Paikalliset

Lapsille turvaa pensaita parturoimalla

LIIKENNE Leikosaarentielle asennetaan nopeusnäyttötaulu ja leikataan pensaita.

Korkeita pensaita Leikosaarentien ja Hiekkalaiturintien risteyksessä tullaan siistimään näkyvyyden parantamiseksi Vuosaaressa. Ylhäällä keskellä Aurinkolahden koulu.

Sanna Jompero

– Nopeudet nousevat usein tällä tiellä ja ovat kovat jo koulun kohdalla, vahvistaa Aurinkolahden koulun vahtimestari Ilona Nurminen koulun edessä Leikosaarentiellä Vuosaaressa.

Keskustelu Leikosaarentien liikenneturvallisuudesta nousee aika ajoin pintaan, sillä tien lähettyvillä on useita kouluja sekä päiväkoti. Ajonopeudet pitkällä ja osin suorallakin tiellä ylittävät helposti sallitun 40 kilometrin nopeusrajoituksen.
Kaupunginvaltuutettu , vuosaarelainen Ville Jalovaara toivoo tuoreessa valtuustoaloitteessaan nopeusrajoituksen laskemista tiellä koulun vieressä 30 kilometriin tunnissa, suojatien korottamista tai uusia liikennevaloja.

– Alueella liikkuu arkisin paljon lapsia ja nuoria, joten ei pitäisi odottaa sitä ensimmäistä vakavaa onnettomuutta ja tehdä sitten asialle jotain, Jalovaara perustelee.

Vahtimestari Nurminen on ollut todistamassa muun muassa kahden pyöräilijän välistä kolaria koulun kulmilla.

– Tämä on paha kulma. Joskus pelottaa, kun tässä ajetaan pyörilläkin liian lujaa.

Ei pitäisi odottaa sitä ensimmäistä vakavaa onnettomuutta ja tehdä sitten asialle jotain.”

Kaupunki ei lämpene Jalovaaran ehdottamille toimenpiteille, koska liikenneturvallisuus on kaupunginhallituksen huhtikuussa antaman lausunnon mukaan nykyisellään on hyvällä tasolla.

Ajonopeuksia tiellä hidastavat jo keskisaarekkeet, hidastinpysäkit ja kiertoliittymät. Kaupunkisuunnitteluvirasto antoi kaupunginhallituksen kanssa samansuuntaisen lausunnon maaliskuussa.

Kaupunkisuunnitteluviraston liikenneinsinööri Inga Valjakka toteaa, että tilastojen mukaan vuosina 2004–2014 koulun ympäristössä on tapahtunut viisi poliisin tietoon johtanutta onnettomuutta, joista yhdessä oli mukana jalankulkija.

Jotain keskustelun ylläpitäminen on kuitenkin saanut aikaiseksi.

Näkyvyyden parantamiseksi pensaikkoa Leikosaarentien ja Hiekkalaiturintien risteyksessä raivataan. Idän suuntaan tielle on tarkoitus asentaa ensi syksynä nopeusnäyttötaulu.

Asiasta tehdään päätös ennen kesälomia.

– Nopeusnäyttötaulu on hyvä keino seurata tilanteen kehittymistä, koska tauluilla kerätään samalla liikennelaskenta- ja nopeustietoja, sanoo Valjakka ja muistuttaa, että Leikosaarentie tulee olemaan osa bussirunkolinjan 560 reittiä, jonka liikennöintiin rakenteelliset hidasteet eivät sovi.

Aurinkolahden koulun kohdalla tehtiin viime vuoden lokakuussa nopeusmittauksia, joiden mukaan autoilijat noudattivat nopeuksia tunnollisesti.

Jalankulkijoita tarkkailtiin viimeksi kouluaamuna tämän vuoden helmikuussa. Koulun kohdalla sijaitsevan suojatien ylitti koulun suuntaan vajaat 40 lasta. 13 nuorta ylitti kadun muualta kuin suojatieltä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu