tämä Helsingin Uutisten artikkelikin on kuin Puotila seuran kirjoittama, toivoisi samaa puolueettomuutta ja asiallisuutta kuin Helsingin Sanomat. Hesari otti asian tänään lauantaina jopa pääkirjoitukseensa. Puotila seura on kyllä lopullisesti munannut maineensa. Kokoomus ja Lions Klubi alueella myös. Seura ei missään tapauksessa edusta kaikkia puotilalaisia.

voi puotila

Helsingin kaupungin ei koskaan tulisi myydä vanhoja kartanoita ääriryhmille vaan ostajille, joiden järjestämä liiketoiminta sopii useimmille. Tässä myös oleellista, että uusi isäntä kykenee huolehtimaan Puotilan kappeliin liittyvistä perhejuhlista- esim häistä. Krishna-liike ilmoittaa omilla nettisivuillaan, että "pyrkii välttämään materialistien seuraa". Liike, joka tuomitsee kahvin, teen , alkoholin ja muut kuin kasvisruoat sekä kenkien käyttämisen sisätiloissa ei vaikuta kovin suvaitsevaiselta. Kiinteistölautakunnan vihreä puheenjohtaja olisi jo alkuvaiheessa voinut viheltää pelin poikki ja todeta, ettei tämä tarjoaja täytä edellytyksiä ostaa Puotilan kartanoa. Vihreillä tuntuu olevan intoa kritisoida kauppamenettelyä, mutta näkemys kartanon soveliaasta käytöstä puuttuu kokonaan.

naapuri Vartioharjusta

jwelfnwlnfwng älä nyt höpötä! Ja eikö pers'aukinen Puotilaseura joudu rahalliseen vastuuseen tällaisen hässäkän aiheuttamisesta? Sen verran olen asiaa seurannut että Krisna liikkeellä on niin ammattitaitoista, koulutettua rakennusporukkaa ja suunnittelijaa, että ihan "talkootyöllä" ja ikkunoiden pesulla ei Puotilan umpihomeista ja lahoa kartanoa kunnosteta ja ei se hinta pysähdy siihen 250 000€. Jos kolme miljoonaa edes riittää sen paskaläjän kunnostamiseen. Täytyy muistaa että kohde on suojeltu. Myös kiinteistövirasto on toiminut tarjouskilpailussa epäasiallisesti, ja mielestäni tässä voidaan jo katsoa virkamiehen syyllistyneen virkavirheeseen?
Mutta hävettää Puotila seuran puolesta. Noloa, noloa, noloa!

annamunkaikkikestää

Puotilan kartanosta hävinneen tarjouksen tehnyt Suomen Krishna-liike valmistelee oikaisuvaatimusta Helsingin kiinteistölautakunnan torstaisesta ratkaisusta. Lautakunta päätti myydä kartanon itähelsinkiläiselle yrittäjäryhmälle.

"Me aiomme katsoa kaikki puolet, että oikeus tapahtuu", kiteyttää Krishna-liikkeen johtaja Timo Kuivanen.

Krishna-liike käytti käytti kahdeksan kuukautta tarjouksen valmisteluun ja sijoitti 38 000 euroa kuntokartoituksiin sekä arkkitehti- ja rakennepiirustuksiin, joita kaupunki heiltä edellytti. Heidän tuekseen on ilmoittautunut 12 järjestön ja 40 yrityksen joukko, joka on kirjelmöinyt asiasta kaupungille.

Erityisesti Kuivasta närkästyttää kuitenkin nuijankopautukseen asti jatkunut kaupankäynti, joka oli ristiriidassa Krishna-liikkeen saamien ohjeiden kanssa.

Kaupungin käyttämä kiinteistövälittäjä ilmoitti tarjousten jättöajan päättyvän 14. syyskuuta. Tilakeskuksen neuvottelija taas lähetti lokakuun alussa viestin, ettei uusia tarjouksia enää käsitellä.

"Mutta kun meidän tarjouksemme on esillä julkisuudessa, ilmaantuu ryhmä, joka käy talossa kerran ja jättää tarjouksensa 18. joulukuuta", napauttaa Kuivanen.

Itähelsinkiläisten yrittäjien ja asukasaktiivien yhteenliittymä myös korotti tarjoustaan kokousta edeltävänä päivänä samalle tasolle Krishna-liikkeen 250 000 euron tarjouksen kanssa.

Kiinteistöviraston päällikkö Jaakko Stauffer tyrmää kuitenkin epäilyt laittomuudesta.

"Yleiseen tarjouskilpailuun ei aikanaan tullut yhtään tarjousta, ja sen jälkeen talo on ollut avoimessa myynnissä", tähdentää Stauffer.

Hän muistuttaa, että kaupunginhallitus on ohjeistanut, että Puotilan kartanon tapaisten erityiskohteiden myynnissä pitää huomioida muun muassa asukastoiminta. Pelkkä hinta ei ratkaise.

"Ei kellään ole subjektiivista oikeutta ostaa kaupungin omaisuutta, vaan myyjä myy sille, jolle haluaa, sanoo Stauffer.
H.S
eikös tuohon kohtaan: voisi Kaupungin käyttämä kiinteistövälittäjä ilmoitti tarjousten jättöajan päättyvän 14. syyskuuta. Tilakeskuksen neuvottelija taas lähetti lokakuun alussa viestin, ettei uusia tarjouksia enää käsitellä. :voisi vedota?

?

Aika pahasti sanottu, että "kellään ei ole subjektiivista oikeutta ostaa kaupungin omaisuutta", kun tosiasiassa tuota mainittua oikeutta jaettiin tässä tapauksissa eri kokoisilla kauhoilla.

Rätt skall vara rätt

Aika vahvaa tekstiä Kiinteistöviraston päällikkö Jaakko Staufferilta joka tyrmää epäilyt laittomuudesta. Onko Jaakko aidosti tietoinen tapahtumien kulusta? Toki hän joutuu puolustamaan omiaan, mutta minä olisin tässä tapauksessa vielä ihan hiljaa, ennen kuin tosiasiat ovat julki.

AteistiXV

"– Puotilan kartano on kuitenkin sijainniltaan niin harvinainen Helsingissä. Tämä on ainoita kartanoita, jotka sijaitsevat keskellä kylää ja tiheää asutusta. Silloin korostuu hyvin vahvasti kartanon merkitys nimenomaan paikallisille asukkaille, Mikko Sorsa jatkaa." Tutustu Mikko hyvä kaupungin muihin kartanoihin ja niiden sijainteihin. Huomaat kuinka "uniikki" Puotila on. Helsinki on täynnä lahoavia herrain asuntoja, joihin museo hengittää suojelupäätöksellä niskaan. Puotilan kartanosta näkee, että hyvin on rakas ollut koko kylälle, kun rakennus on päästetty lahoamaan tuohon kuntoon.

MikaIV

Sivut