Paikalliset

Kauppa tökkii – kaupunki avasi uuden palvelun hitas-asunnoista

Hitas-asuntojen kysyntään vaikuttaa muun muassa se, kuinka lähellä alueen normaalitasoa hitas-hinnat ovat. Kuva Helsingin Lassilasta.

Pia Alatorvinen

Helsinki on avannut uuden palvelun hitas-asunnoista kiinnostuneille. Karttanäkymästä voi tarkastella joko koko kaupungin alueelta tai esimerkiksi postinumeroittain yhtiöitä. Tiedot yhtiöstä, kuten rakennusvuosi ja asuntojen määrä, tulevat esiin mökin kuvaa napauttamalla. Sellaista ominaisuutta palvelu ei kuitenkaan tarjoa, että kartasta voisi hakea myynnissä olevia vanhan tuotannon hitas-asuntoja.

Helsingin Uutiset kertoi vuosi sitten, että kaupungin asuntotuotantotoimistolla (ATT) on ollut hankalaa saada hitas-uudisasuntoja kaupaksi alueilla, joilla hitashinta nousee lähelle alueen markkinahintaa. Tällaisia alueita on esimerksi Viikinranta Vantaanjoen varrella.

Tuolloin ATT:n Markku Nyyssölä totesi Helsingin Uutisille toiveensa, että Viikinrantaa ja muita täydennysalueita markkinoitaisiin voimallisemmin. Nyyssölän mukaan vain Kalasatama ja Jätkäsaari eivät keskustan läheisyyden takia erillismarkkinointia kaipaa. Niissä hitas-asuntoihin on kova tuntu.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Viikinrannassa on edelleen hitas-asuntoja myymättä. Ongelmiin on törmätty myös Myllypurossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hulppeat hitas-asunnot eivät kiinnosta ostajia15.2.2013 10.07
Hitas-järjestelmästä luopujat kääräisevät muhkeat voitot Katajanokalla7.3.2013 16.58
Hitas-vuokraralli olisi helposti selätettävissä3.2.2012 13.00
HS: Jätkäsaaren Hitas-asuntojen rakennuttaja ei välittänyt kosteusongelmista14.8.2012 10.22
Kone arpoi Jätkäsaaren hitas-asunnot alle minuutissa8.11.2011 15.00
Kaupunki painottaa vuokra-asumista ja hitasta jättialueilla18.10.2011 08.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu