Paikalliset

Autopaikkapörssiä kokeillaan Pitäjänmäellä

Pitäjänmäellä kokeillaan yritysten autopaikkapörssiä, jossa alueen yritykset voivat tarjota vuokralle vapaita autopaikkojaan ja etsiä muiden tarjoamia paikkoja.

Kaupungin perustamaa palvelua pilotoidaan Pitäjänmäen yritysalueella tämän vuoden loppuun asti. Jos palvelu osoittautuu tarpeelliseksi, sitä voidaan laajentaa muihin kaupunginosiin.  Tarkoitus on ottaa jatkossa mukaan myös asunto-osakeyhtiöt ja asukkaat.

– Autopaikkapörssissä käyttämättömien paikkojen omistajat ja autopaikkojen tarvitsijat kohtaavat. Palvelun tavoitteena on tehostaa autopaikkojen käyttöä, jolloin uusien paikkojen tarve vähenee, sanoo liikenneinsinööri Juha Hietanen kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Pysäköintipörssiin voi tarjota autopaikkoja vuokralle myös vain tietyksi kellonajaksi tai päiviksi. Esimerkiksi vain päiväsaikaan autopaikkojaan tarvitseva yritys voi tarjota paikkansa vuokralle  iltaisin ja viikonloppuisin.

Pilottivaiheessa Autopaikkapörssi ei peri mitään osuutta pysäköintimaksuista. Jatkossa tavoitteena on kuitenkin saada toiminta kannattamaan ilman kaupungin rahoitusta.

Palvelu toimii verkossa osoitteessa www.autopaikkaporssi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu